Oogsten en bewaren Eén plant maakt veel vruchten, ongeveer 20 stuks. Na het oogsten adviseren we om te wachten totdat je ongeveer vijf vruchten hebt, zodat je ze daarna kunt inmaken in zuur en kruiden. In de tussentijd kun je de augurken circa 5 dagen in de koelkast bewaren.
Als je van plan bent om de komkommers in te maken, zou ik minstens drie of vier planten voor elke kwart augurken aanraden. Ik verwacht over het algemeen ongeveer 20 komkommers per plant , afhankelijk van de variëteit die ik kweek.
Ze kunnen tot 6 oogstbare augurken per plant produceren (meestal 4-5) voor eenmalige oogst. Kleinschalig werk met experimentele parthenocarpische cultivars heeft vergelijkbare of hogere opbrengsten laten zien dan standaardtypen bij 40% van de populatie in rijen van 30 inch (27.000 planten per acre).
De augurk is de vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die in de handel heel moeilijk vers te verkrijgen is. Zelf telen is dus een oplossing. Augurken zijn éénjarige planten die heel erg van warm weer houden. Kies bij de aanplant een beschut plekje want de plant kan niet tegen wind, regen en koude.
Gebruik een plantafstand van ongeveer 1 meter. Geef de plant geregeld goed water omdat de plant van water houdt en de augurk bestaat voor een groot gedeelte uit water. Oogst als ze rijp zijn en niet te groot.
Eén plant maakt veel vruchten, ongeveer 20 stuks. Na het oogsten adviseren we om te wachten totdat je ongeveer vijf vruchten hebt, zodat je ze daarna kunt inmaken in zuur en kruiden. In de tussentijd kun je de augurken circa 5 dagen in de koelkast bewaren.
Plant augurkenzaden op een diepte van ½ inch met een tussenruimte van 4 inch . Hoewel tuincatalogi aanbevelen om komkommers een voet uit elkaar te plaatsen, is het niet ongebruikelijk om "overslaan" in de rij te ervaren, vooral als het weer koud en vochtig wordt en sommige zaden niet ontkiemen.
De verzorging van het Augurkenplantje is eenvoudig. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats hem op een plek waar hij voldoende licht, maar niet te veel direct zonlicht krijgt. Water geven is sporadisch nodig; de plant slaat vocht op in zijn blaadjes en kan daardoor goed tegen drogere periodes.
In de Nederlandse augurkenteelt werden reeds sinds lang, maar vooral na ongeveer 1925, klachten geuit over verwelking in het gewas, waardoor dit in het bijzonder in de maanden Juli en Augustus schade leed en er in sommige gevallen zelfs van een misoogst kon worden gesproken.
Bedek de komkommers met een paar gestapelde deksels of een hersluitbare plastic zak gevuld met extra pekel om ze ondergedompeld te houden. Plaats de waterslot erop en maak deze vast aan de pot met de band. Bewaar op een koele plek (tussen 60 en 75F [15 en 24C]) gedurende 3 tot 5 dagen , of totdat de komkommers naar augurken smaken.
Oogst komkommervruchten regelmatig om uw plant aan te moedigen meer te produceren . Komkommers zijn planten met een lang seizoen, dus ze groeien minstens 60 tot 90 dagen in uw tuin. De meeste planten hebben vruchten die klaar zijn om te oogsten ongeveer 55 dagen na het planten. Bij komkommers is het superbelangrijk om vruchten vroeg en vaak te plukken.
Bewaar geoogste augurkjes maximaal 4 of 5 dagen op een koele en donkere plaats tot je er genoeg hebt om een potje te vullen en maak ze dan in. De augurk is eenjarig, als de augurkenplanten in het najaar uitgeput raken en geen vruchtjes meer maken mag je ze uit de grond halen en op de composthoop gooien.
Er kunnen dan verschillende maag- en darmproblemen ontstaan, zoals winderigheid en diarree. Daarnaast zit er in augurken in een pot vaak veel zout. Hierdoor krijg je te veel zout binnen als je veel augurken eet. Te veel zout binnenkrijgen is slecht.
Eigenlijk zijn de augurken afgeleid van de komkommer maar dan ingemaakt in zuur. Wacht je te lang dan worden de vruchten zacht en zijn ze na verwerking veel minder lekker. Augurken of komkommers inmaken is heel gemakkelijk.
Nunhems Belle komkommerzaden zijn een hybride komkommersoort met een hoge opbrengst die perfect is voor commerciële tuinen en tuinen voor thuis.
Begin ze ongeveer 2 weken voor de vorst binnen te planten, door 3-4 zaden 1/2" diep in de pot te plaatsen. Houd de luchttemperatuur ten minste 80 graden F. Wanneer er twee of drie bladeren aan elke plant verschijnen, knipt u alle behalve de sterkste plant af met een schaar. Voordat u ze plant, "hardt" u de zaailingen door ze overdag buiten te zetten.
Augurken kunnen ook rauw worden gegeten, als een verse snack op zichzelf of toegevoegd aan een frisse salade, waar ze een knapperige bite en een levendige, wrange smaak toevoegen.
Camiels zoon Oger 'Oos' Kesbeke, opgegroeid in de fabriek, neemt de leiding van het bedrijf over van zijn vader. Kesbeke haalt zijn augurken vooral van één teler uit het Spreewald, dé augurkenstreek van Duitsland, de zilveruitjes komen uit Zeeland.
Augurken hebben veel weg van de komkommer, maar worden altijd ingemaakt. De augurk kan perfect in een moestuin gekweekt worden, als er rekening gehouden wordt met een aantal factoren. Augurk zaden groeien tamelijk snel en de eenjarige planten zorgen voor een redelijk grote oogst.
De augurkplant heeft liever dat de grond tussen de gietbeurten uitdroogt en moet regelmatig worden bewaterd . Gebruik onze watercalculator om wateraanbevelingen te personaliseren voor uw omgeving of download Greg voor meer geavanceerde aanbevelingen voor al uw planten. De augurkplant heeft veel, helder en direct licht nodig.
Pickle Plant prefereert droge omgevingen. Door extra vochtigheid of beneveling van uw plant kan water op de bladeren blijven hangen, wat de perfecte omgeving kan creëren voor schadelijke soorten schimmels. Pickle Plant is erg gevoelig voor natte grond, dus kies een potgrond die goed draineert en niet te veel vocht vasthoudt .
Het maken van augurken is makkelijk als je genoeg perfecte kleine augurken hebt, geoogst als ze 4-5 inch (10-12 cm) lang zijn. Je hebt minstens zes robuuste augurkplanten nodig om augurken te maken, en vaak is het nodig om geoogste komkommers een paar dagen in de koelkast te bewaren om genoeg te hebben om een batch te maken.
De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig.
Globaal zijn er per m² 11 planten nodig. De onderlinge afstand bij lage plantjes ligt tussen de 20 en 25 cm. Middelhoge plantjes worden op een onderlinge afstand van 35 tot 40 cm geplant. Voor grote planten kan een afstand van 50 tot 75 cm gerekend worden.