In de zomer rijdt de Kusttram elke 10 minuten, in de winter om de 20 minuten.In het voor- en naseizoen en in de Krokus- en Kerstvakantie stopt er om het kwartier een Kusttram.
Beweeg mee op het ritme van de golven met de Kusttram
Overdag om de 10, 15 of 20 minuten een Kusttram, 's avonds om de 30 of 60 minuten.
De Kusttram aan de Belgische kust rijdt langs maar liefst 67 haltes van Knokke naar De Panne en terug. Je hoeft dus maar gewoon op te stappen en je geraakt in een mum van tijd op je bestemming! De tram rijdt immers om de 10, 15 of 20 minuten ('s avonds om de 30 minuten)*.
Ticketprijzen op dezelfde lijn
We vereenvoudigen en trekken de prijzen voor tickets gelijk met die van andere tickets. Vanaf 1 april betaal je dus altijd 2,5 euro voor een ticket, ongeacht de drager of het kanaal.
De gemiddelde reistijd tussen Knokke en Oostende is 41 minuten.
67 haltes tussen De Panne en Knokke. Overdag om de 10, 15 of 20 minuten een Kusttram, 's avonds om de 30 of 60 minuten.
Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.
In Knokke-Heist hebben we de haltes Knokke Station, Watertoren, Duinbergen Kerk, Heist Heldenplein en Heist Dijk. Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) heb je om de 10 minuten een tram. Vanaf de paasvakantie tot eind juni, september tot herfstvakantie en de kerstvakantie is er een tram om de 15 minuten.
De standaardsituatie bij tram is een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Dit geldt voor de meeste trambanen binnen de bebouwde kom, voor zowel straatspoor waar de tram gemengd met het overige verkeer rijdt, als vrije trambanen waar ook taxi's en bussen rijden.
Snelheid. De gemiddelde snelheid is 28 kilometer per uur, inclusief de stoptijd bij de haltes. Op het grootste deel van het traject rijdt de tram tussen de 20 en 50 kilometer per uur. Dat is vergelijkbaar met de snelheid van de bussen.
Maar liefst 17 nachtlijnen zorgen ervoor dat je ook 's avonds en 's nachts in regio Leuven comfortabel op je bestemming en veilig weer thuis geraakt. Bovendien zijn de nachtbussen voor inwoners van bepaalde gemeenten volledig gratis. De nachtbussen rijden op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 22.22 uur en 3.00 uur.
Dagelijks rijden de trams, bussen en metro's vanaf zes uur 's ochtends tot half één 's nachts. Tussen 00.30 uur en ongeveer 07.00 uur 's ochtends kun je met onze nachtbussen reizen. Voor de nachtbus geldt een apart nachttarief.
Aan de Belgische kust (67 kilometer lang) loopt de langste tramlijn ter wereld. Ze werd in 1932 aangelegd. Er zijn maar liefst 68 haltes die lopen tussen De Panne en Knokke-Heist en verbindt aldus (quasi) Frankrijk met Nederland.
Reizen met een OV-chip is in de tram en (nacht)bus natuurlijk het meest handig. Als je deze niet hebt, kun je in het voertuig altijd een kaartje kopen en betalen met een betaalpas of creditcard.
Is de OV-chipkaart bij de andere treinvervoerder ingevoerd? Dan is het op dit moment goedkoper om voor het hele traject (dus NS en andere vervoerder) een papieren treinkaartje te kopen. Wilt u toch reizen met uw OV-chipkaart, check dan uit bij NS en weer in bij de treinvervoerder waarmee u verder reist."
Nee, in de tram kun je niet meer met contant geld betalen. Je kunt bij de tramconducteur contactloos een kaartje kopen met je pinpas of creditcard.
Wanneer je alleen met STOPenGO reist, dus zonder overstap naar ander OV, dan is de totale ritprijs € 2,01. Wanneer je binnen 35 minuten een overstap maakt van bus, tram of metro naar STOPenGO, of andersom, dan betaal je maar 1 keer het basistarief. Let op: m.i.v. 1 januari 2020 worden de tarieven aangepast.
Het totale tarief voor reizen met je ov-chipkaart bestaat uit een kilometertarief en een basistarief. Dat basistarief betaalt iedere reiziger aan het begin van zijn reis, je kan het zien als een starttarief. Het huidige tarief is 1,01 euro.Dat wordt in 2023 verhoogd naar 1,08 euro.
Het basistarief wordt vanaf volgend jaar € 1,01. Dit basistarief is in heel Nederland gelijk. Voor de concessie Amsterdam (GVB) wordt het kilometertarief 17,9 cent. Dit laatste is de prijs die geldt voor iedere gereden kilometer.
De lijn begint bij station Knokke, circa zeven kilometer van de grens met Nederland, en eindigt bij station De Panne in Adinkerke, circa 2,5 kilometer van de grens met Frankrijk. Met een lengte van circa 67 kilometer is het de langste tramlijn ter wereld; de reis duurt van begin tot einde meer dan 2 uur.
Op de bus en de tram stap je vooraan op en stap je in het midden of achteraan af. Om veiligheidsredenen stap je alleen op en af aan een halte, een bus mag nergens anders voor je stoppen.
Kan ik nog met contant geld betalen in de bus? In al onze bussen in Nederland is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Dat doen we om de sociale veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en onze reizigers.