Het brood kan het beste worden geconsumeerd op de dag van aankoop. Hoe bewaar je een Turks brood? Bewaren op een donkere plek in een gesloten plastic zak. Brood is, mits goed verpakt, twee dagen houdbaar.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Het wordt gebakken bij een hoge temperatuur, waardoor het een dunne korst heeft. Turks brood is moeilijk te bewaren. Het brood kan je beter niet bewaren, maar meteen opeten.
Kun je turks brood invriezen? Turks brood heeft een verse en malse textuur maar zal na één dag compleet uitdrogen. Het invriezen en ontdooien van Turks brood heeft teveel invloed op de kwaliteit.
Turks brood is het meest lekker als het nog warm is; het kan uiteraard ook koud worden gegeten. De houdbaarheid van het brood is beperkt; er zitten immers geen E-nummers in. De volgende dag kun je het brood het beste even 'oppiepen' door het 8 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven te leggen.
Zachte binnenkant
Plaats het aangesneden brood daarvoor samen met een magnetronbestendig glas, gevuld met water in de magnetron. Zet de magnetron even aan, zodat het verdampende water het brood net vochtig maakt. Hierdoor wordt de binnenkant weer zacht.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Wanneer het tijd is om je bevroren brood te ontdooien heb je twee opties. Je kunt dit doen door de oven voor te verwarmen op 180 graden en het brood in 10 tot 15 afbakken. Let wel op dat je het brood uit de verpakking haalt of dat het brood in een geschikte afbakzak zit. Laat het brood daarna 30 á 40 minuten afkoelen.
Brood kan je het beste bewaren in een plastic zak, die je opbergt in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Het is belangrijk dat de broodtrommel schoon en fris is, dus zonder kruimels en condens.
Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.
Houdbaarheid brood De voedingswaarde neemt overigens niet af. En wat ook goed is om te weten: hoe vochtiger het brood, hoe langer het goed blijft. Daarom blijft roggebrood ook langer vers dan een stokbrood. Wist je dat ongesneden brood langer vers blijft dan een gesneden brood?
Turks brood is een rond of ovaal en plat brood. Het heeft ongeveer de grootte van een pizza. De Turkse naam voor dit brood is Pide. Het heeft een dunne korst waardoor het heel luchtig is.
Turks brood is een plat brood, dat meestal rond of ovaal van vorm is, ongeveer ter grootte van een pizza. Het is zeer luchtig. De Turkse naam voor dit type brood is pide. Een plattere en daardoor minder luchtige variant heet lavash.
Dan adviseren wij u om het stokbrood in een dichte plastic zak bewaren. In deze zak kunt u het stokbrood ca. 2 dagen bewaren (als u het nog langer wilt bewaren kunt u het stokbrood invriezen). Wanneer u het stokbrood gaat gebruiken, moeten het voor gebruik eventjes in de oven voor een lekkere krokante korst.
Brood dat is ontdooid, kun je beter niet meer invriezen. Kwaad kan het niet, maar de kwaliteit loopt wel snel terug en de veroudering treedt eerder in.
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit.
Een niet-gaar product is vochtiger en daarmee vatbaarder voor schimmels. Het product is te warm verpakt. Door het brood warm te verpakken ontstaat er stoom in de (plastic) verpakking. Deze warme, vochtige lucht is een goede broedplaats voor schimmels om zich voort te kunnen planten.
“Het dan opeten is dus ideaal, al kan je het op dat moment ook invriezen – in een goede diepvrieszak. Je zal misschien een klein beetje kwaliteitsverlies hebben, maar het is nog altijd beter dan je brood twee, drie à vier dagen te laten liggen en het dan op te eten.”
4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals.
Verpak de broodjes die je over hebt goed in een plastic zak en ze zijn de volgende dag ook nog lekker. Zo kun je ze prima bewaren, maar je kunt ze natuurlijk ook invriezen mocht je dit willen.
Stokbroden zijn niet geschikt om te bewaren, ze moeten worden opgegeten op de dag dat ze gebakken worden. Mocht je het toch niet kunnen laten, stop ze dan goed luchtdicht verpakt in de vriezer.
Stokbrood-truc
De truc is om het brood even 'op te piepen in de oven'. Dit doe je door het brood te besprenkelen met water en voor 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius opnieuw af te bakken. Let wel: wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zul je ze dezelfde dag nog op moeten eten.
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.