Je kunt cake maximaal 4 tot 5 dagen bewaren. Laat de cake na het bakken eerst goed afkoelen. Verpak de afgekoelde cake dan luchtdicht, in een trommel, bewaardoos of plastic folie. Bewaar een cake altijd buiten de koelkast.
In de bewaardoos blijft de zelfgebakken cake ongeveer een week goed. Wil je de cake langer bewaren? Dan kan je de cake ook invriezen. In de vriezer blijft de cake 3 maanden goed.
Een cake bewaar je dus buiten de koelkast, als je hem in de koelkast bewaart droogt hij uit. Verpak hem in aluminiumfolie en laat hem gewoon op het aanrecht staan of zet hem in eenkastje. Dan blijft hij zeker een week goed.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De koek is beschimmeld of uitgedroogd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Vette producten als chocolade, chips, cake of boter zijn producten die anders gaan smaken, maar niet schadelijk worden voor jouw gezondheid. Je kunt ze dus met gemak over datum eten, mits het er goed uitziet en het nog lekker smaakt.
Hoe je taarten, koekjes en cakes het beste bewaart is afhankelijk van het recept. Over het algemeen geldt dat de meeste baksels ongeveer 1 week goed blijven in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.
De meeste taarten of gebakjes kun je 2 tot 3 dagen bewaren mits ze goed gekoeld zijn. Onze tompoucen zijn het allerlekkerst (krokant) op de dag van aankoop. Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden. Gebakjes met crème, bavaroise of appel kunnen zelfs nog iets langer bewaard worden tot ongeveer 3 dagen.
In de koelkast
Taart bewaar je zonder moeite in de koelkast. Het best zet je ze in een afgesloten doos of op een schaal onder een stolp. Zo blijft je taart zeker 2 à 3 dagen vers, lekker en heeft ze geen last van de andere geuren in je koelkast.
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken deze zorgvuldig in vacuümverpakking. Eenmaal vacuümverpakt blijft de kaas maar liefst 7-8 weken vers.
Verpak de boerencake in folie en doe er een plastic zak omheen. Zo komt er geen lucht of vocht bij en blijft de cake tot wel 3 weken goed. Dat is echt ideaal!
Een ingevroren cake kun je ongeveer drie maanden bewaren in de koelkast. Na drie maanden wordt de smaak minder lekker en merk je dat de cake droger wordt.
Dit gebeurt als je hem te lang in de oven bakt of als hij op te hoge temperatuur wordt gebakken – het vocht van de cake verdampt dan in de hete lucht. Hoe je het wel goed kunt aanpakken is door de temperatuur lager te zetten of de cake of taart iets eerder uit de oven te halen.
Afgedekt/verpakt is de red velvet taart in de koelkast 4 dagen te bewaren.
Suikersiroop. Een suikersiroop is hét geheime ingrediënt om jouw taarten lekker te houden. Het is vooral onmisbaar als je jouw taarten van tevoren wilt maken. Door suikersiroop te gebruiken, voorkom je uitdroging van de taart.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.
Pak een cake goed in met folie en doe deze in een zak als je de cake wilt invriezen.In de vriezer blijft hij ongeveer 3 maanden goed. Voor cupcakes geldt hetzelfde als voor cakes. Bewaar ze in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.
Een taart bekleed met fondant of afgesmeerd met bijvoorbeeld botercrème kan je ook heel goed invriezen. Doe de taart in een goede vocht absorberende taartdoos, dan is hij in de vriezer is tot 3 maanden houdbaar. Laat de taart rustig in de taartdoos in de koelkast ontdooien, doe de deksel niet omhoog om te kijken.
Doe dit nadat je de cake uit de oven gehaald hebt
Hoewel het heel verleidelijk is om 'm meteen te ontvormen, is het net heel belangrijk om 'm 10 minuten in de vorm te laten afkoelen alvorens 'm te ontvormen. Je cake stijft zo een beetje op, waardoor er minder kans is dat hij breekt.
Koelkast: Geklopte slagroom is wel 4-6 dagen houdbaar in de koelkast. De slagroom zakt wel in en onderin kan een beetje vocht ontstaan. Voor sommige recepten is een wat lobbige slagroom juist lekker en ook op je koffie of warme chocolademelk is het heerlijk.
Op kamertemperatuur kan je een appeltaart een tot twee dagen bewaren, verpak de appeltaart wel met aluminiumfolie of huishoudfolie. Je kan de appeltaart ook onder een taartstolp bewaren. In de koelkast kan je een appeltaart drie dagen bewaren, ook hierbij is het belangrijk dat je de appeltaart goed verpakt.
Bij de afhandeling willen we graag de orderbevestiging zien, dus vergeet deze niet mee te nemen. Omdat alle HEMA taarten dagelijks vers gemaakt worden, kunnen we je bestelling niet bewaren tot de volgende dag.
De slagroom droogt uit in de vriezer en je taart wordt er niet lekkerder van. Slagroomtaarten kun je dus het best in de koelkast bewaren, maar eet deze wel binnen 2-3 dagen op.
Je kunt ze het best bewaren in de koelkast. Eten doen wij ze ook het liefst rechtstreeks uit de koelkast, maar daarover verschillen de meningen. Als de brownies lang op kamertemperatuur liggen kunnen ze erg zacht worden. Leg ze dan weer een tijdje in de koelkast voordat je ze serveert.
Taart, gebak en vlaaien met room, slagroom of bavaroise
Wie optimaal van onze taarten, gebakjes, room- en luxe vlaaien wil genieten, adviseren wij deze bij een temperatuur onder 7 graden Celsius te bewaren en binnen een dag te consumeren.