De houdbaarheid van je aftersun heeft met meerdere factoren te maken. Zodra de aftersun geopend is, zal deze meestal 12 maanden houdbaar zijn. Op nagenoeg alle producten staat de houdbaarheid na opening tegenwoordig vermeld. Deze aanduiding is het zogenaamde PAO symbool en wordt weergegeven met een M.
Eigenlijk kun je dus elke keer nadat je in de zon bent geweest je huid wel insmeren met aftersun. Doe dit bijvoorbeeld voordat je gaat slapen, zodat de crème lekker in de huid kan trekken. Voorkomen is beter dan genezen en het begint daarom al bij aanbrengen van een goede laag zonnebrand.
Voor de Cooling Aftersun geldt hetzelfde verhaal; 36 maanden houdbaarheid bij een gesloten tube, na opening 12 maanden. Zeker bij aftersun is het belangrijk het product niet langer dan een jaar te gebruiken. Er kunnen namelijk bacteriën ontstaan, die je zeker niet bij een gevoelige of rode huid op wilt smeren!
Ook dát is een nadeel van veel aftersuns. Die bevatten behalve parfum ook stoffen als alcohol en menthol. Ze geven een verkoelend effect. Maar als je die stoffen op een al geïrriteerde huid smeert, wordt de irritatie vaak alleen maar groter.
Aftersun bevat vaak vochtinbrengende ingrediënten, zoals hyaluronzuur en glycerine. Daarnaast helpt aftersun bij het herstellen van de huidbarrière en brengt het het vochtgehalte van je huid weer op peil. Aftersun helpt je verbrande huid koelen. Een verbrande huid voelt vaak warm aan.
Ook is een aftersun middel niet in staat om de opgelopen DNA-schade van je huidcellen te repareren. Tevens raden we je aan om na het aanbrengen van een aftersun middel niet weer de zon in te gaan omdat het middel geen UV-filter bevat.
De huid blijft na verbranding rood voor ongeveer 1 tot 3 dagen. Het is in de tussentijd belangrijk dat je de huid gedurende 1 tot 3 dagen niet opnieuw blootstelt aan de zon. Een 2e graads zonverbranding ontstaat binnen 2 tot 12 uur. De verbrande huid is rood, en voelt warm en pijnlijk aan.
De werking van een after sun vs.
Daardoor legt het een laagje op je huid, waardoor de warmte niet weg kan. Moeten we niet hebben. Daarom zijn aftersuns beter voor na het zonnen. En ja, als er dan ook nog aloë vera aan is toegevoegd en het een gel betreft, dan is het helemaal licht voor je huid.
Een goede aftersun bevat hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur, die de vochtbalans van je huid weer op peil helpen brengen. Als je je huid goed gehydrateerd houdt, verklein je bovendien de kans dat je gaat vervellen – en houd je jouw bruine kleurtje langer vast.
De verbrande huid is het meest gebaat bij een aftersun. En als je dan een bodylotion gebruikt, kies dan voor een lichte bodylotion op waterbasis – het liefst met verkoelende werking. Bodylotion is ervoor bedoeld om je huid te hydrateren en soepel te houden.
Als de zonnebrandcrème over de datum is, begint te formule te scheiden. 'Als het qua textuur of geur anders is dan toen je het kocht, kan het zijn dat het niet goed gaat met het product. In dit geval kun je het beste gewoon weggooien. '
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
Eén nadeel aan aftersun is dat er in de meeste alcohol zit, waardoor je huid sneller kan uitdrogen. Een beter alternatief is daarom crème zonder alcohol en parfum en een crème op waterbasis.
"Een aftersun bevat vaak menthol, waarvan de huid uitdroogt. Ook zit er vaak alcohol in, waardoor de huid kan gaan prikken.
Tip! Smeer geen vaseline op de verbrande huid. Een verbrande huid moet goed kunnen ademen en een dikke lotion, zoals vaseline, houdt dit juist tegen.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.
Water, maar ook stranden weerkaatsen uv-stralen. Daardoor gaat de bruining sneller dan in een park. Tegelijkertijd wordt de kans op schade ook groter als je zont op een strand of op een bootje op het water. Pas dus op.
'Veel mensen denken dat een zongebruinde huid geen kwaad kan en het zelfs gezond is. Een beetje verkleuring beschermt inderdaad maar vergis je niet: Een door de zon(nebank) gebruinde huid is een DNA -beschadigde huid, veroorzaakt door UV-straling.
Het smeren van een aftersun op je gezicht kan prima, er zijn zelfs speciale aftersun voor het gezicht. Het is belangrijk om na het zonnen een product te kiezen die op waterbasis is. Deze zal de warme en soms verbrande huid goed hydrateren, zonder dat de huid door een vettere crème wordt afgesloten.
Elke keer als je huid verbrandt, beschadigt je DNA onherstelbaar. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot dit je kans op huidkanker op latere leeftijd.
De Aloë Vera vloeistof die in de Garnier Ambre Solaire After Sun Melk zit helpt mee om je huidcellen te herstellen van de schade. Je zal dankzij de parfum die in de Garnier Ambre Solaire After Sun Melk zit, lekker ruiken, en voor een relatief lage prijs krijg je al 400 milliliter van deze vloeistof in huis!
Het feit dat je huid eerst rood wordt voordat deze bruint is een teken dat je huidtype simpelweg niet goed tegen de zon kan. Beter is de huid in te smeren met een zonnebrandfactor met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger *), waardoor de huid niet verbrandt en toch lichtelijk kan bruinen.
Tip 2: Kies voor Aloë Vera en hydraterende ingrediënten
De zon droogt de huid uit, maar ook het zoute zeewater, chloorwater en transpiratie hebben zo hun invloed.
Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen. Gelukkig kan je door een optimale verzorging dat zomerse kleurtje langer houden.