Er zijn geen beperkingen voor azitromycine en alcohol. Azitromycine versterkt de werking van alcohol niet. Alcohol vergroot ook niet de kans op bijwerkingen en zorgt niet voor een verminderde werking van het medicijn.
Nadat je antibioticakuur afgelopen is, blijft antibiotica zo'n 48 tot 72 uur (2 tot 3 dagen) in je lichaam aanwezig en is je lever dus bezig met het afbreken. Het is verstandig om gedurende deze periode nog erg voorzichtig te zijn met alcohol nuttigen.
Wacht met seks tot 1 week na het starten met pillen. Vertel je sekspartners dat je chlamydia hebt. Zij kunnen zich dan ook laten testen.
Als de kuur is afgerond, kan het nog zijn dat er bacterien zitten en u nog steeds anderen kunt besmetten. Zo kunt u bij de geslachtsziekte chlamydia tot ruim een week na de behandeling nog anderen besmetten.
Na de antibioticakuur is chlamydia nog tot ruim een week besmettelijk. Zorg dus dat je gedurende die tijd helemaal geen seksueel contact hebt, ook niet met condoom. Soms wordt na je behandeling nogmaals een soa test afgenomen, om zeker te weten dat je niet meer geïnfecteerd bent.
Als vrouw merk je vaak niets van een chlamydia-infectie. Er zijn dan helemaal geen of alleen vage klachten. Daardoor kan het gebeuren dat je lang blijft doorlopen met een chlamydia-infectie, soms wel jaren.
Wanneer je de behandeling van chlamydia hebt gehad en je houdt je aan de regels om 7 dagen na de kuur nog geen seks te hebben en niet te masturberen, dan ben je van de chlamydia af. Bij klachten, maar ook als je geen klachten hebt na onveilige seks, is een chlamydia-test altijd verstandig.
Er zijn geen beperkingen voor azitromycine en alcohol. Azitromycine versterkt de werking van alcohol niet. Alcohol vergroot ook niet de kans op bijwerkingen en zorgt niet voor een verminderde werking van het medicijn.
Chlamydia: kan je niet doorgeven of krijgen via tongzoenen. Herpes: als één van de partners herpeswondjes aan de mond heeft kan herpes overgedragen worden. Hiv: wordt niet overgedragen door speeksel, er is geen risico bij kussen of tongkussen. Syfilis: kan worden overgedragen als je een zweer aan de mond hebt.
Bij sommige antibiotica levert de combinatie met alcohol problemen op. Bij antibiotica die niet in combinatie met alcohol kan vind je een waarschuwing in de bijsluiter of een vermelding op het etiket. Bij andere antibiotica mag je alcohol drinken als je het bij een enkel glaasje houdt.
Het is verstandig om geen alcohol te drinken tijdens een antibioticakuur, ongeacht welke antibiotica je gebruikt. Alcohol droogt uit en veroorzaakt soms onrustige slaap, twee dingen die je lichaam niet kan gebruiken bij het bestrijden van een infectie.
Een enkel glaasje alcohol kan weinig kwaad in combinatie met antibiotica, tenzij de bijsluiter anders aangeeft. Hierop zijn namelijk een paar uitzonderingen. Het is onverstandig om veel te drinken aangezien beide midddelen moeten worden afgebroken door de lever.
Dat is omdat je niet altijd chlamydia krijgt na seks met iemand die het heeft. Je sekspartner kan dus chlamydia hebben en jij niet. En als jij het niet hebt, dan kun je er beter ook geen medicijnen voor slikken. Medicijnen hebben namelijk nadelen en bijwerkingen.
Een SOA kun je niet oplopen via een (vieze) WC-bril. Een SOA loop je op via seksueel contact, waarbij er direct contact is tussen de slijmvliezen en lichaamsvloeistoffen.
Verschijnselen bij de man
pijn of branderig gevoel bij het plassen; afscheiding uit de plasbuis, vooral 's morgens; pijn in de balzak; irritatie of jeuk bij de anus, (bloederige) afscheiding bij de ontlasting en diarree.
Gebruik dit medicijn daarom op de juiste manier. U bent nog 1 week besmettelijk. U mag daarom 1 week geen seks hebben.
De tabletten en drank beginnen na 2 tot 3 uur te werken. Na een paar dagen merkt u dat de klachten van de infectie afnemen.
Azitromycine wordt slechts langzaam uit het lichaam geëlimineerd, waardoor het maar eenmaal per dag hoeft te worden ingenomen en een kuur van drie dagen via stapeling en concentratie in de weefsels, wel een week werkzaam is.
Hoelang blijft chlamydia in het lichaam zonder behandeling? Een infectie met chlamydia wordt door het lichaam zelf 'opgeruimd' (geklaard). De helft van de urogenitale infecties is na 1 jaar verdwenen, bijna alle infecties zijn na 3 jaar weg.
Tussen 2 dagen en 2 weken na de besmetting kunt u last krijgen van groene, vaak onaangenaam ruikende vaginale afscheiding. Het plassen kan pijn doen of een branderig gevoel geven. Sommige vrouwen merken niets van de infectie. De infectie kan zich naar de eileiders uitbreiden.
Ja, dat kan. Als je chlamydia gehad hebt, en je bent behandeld, kan je het opnieuw oplopen door onveilige seks. Je bouwt er dus geen resistentie voor op. Het kan bovendien zo zijn dat je er de ene keer wel klachten van hebt, en de andere keer niet.
Als je eenmaal chlamydia hebt gehad, dan kun je het helaas opnieuw krijgen. Dus als jij van de chlamydia af bent, maar je sekspartner niet, dan kun jij dus zo weer opnieuw kampen met chlamydia.
Heb je vaker chlamydia?Dan wordt de kans dat je als vrouw minder vruchtbaar wordt snel groter. Zorg daarom dat je chlamydia niet opnieuw oploopt.
Stom, want soa's als chlamydia kunnen zich ook zonder klachten ontwikkelen. En te lang rondlopen met een soa kan gevaarlijk zijn. Daar weten Kim, Tamar en Max alles van. Zij liepen langer dan een jaar rond met chlamydia.
Chlamydia-infecties komen relatief veel voor onder jongeren en jong volwassenen. Soms ruimt het lichaam de infectie zelf op, in andere gevallen kan een chlamydia-infectie tot complicaties leiden. Bij vrouwen uit zich dat bijvoorbeeld in een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en soms zelfs in onvruchtbaarheid.