Wij zetten alle powerbanks voor je op een rijtje: 27.000 mAh: meerdere apparaten opladen. 20.000 mAh: 1 tot 2 keer je tablet of laptop opladen. 10.000 mAh: 1 tot 2 keer je smartphone opladen.
Met een powerbank van 10000 mAh laad je je smartphone gemiddeld ongeveer 2 tot 4 keer op (afhankelijk van de batterijcapaciteit van je smartphone). Powerbanks van 10.000 mAh zijn licht van gewicht en toegestaan in het vliegtuig.
Afhankelijk van het apparaat gaat een powerbank sneller of trager leeg. Heb je bijvoorbeeld een telefoon van 1A, dan zou een powerbank van 4000 mAh 4 uur meegaan totdat deze leeg is.Gebruik je een tablet van 2A bijvoorbeeld, dan gaat de powerbank maar 2 uur mee.
Een capaciteit van 10.000 mAh betekent dat de accu gedurende één uur een stroomsterkte van 10.000 milliampère, ofwel 10 ampère kan leveren.
De powerbank van de Action is door de Consumentenbond niet als beste getest, maar wordt gezien als de beste koop. Het gaat hierbij om de Pulse Draagbare oplader van de action. Dit is de powerbank met 4400 mAh. Dit betekent dat powerbank action best getest niet klopt als beste oplader, maar als beste koop.
Wij zetten alle powerbanks voor je op een rijtje: 27.000 mAh: meerdere apparaten opladen. 20.000 mAh: 1 tot 2 keer je tablet of laptop opladen. 10.000 mAh: 1 tot 2 keer je smartphone opladen.
De capaciteit van jouw powerbank wordt waarschijnlijk in mAh gegeven. Je zet mAh (milliampère-uur) eenvoudig om naar Wh. Hiervoor vermenigvuldig je de capaciteit in mAh met 3,7 en deel je alles door 1.000.
Met deze powerbank zit je nooit meer met een leeg toestel. Deze powerbank beschikt over een capaciteit van 20.000mAh en maakt het mogelijk jouw toestel tot wel 10 keer volledig op te laden. Daarnaast kunnen er 2 apparaten … Powerbank 20.000mAh - Tot wel 7 keer telefoon opladen!
Powerbanks worden door fabrikanten vaak zo gemaakt dat ze onder de 100 Wh (wattuur) blijven. Daardoor kan je ze meenemen in je handbagage. Hebben je accu's een capaciteit tussen de 100 en 160 Wh, dan moet je dit melden bij het inchecken. Vaak moeten ze in het ruim bij 'speciale goederen'.
Een volledige laadbeurt (als de batterij helemaal leeg is) kost aan stroom 12,41 Wh. Per jaar gebruikt het apparaat dan maximaal 12,41x365= 4,5 kWh. Doe dat maal de stroomprijs van 0,894 euro (prijspeil 25 oktober 2022), dan komen de kosten op 4,05 euro per jaar.
Een algemene regel voor powerbanks in het vliegtuig is dat je maximaal 100 wh oftewel 27 000 mAh in totaal aan powerbanks mee mag nemen in je handbagage. Maximaal 2 powerbanks, het aantal mAh mag niet hoger zijn.
Je moet de capaciteit van een smartphone in mAh delen in die van de powerbank in mAh. Voorbeeld: Een smartphone van bv 4000 mAH kan je bv. theoretisch 5 keer opladen met een pokerbank van 20000 mAH. Kies dus een powerbank met zo een hoog mogelijke mAH én met een voor aanvaardbaar gewicht.
Het is de afkorting van milliAmpère/uur (of in het Engels: milliAmpère/hour). Hoe hoger de hoeveelheid mAh, hoe groter de batterijcapaciteit en hoe langer jij je telefoon kunt gebruiken.
Swissten Powerbank Black Core - 30.000 mAh - €69,95
Voor een powerbank van 30.000 mAh is hij nog relatief aan de lichte kant. Ook deze powerbank heeft maar liefst 3 outputs, twee USB-A poorten en een USB-C poort. Daarnaast beschikt de powerbank over 3 inputs, USB-C, Micro-USB en zelfs Lightning.
Tips voor een lange levensduur van je powerbank
- Probeer bij minimaal gebruik van de powerbank, hem eens in de drie tot zes maanden helemaal op te laden. Wanneer een batterij helemaal leeg is kan hij stuk gaan; - Gebruik originele snoertjes voor het opladen van je apparaten.
Kun je een powerbank opladen en tegelijk gebruiken? Ja, het is mogelijk om jouw powerbank tegelijk op te laden en te gebruiken. Gebruik hiervoor een powerbank met minimaal 2 USB - poorten. Tegenwoordig hebben veel powerbanks meerdere USB - poorten, zoals de Fresh 'n Rebel Powerbank 18000 mAh.
Afhankelijk van je stroomadapter, duurt het tussen de 5 en 10 uur. Het opladen van de powerbank start zodra je de stroomadapter in het stopcontact stopt, het is niet nodig de aan/uit-knop in te drukken. Aan de zijkant van de powerbank zitten 4 lampjes, waarop je kan zien hoe vol de batterij van je powerbank is.
Een powerbank van rond de 5000mah valt in de midrange categorie. Met een power bank 5000mah kun je namelijk gemiddeld 2 keer je smartphone opladen.
De powerbank fungeert als een mobiele energiebron, waardoor je onderweg je elektronische apparaten kunt opladen zonder een stopcontact nodig te hebben. Een powerbank is een handig accessoire als je op reis gaat, een lange dag op een festival hebt of gewoonweg niet in de buurt bent van een stopcontact.
Als beste getest: Samsung 20.000mAh Battery Pack
De capaciteit van deze powerbank bedraagt 20.000mAh, waarmee je je telefoon een keer of vijf of zes van stroom kan voorzien. Het opladen van de powerbank zou iets sneller mogen, maar verder hebben we niks te klagen.
De Nitecore NPS400 is de krachtigste powerbank in dit rijtje. Het vermogen van 421Wh (117.000mAh) is voldoende om een smartphone 32 keer op te laden, of een laptop 7 keer. Hij is voorzien van verschillende outputs, waardoor je er direct je smartphone, camera, laptop of zelfs tv of projector op inplugt.
Onze winnaar in deze categorie is de Samsung 20Ah Battery Pack, die vrij snel oplaadt en bovendien erg veelzijdig is, met flinke vermogens op USB-A- en -C-poorten.