Hoelang duurt het? “Vaak houdt het op na twee jaar, dat is de logische herstelperiode na een relatie. De duur van zo'n reboundrelatie loopt dus gelijk met de periode van rouw na een lange relatie. Wanneer je jezelf opnieuw gevonden hebt, weer in evenwicht bent, dan houdt het op”.
Een rebound-relatie is dus een 'relatie' die iemand begint om een recente beëindiging van een relatie te verwerken. Je 'gebruikt' iemand anders dus om je eigen recentelijke relatie te verwerken. Kenmerkend voor de rebound relatie is dat je 'm heel snel na het uitgaan van je eerdere (belangrijke) relatie aangaat.
Wanneer je in een rebound-relatie zit, dan betekent dat dat je niet in staat zal zijn om een connectie te maken met de rebounder. Hij wil dingen losjes houden en hij is niet op zoek naar iets serieus. Dit betekent dat hij zich niet voor je wil openstellen omdat hij weet dat je maar een tijdelijke flirt bent.
Een ander signaal voor een rebound relatie is dat je het gevoel hebt dat jullie erg snel gaan in jullie verkering. Misschien woon je al heel vlug samen, of breng je gewoon veel tijd door met z'n tweeën of hebben jullie zelfs al de grote ik-hou-van-je gezegd, terwijl jullie nog niet zo lang samen zijn.
"Wij moeten de deur uit, tijd maken om uit te gaan, onszelf leuk aankleden. Dat geldt niet voor beroemdheden, daar gaat dat vanzelf." Iedereen die niet het leven van een beroemdheid lijdt, doet er dus goed aan om een adempauze te nemen tussen twee relaties. Tillman raadt drie maanden aan, Van de Ven zelfs 22 maanden.
Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van.
Een scala aan factoren kan hieraan ten grondslag liggen: hoe lang jullie een relatie hebben gehad, wat de reden van de scheiding is geweest, hoe jullie uit elkaar zijn gegaan, hoe goed je je scheiding hebt verwerkt, hoe snel de nieuwe relatie een feit is, et cetera. Daar is geen handleiding of maatstaf voor.
Je bent veel te druk.
Je kan maar moeilijk tijd voor hem vrijmaken. Kortom: je hebt simpelweg geen tijd om je te binden aan iemand. In een relatie moet je tijd en moeite steken, maar je hebt gewoon niet de middelen op dit moment.
“Sommige mensen kennen misschien de regel dat de helft van de duur van de relatie de tijd is die je nodig hebt om over je ex te raken”, vertelt matchmaker Kat Haselkorn. Als je dus een jaar samen was, zou je een half jaar nodig hebben om verder te gaan.
Hij/zij blikt nogal vaak terug op hun momenten samen.
Je lief kan natuurlijk weleens zeggen hoe slecht zij/hij wel niet was voor hem/haar. Maar als je lover dit vaak doet, kan dit een teken zijn dat hij/zij nog steeds niet over die ex heen is. Terugblikken op goede momenten is nog erger, als je 't ons vraagt.
Je kunt natuurlijk zoveel willen, maar je krijgt niet altijd wat je wil. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat mensen die op z'n minst 30 dagen wachten totdat zij weer contact opnemen met hun ex, veel meer succes hebben dan mensen die dat meteen doen. De 30 dagen regel is dus zeker het proberen waard!
Helft van de tijd
Een bekende 'regel' is dat je gemiddeld de helft van de duur van je relatie nodig hebt om over je ex heen te komen. Waren jullie zes jaar samen? Dan duurt het ongeveer drie jaar voordat je over hem of haar heen bent.
Je ex terugnemen, oftewel terug in je leven laten, is niet iets wat je van de een op de andere dag moet beslissen. Het is goed dat je voor jezelf op een rijtje zet waarom je je ex al dan wel niet terug zou moeten nemen. Probeer jezelf dus af te vragen of je ex terug in je leven laten wel een goed idee is.
Heb geen contact meer met de ander; dus niet bellen, appen of mailen. Berg ook alle spullen op die je aan je ex doen denken, zoals foto's en kleding. Probeer ook plekken waar jullie vaak samen kwamen of waar je ex vaak komt te vermijden. Dit alles kan lastig zijn, maar ook effectief.
Ze komen net uit een relatie
Is het net een paar weken geleden dat jouw nieuwe lover uit een relatie komt? Dan is de kans groot dat jij de rebound chick bent. Vooral als de vorige relatie lang en serieus was. Natuurlijk is het mogelijk dat hij of zij toch kort daarna een nieuwe liefde ontmoet.
Het is dan aan jou om erop in te gaan of niet. De meeste exen beginnen hun geliefde te missen na een 2 tal weken. Soms een drie weken, dat hangt ervan af hoe jullie uit elkaar zijn gegaan. De meesten ex liefjes gaan terug naar elkaar als ze elkaar hard missen en als het gemis blijft voortduren.
Niet zo vaak
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Komt er na een tijdje stilte een berichtje van zijn kant? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken of hij wel genoeg aan je denkt. Niet alleen de frequentie maar ook het tijdstip van zijn berichtjes zegt veel. Vooral wanneer hij je 's morgens vroeg en 's avonds laat spontaan een berichtje stuurt denkt hij veel aan je.
De kans is groot dat jouw ex een 'rebound relatie' heeft. Wat houdt dat precies in? Een rebound relatie is eigenlijk een relatie als opvulling van het gat dat ontstaan is nadat jullie relatie verbroken was. Jouw ex kan er dan waarschijnlijk niet zo goed tegen om alleen te zijn of om weinig aandacht te krijgen.
Als je een gelukkige relatie hebt, wil je tijd doorbrengen met je partner. Je bent enthousiast voor date-avonden en je kan niet wachten om in de armen van je lover te kruipen. Maar als dat gevoel veel minder wordt en je alleen maar zin hebt om met je andere af te spreken, kan dat einde relatie betekenen.
Als iemand emotioneel niet beschikbaar is, dan staat die persoon niet volledig open voor het delen en ontvangen van gevoelens. Ze kunnen ontwijkend, onbetrouwbaar en moeilijk te lezen zijn. Kort gezegd: ze zijn bang voor intimiteit. Emotionele onbeschikbaarheid weerspiegelt vaak een gebrek aan emotionele diepgang.
Narcisten kunnen nooit echt van iemand houden.
Daarom moet je nooit jaloers zijn op de nieuwe partner van je narcistische ex – die is niet veranderd. Narcisten hebben hun gestoorde persoonlijkheid niet opgelost. Ze zijn niet gelukkiger met deze nieuwe relatie van de narcist.
Hij is overdreven betrokken bij je nieuwe liefdesleven
Hij is wel heel erg geïnteresseerd in je liefdesleven, en het liefst wil hij alles weten. Bijvoorbeeld met wie je aan het praten bent en misschien wel met wie je aan het daten bent. Hij wilt echt weten of je weer verder bent gegaan na jullie relatie samen.