Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden te gebruiken. Dit staat op de verpakking zo aangegeven: een geopend potje met een getal en de letter M (van maand). Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert.
Als de zonnebrandcrème over de datum is, begint te formule te scheiden. 'Als het qua textuur of geur anders is dan toen je het kocht, kan het zijn dat het niet goed gaat met het product. In dit geval kun je het beste gewoon weggooien. '
Hoelang blijft de zonnebrandcrème bruikbaar? Zonnebrandcrème blijft ongeveer twee jaar houdbaar als je de fles op de juiste manier bewaart. Wel neemt de beschermingsfactor af. De beschermingsfactor is de mate waarin UV-straling wordt tegengehouden.
Hoe weet je, als dit niet op de verpakking staat, of de zonnebrandcrème nog goed is? 'Waarschuwingstekens zijn geur en textuur. Je weet dat de crème over datum is wanneer de formule aan het scheiden is. Als de textuur of geur anders is dan hoe het was toen je het kocht, moet je de crème ook weggooien.
Het kan 24 uur duren voordat je de rode huid van verbranding ziet. Als je in de zon zit en je ziet dat je een beetje rood wordt, word er geadviseerd om meteen uit de zon te gaan en jezelf goed in te smeren. Na een dag in de zon is het ook handig om Aftersun te gebruiken om je huid goed te hydrateren.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Wat een fijne zonnebrand! Ik merk echt dat ik sneller bruin word met deze spray gel van Australian Gold en dat het mijn huid goed beschermt. Daarnaast is de geur echt verrukkelijk! Ik zou de geur het beste omschrijven als tropisch en een mooie combinatie van karamel en kokos.
Gooi hem niet weg, want je kunt er nog een heleboel mee! De olie in de zonnebrandcrème helpt roest te verwijderen en je zilver weer te laten shinen! Breng wat crème aan op een doek en poetsen maar. Oudere zonnebrand is nog steeds prima geschikt als dagcrème.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
Met een factor 20 zou je dus 300 minuten of 5 uur op het strand kunnen blijven (20 x15). Met een factor 30 zou je 450 minuten in de zon kunnen blijven (7,5 u). Een factor 30 is dus écht voldoende(SPF 50 is niet nodig!) om een hele dag op het strand te zitten mits je natuurlijk voldoende dik en frequent genoeg smeert.
Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Zonnebrandmiddel bevat uv-filters die je beschermen tegen uv A- en uv B-straling. Deze straling zit in zonlicht, maar ook in het licht van een zonnebank. Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling.
Bewaar het middel niet in de auto, waar grote temperatuurschommelingen zijn en het heel heet kan worden. Bewaar het zonnebandmiddel thuis op kamertemperatuur. Dus niet in de koelkast.
Zonnecrèmes voor het gezicht zijn dikwijls lichter van textuur (minder dik en vet) waardoor ze minder snel je poriën verstoppen en onzuiverheden uitlokken. Heb je last van onzuiverheden of een acnegevoelige huid, dan is het dus slim om een gezichtszonnecrème te smeren.
Mensen, die factor 50 smeren, denken vaak dat ze perfect beschermd zijn en zijn daardoor minder voorzichtig met zonnen. Vaak smeren ze zichzelf minder vaak in en liggen ze weinig in de schaduw. Hierdoor zijn ze uiteindelijk toch minder goed beschermd tegen de zon en hebben ze een grotere kans om te verbranden.
Voor dagelijks gebruik adviseren dermatologen een Sun Protection Factor (SPF) 15 zonnebrand. Voor op vakantie een SPF 30. Indien je dit prettiger vindt kun je je natuurlijk ook beschermen met een SPF50.
Net als de rest van je huid, zijn je lippen kwetsbaar voor UV-stralen, dus het is super belangrijk dat je ook je lippen insmeert. Of je dit nu doet met een zonnebalsem of met zonnebrandcrème dat maakt in principe niet veel uit.
Hoe vaak smeren? Elke 2 uur smeren is echt een must.
De huid blijft na verbranding rood voor ongeveer 1 tot 3 dagen. Het is in de tussentijd belangrijk dat je de huid gedurende 1 tot 3 dagen niet opnieuw blootstelt aan de zon. Een 2e graads zonverbranding ontstaat binnen 2 tot 12 uur. De verbrande huid is rood, en voelt warm en pijnlijk aan.
Australian Gold SPF 50 Face + Self Tanner review | € 19,95 – 88 ml. Beschermd zijn voor de zon, maar wel gelijk een door de zon gekuste teint? Dankzij de toegevoegde karamel bronzers en SPF 50 kan het! Deze waterbestendige zonbescherming is speciaal geschikt voor de gezichtshuid.
Australian Gold Dark Tanning Accelerator
De zonnebankcrème die als beste uit de test kwam was deze van het merk Australian Gold! Deze scoorde op vrijwel alle vlakken als de beste. Sterker nog, het is zelfs de best verkochte bruiningslotion! Het pigmentatieproces van de crème zorgt ervoor dat je extra snel bruin wordt.
Je hoeft absoluut niet bang te zijn om een product met bronzers te gebruiken, want het zijn de beste en kwalitatief hoogwaardige bronzers waar Australian Gold zo om bekend staat. Geen strepen of vlekken maar direct een prachtige tropische teint! De bronzers worden door de zon geactiveerd en kleuren heel mooi op.