Tempur heeft twee verschillende densiteiten traagschuim. Een 50 Kg welke alleen medisch wordt ingezet (deze 50 kg traagschuim wordt nu ook op het nieuwe Cloud matras gebruikt) en een 85 Kg welke voor de consumenten matrassen gebruikt wordt.
In de standaard afmeting voor één persoon (90 x 200 cm) weegt het Tempur Cloud matras 19 kg (Prima), 22,1 kg (Supreme) en 26,3 kg (Elite).
Nadelen Tempur Matras:
Zakt door aan het bekken in elke slaaphouding. Volledig synthetisch. Temperatuurgevoelig. Minder goede vocht- en warmteregulatie.
De Tempur matrassen zijn verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen: De Original matrassen (stevig), de Sensation matrassen (medium) en de Cloud matrassen (zacht). De matrassen zijn in 3 diktes verkrijgbaar, namelijk 19cm, 21cm en 25cm dik. De 19cm is de stevigste uit de betreffende serie en de 25cm de soepelste.
De Tempur Sensation Elite is uitgeroepen tot product van het jaar 2021! Het matras biedt medium-stevig comfort en goede ondersteuning. De Tempur Sensation Elite is uitgeroepen tot product van het jaar 2021!
Het grootste verschil tussen M Line en Tempur matrassen is dat M line naast traagschuim in een aantal modellen ook pocketveren en “schokdempers” verwerkt en het matrasoppervlak in 5 zones onderverdeeld. De M line Slow Motion IV vertoont bijvoorbeeld gelijkenissen met de Tempur Original 20 cm matras.
Als u een bed deelt, kan het af en toe draaien van uw matras van het hoofdeinde naar het voeteinde helpen (let op: niet omdraaien). Ondanks dat het niet essentieel is, kan het toch helpen om het comfort en de ondersteuning voor beide gebruikers te behouden.
Matrassen van Tempur hebben een hogere densiteit en dus een hogere levensduur. Daarnaast hebben ze een betere klimatisatie en zijn ze ergonomischer dan een kopie.
Een Tempur matras kent een unieke garantie van 10 jaar. Een kwalitatief goed matras ken een gemiddelde levensduur van 8 a 10 jaar. Het advies is na deze 10 jaar een nieuw matras aan te schaffen, al is het maar uit hygiënische oogpunt. De geadviseerde vervangingstermijn is daarom ook gesteld op 10 jaar.
Wij hebben TEMPUR matrassen in de maten 80x200, 90x200 en 90x210 DIRECT uit voorraad leverbaar! De TEMPUR ONE matras heeft een dikte van 20 cm en is leverbaar 3 verschillende hardheden: SOEPEL, MEDIUM of STEVIG. U heeft nu al een echte Tempur matras vanaf 850,- Er is een TEMPUR matras voor iedereen!
TEMPUR IS ZO WARM
Daarnaast is het bij de keuze van het Tempur matras of eender welke matras van belang het punt zweten goed te bekijken.
Alle matrassen van TEMPUR® zijn voor een deel gemaakt van TEMPUR® materiaal. Dit is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal, ook wel traagschuim genoemd. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam voor een ongeëvenaard comfort en ondersteuning.
Eigenlijk kun je deze matrassen op elke bodem leggen, dus ook op een spiraalbodem. Bij Tempur is het juist aan te raden om deze op een Tempur schotelbodem te leggen. Wie andere merken overweegt, zal echter van traagschuim af moeten stappen.
Kan een elektrische deken op een traagschuim matras? Antwoord: Een elektrische deken kan prima op een traagschuim matras. Wel is aan te raden om hem uit te zetten op het moment dat u gaat slapen ivm magnetische straling.
Het gewicht van een vast (niet verstelbare) boxspring ligt over het algemeen rond de 100kg. Dit kan 90kg zijn, maar ook 110kg. Boxen worden vaak geproduceerd van hout. Dit zorgt voor de basis van het gewicht.
Het Tempur Original matras is het eerste matras waar Tempur mee uit kwam en is opgebouwd uit 2 lagen schuim. De onderlaag is van koudschuim en de boven laag van traagschuim.
Als je een nieuwe matras hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Daarom is het goed om te weten dat je meteen gebruik kan maken van je matras, ook van een matras dat opgerold verkocht is. Het kan tot 3 dagen duren voordat het matras zijn volledige grootte en comfort heeft.
De TEMPUR®-matrassen behoren zeker tot de categorie van hoogwaardige matrassen op de markt. Jammer genoeg is Tempur veel duurder dan veel andere matrassenfabrikanten. Afhankelijk van het model en de maat, zal de prijs van TEMPUR®-matrassen verschillen. De prijs varieert van € 1.299 tot € 2.948.
Als een matras te zacht is merken we dat meestal doordat we te weinig steun krijgen in de onderrug. De onderrug wordt dan al snel niet meer ondersteund en het lichaam zakt ver weg in het matras. Daarnaast kan je op een harder matras ook gemakkelijker omdraaien en beweging.
Levensduur van je matras
Traagschuim matrassen heeft drukverlagende eigenschappen en moet blijven terugveren nadat je erop hebt gelegen. Na 8-10 jaar zal de kwaliteit minder worden. Koudschuim matrassen gaan door een open celstructuur en ventilerend vermogen over het algemeen het langst mee: reken hier op 12 -15 jaar.
Fagerdala is een van origine Zweeds bedrijf, dat in 1989 het Deense bedrijf Dan-Foam opkocht dat met traagschuim bezig was. Voor het traagschuim werd een aparte divisie opgericht; 'Tempur-Pedic' en het traagschuim kreeg de merknaam Tempur.
De TEMPUR® Cloud collectie is ontwikkeld voor mensen die een matras willen die meteen zacht aanvoelt, maar toch een goede ondersteuning biedt. De bovenste laag is gemaakt van speciaal TEMPUR® Extra Soft materiaal dat niet alleen zacht is, maar ook perfect aansluit op de contouren van uw lichaam.
Tempur materiaal is visco elastisch polyurethaan schuim dat in de volksmond traagschuim genoemd wordt. Er is dus eigenlijk geen verschil tussen het zogenaamde Tempur materiaal en traagschuim. Wel zijn er enorme verschillen in de kwaliteit. Er zijn zelfs soorten traagschuim op de markt die niet op temperatuur reageren.
Het gebruik van traagschuim, en de daarbij behorende techniek, zorgt voor minder drukpunten op je lichaam. Traagschuim matrassen zijn bij uitstek goed voor mensen met gewrichtsklachten, rugklachten of mensen die minder druk op hun spieren willen in de nacht. Een traagschuim matras bestaat uit polyurethaan.
We raden je aan om je matras iedere maand om te keren. Bij het omkeren van je matras wissel je de kant van het matras waar je op ligt. Leg het matras eerst dwars op je bed en zet het vervolgens op zijn kant.