Er zitten 291 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) bossche bol.
Er zit 21,3 gram vet in 1 stuk (75 gram) bossche bol, waarvan 11 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Op de homepage geeft het voedingscentrum als antwoord dat een Bossche bol 338 Kcal per 100 gram bevat. In de voedingswaardetabel wordt 292 KCal per 100 gram genoemd.
Hoogstpersoonlijk haalt hij dagelijks zo'n 1500 Bossche Bollen door de chocolade. Want Jan de Groot (Den Bosch, 1971) is naast maker van het succesvolste gebakje van Brabant, ook hoeder van een geheim recept.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Voedingswaarde Overzicht:
Er zijn 637 calorieën in een portie Appeltaart slagroom.
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.
Banketbakkerij Jan de Groot, specialist in de echte Bosschebollen.
Jan de Groot
Per dag worden er zo'n 1500 Bossche bollen door de chocolade gehaald bij de bakkerij op de Stationsweg in Den Bosch. Het perfecte visitekaartje voor toeristen: loop het station uit en je ziet de rij voor de Bossche bollen al staan. Het familiebedrijf is al jaren eindbaas in het maken van de bollen.
Een moorkop is een soes gevuld met slagroom, die aan de bovenkant is afgemaakt met chocoladefondant. Sommige bakkers spuiten nog een extra toef slagroom bovenop, die ze eventueel afwerken met een stukje fruit. Ook een Bossche bol is een gebakje gevuld met slagroom en afgemaakt met chocolade.
Sommigen 'douwen 'm in een keer noar binnen', anderen lepelen eerst via een gaatje de slagroom er uit en eten dan met de handen verder. Je kunt 'm ook ondersteboven eten, zodat de chocolade als een soort bodem fungeert. Maar gewoon netjes met mes en vork eten is natuurlijk ook prima, vooral in openbare gelegenheden.
Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met slagroom. Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee grote gebakjes.
De Bossche Kus is een grote bonbon met een stevige chocolade vulling met als Bossch accent een vleugje brandenwijn. Deze vulling is omgeven met een laagje hazelnootstukjes en wordt afgewerkt met een laagje chocolade. De naam Bossche Kus is een geregistreerde merknaam.
Er zitten 196 kilocalorieën in 1 stuk (65 gram) moorkop. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'moorkop'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een appelflap (100 gram) bevat veel meer calorieën, 360 kcal per stuk om precies te zijn.
Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Een MINIBOL: deze is ongeveer net zo groot als een mandarijn . Deze kost 1,65 euro per stuk en moet altijd 2 werkdagen van te voren besteld worden.
Chocolade Bossche bol € 2,70.
Jan de Groot (45) is de derde generatie van familiebedrijf banketbakkerij Jan de Groot.
De geschiedenis van Banketbakkerij Jan de Groot
In 1938 richtte Jan de Groot senior (10-10-1911 tot 23-1-1978) samen met zijn vrouw Marie de Groot-van Gaal (3-4-1910 tot 29-5-1997) Banketbakkerij Jan de Groot op, gevestigd aan de Grobbedonkstraat in 's-Hertogenbosch.
Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
Het cholesterol dat in slagroom zit is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van kinderen. Het is een snelle bron van energie en wordt niet opgeslagen in het vetweefsel; je wordt er dus níet dik van!
Een stukje vruchtenvlaai of rijstevlaai bevat ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of een stuk monchou taart. Gauw verdiend. Een vruchtengebakje “klinkt” gezonder vanwege het fruit, maar is het helemaal niet.