Verwijder de primer/gellak dan met een orange-wood-stick. Als de gellak niet goed wordt aangebracht, ontstaat er lucht onder de gellak en laat de gellak snel los. Breng de base-, kleur- en topcoat in dunne laagjes aan. Hoe dikker de gellak wordt aangebracht hoe korter de houdbaarheid.
Gebruik een primer
Primer is hét geheim achter langdurig, mooie gellak nagels. Primer dehydrateert de nagels tijdelijk en zorgt voor een optimale hechting. Je brengt de primer aan na het buffen of vijlen van de nagels en het reinigen en ontvetten van de nagelplaat. Van de primer breng je een dun laagje aan.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben. Sommige merken gaan langer mee dan anderen.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
De basecoat voelt na 30 seconden onder de ledlamp ook nog steeds plakkerig aan.Na de basecoat breng je de kleur aan. Ook deze dient 30 seconden uit te harden onder de ledlamp evt. een 2e keer de kleur aanbrengen, voor een betere dekking. Na de kleur breng je de topcoat aan.
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.
Knip geen nagels af met gellak erop.
Als je je nagels knipt, beschadig je deze beschermlaag en kunnen er waterdruppels en vuildeeltjes tussen de nagel en de nagellak terechtkomen. Daardoor kan je manicure gaan schilferen. Gellak kun je niet opnieuw uit laten harden zonder een speciale uv-lamp.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Gellak aanbrengen over UV gel is geen probleem. Omdat beide producten uit “dezelfde ingedriëntengroep” (om het zo maar te noemen) komen hechten ze goed op elkaar.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Gel: zijn hele kleine moleculen die heel hard rond draaien onder de lamp, daardoor hardt het uit. Dat het gaat branden heeft te maken doordat de natuurlijke nagel te dun is of te veel gel.
Hoeveel lagen gellak gebruik je
Wannee je de laagjes egaal en dun aanbrengt, in 3 of 4 laagjes, merk ik dat het mooiste resultaat wordt behaald! Wanneer je minder laagjes gebruikt kan het zijn dat je kleur minder dekkend is en je minder stevigheid krijgt voor de natuurlijke nagel.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Pastelgeel, elektrisch blauw, kwartsroze en lila zijn enkele van de nagellakkleuren die je moet gebruiken voor de lente en zomer van 2022.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.