Het uiterlijk van de coyote lijkt op een Duitse Herder, al zijn er ook veel verschillen met deze hond. Zo zijn ze vaak slanker dan een Duitse Herder en hebben ze brede, puntige oren, gele ogen, kleine poten en een rechte, wilde staart.
De coyote is een omnivoor en eet wat hij kan vinden. Bij het jagen kunnen ze over een korte afstand een snelheid van wel 64 kilometer per uur bereiken. Hij voedt zich vooral met knaagdieren en is daardoor eigenlijk nuttig voor de boeren. Ook scharrelt hij af en toe door het afval om eten te vinden.
Deze middelgrote hondachtige komt sinds de laatste ijstijd voor in Zuidoost-Europa en grote delen van Azië, van de Balkan tot Thailand en van het Midden-Oosten tot aan Oostenrijk. In West-Europa komt de jakhals van oorsprong niet voor. In Oost-Afrika leven nog twee soorten: de zadeljakhals en de gestreepte jakhals.
De wolf komt wijdverspreid voor in Noord-Amerika, Canada, de noordelijke en oostelijke delen van Europa en tot voorbij de poolcirkel. Het verspreidingsgebied van de wolf wordt echter kleiner en verschillende ondersoorten van de wolf zijn reeds uitgestorven.
Honden en mensen
Aanvallen op loslopende honden komen incidenteel voor. Houdt in een leefgebied van wolven de hond altijd aangelijnd. Mocht je een wolf tegenkomen terwijl je met je hond buiten bent, zorg er dan voor dat je hond is aangelijnd en neem langzaam afstand.
De kangal kan wel erg groot worden, wat ook de reden is voor de sterke beet van deze hond. Dit ras heeft namelijk een kracht van 743 psi. De kangal is niet alleen de hond met de sterkste beet, maar ook nog eens het sterkste hondenras ter wereld!
Ze hebben een aantal speciale geluiden waarmee ze elkaar groeten, maar ook om gevaar aan te geven voor soortgenoten en om vijanden weg te jagen. Verder gebruiken ze hun harde gehuil om aan soortgenoten te laten weten waar ze zijn.
Coyotes zijn kleiner dan wolven. Het uiterlijk van de coyote lijkt op een Duitse herder, al zijn er ook veel verschillen met deze hond. Zo zijn ze vaak slanker dan een Duitse herder en hebben ze brede, puntige oren, gele ogen, kleine poten en een rechte, wilde staart.
Goudjakhalzen communiceren net als wolven over lange afstanden met elkaar door te huilen. Maar dit klinkt hoger en meer keffend en klagend in vergelijking tot een wolf. In april en mei worden de jongen geboren. Goudjakhalzen kunnen grote worpen voortbrengen, wat bijdraagt aan hun soms snelle uitbreiding.
In de periode van 17 februari tot en met 30 april 2022 is de aanwezigheid van een aantal gevestigde wolven wederom vastgesteld in Nederland. Naast de roedel op de Veluwe zijn er in ons land waarschijnlijk drie paren aanwezig: één zeker in de regio Drenthe/Fryslân en twee mogelijke paren op de Veluwe.
Het gehuil van de jakhals behoort tot de meest klassieke geluiden van Afrika. Het huilen heeft een functie; zo lokaliseren de dieren waar hun soortgenoten zijn. Huilen is een vorm van communicatie. Het huilen van een jakhals vertelt niets over de emotionele staat van het dier.
Het dier kan je niet alleen bijten en verwonden, maar je gedrag zorgt er ook voor dat ze mensen gaan associëren met voedsel. Op termijn kan zo'n dier toch mensen aanvallen of achtervolgen omdat het ons als voedselbron is gaan zien.
Opzegging is mogelijk via de COYOTE- klantenruimte, bij de klantendienst of in een COYOTE-winkel en gaat in op de volgende vervaldatum van het abonnement. Voor de Klant die de optie prepaid COYOTE-App heeft gekozen, zal de optie App automatisch beëindigen op de vervaldag.
Het leefgebied van de coyote strekt zich uit van Noord-Amerika tot en met Midden-Amerika. Waar de coyote vroeger enkel op prairies en in woestijngebieden in het zuidwesten van Amerika voorkwam, zwerven ze nu ook door de bossen en bergen van het gehele Amerikaanse continent en komen ze ook voor in stedelijk gebied.
Rottweilers zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van dodelijk aanvallen, en in sommige landen is dat zelfs 74 procent.
Meeste bijtincidenten door Staffordshire-achtigen, Pitbulls en Rottweilers. Staffordshire-achtigen, Pitbulls en Rottweilers: deze hondenrassen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van bijtincidenten.
Het dier met de krachtigste beet ter wereld is de zeekrokodil. Hij klapt zijn kaken met maar liefst 3510 kg op elkaar. Ter vergelijking: een mens heeft een bijtkracht van zo'n 80 kilo en een Duitse herder van 108 kilo. De zeekrokodil kan wel zeven meter lang worden en als hij de kans krijgt, valt hij graag mensen aan.
Wanneer een wolf in het nauw gedreven wordt, kan hij – zoals elk ander dier – toch aanvallen in een poging om zichzelf te redden. Ook als een herder een wolf aanvalt om zijn schapen te beschermen, kan de wolf zichzelf verdedigen met alle risico's vandien.
Dik van der Meulen vult aan: "De wolf ziet een mens niet als prooi want er zijn genoeg reeën, hazen, konijnen en schapen, maar het dier kan in extreme omstandigheden wel een mens en dus ook een kind aanvallen." Aangezien die extreme omstandigheden zich hier niet voordoen, kan de uitspraak van de boer uit Marum worden ...
Een ander effectief afschrikmiddel is het plaatsen van een lijn met wapperende gekleurde lappen stof. Dit schrikt wolven af waardoor zij de lijn niet durven passeren. Nadeel van deze methode is dat de dieren er aan kunnen wennen en dan de lijn makkelijk passeren.
Ransuilen broeden vaak in halfopen (natuur)gebieden, waar ook veel campings zijn te vinden. Je hoort ze 's nachts al van ver met hun typische hoge, piepende, bijna klagende aanhoudende geluid. Ransuilen zijn tijdens de zomer zo luidruchtig omdat de uilskuikens hun nest verlaten en door de omgeving gaan zwerven.