3 Klik op de optieknop linksonder op je telefoon en kies voor 'Meer' > 'Kopiëren'. 4 Selecteer de bestanden die je wilt verplaatsen en kies voor 'Kopiëren'. 5 Selecteer nu de plaats waar je de foto's naartoe wilt verplaatsen of kopiëren. Voor de SD-kaart kies je 'External sd'.
Het is op dit moment niet mogelijk om WhatsApp te verplaatsen naar een geheugenkaart (SD-kaart). We proberen de app-grootte en het geheugengebruik te verbeteren. Als je in de tussentijd vrije ruimte nodig hebt voor WhatsApp, raden we aan om andere apps en mediabestanden naar je SD-kaart te verplaatsen.
Nadat de SD-kaart in het toestel is gestopt, verschijnt op het scherm de vraag hoe u het kaartje wilt gebruiken. Kies in dat geval voor Interne opslag. De kaart wordt vervolgens geformatteerd en gekoppeld aan de telefoon. Apps, foto's en documenten die dat toelaten worden voortaan opgeslagen op de kaart.
Apps mag je meestal niet op de sd-kaart zetten. Is de interne opslag vol, dan kunnen er geen apps meer bij. Vooral smartphones met 4GB of minder kampen vaak met een permanent 'geheugentekort'. Als je een stuk of 5 eigen apps erop zet, krig je al een geheugenprobleemmelding.
Of, via je telefoon naar "instellingen", "alles",(staat helemaal bovenaan) "geheugen" (dan zie je ook de SD kaart met aantal GB) of zie boven maar dan naar " apps beheren". Bij "alles" zie je alle apps op "SD kaart" zie je de apps op je SD kaart.
Een geheugenkaart is een hardwarecomponent in de vorm van een dunne kaart waarop gegevens opgeslagen kunnen worden. Hierin zit vrijwel altijd een flashgeheugen, maar soms een kleine harde schijf, zoals in de Microdrive. De geheugenkaart wordt vooral gebruikt voor digitale camera's en smartphones.
Om applicaties naar je SD-kaart te verplaatsen ga je naar de Instellingen op je Android device. Kies hier vervolgens voor de tab 'Apps' en je krijgt een lijst met alle geïnstalleerde apps. Druk op een app die je wil verplaatsen en ga vervolgens naar 'Opslag'.
Foto's en video's nemen meer geheugen in beslag dan je denkt. Ga daarom eens met een kritische blik door je foto's en video's. Afhankelijk van hoe groot de bestanden zijn en hoeveel je verwijdert, kun je hier zo enkele honderden MB's tot GB's mee vrijmaken.
Ongebruikte apps
Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Op je nieuwe telefoon:
Verbind je telefoon tijdens de set-up met een WiFi-netwerk. Log in met hetzelfde Google account. Kies in de lijst van back-ups de naam van je oude telefoon. Geef aan wat je over wilt zetten.
Misschien staan ze in je apparaatmappen. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek. Check je apparaatmappen bij Foto's op apparaat.
Geheugenkaart formatteren
Door je geheugenkaart te formatteren, verwijder je alle bestanden definitief van je SD kaart. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe bestanden beter worden opgeslagen. Er zijn 2 manieren waarop je een geheugenkaart kunt formatteren: in de camera of in je computer.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn.
Simkaarten zijn er om je te verbinden met een mobiel netwerk, waardoor een gebruiker de communicatieve functies van een mobiel kan gebruiken. De Micro SD kaart is er dus voor extra opslag.
In het tabblad CHATS, tik op Meer opties > Instellingen. Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren. Tik op Vaak doorgestuurd, Groter dan 5 MB of selecteer een specifieke chat.