De makkelijkste manier om geld te storten is via een creditcard-app. Bij creditcards van uitgever ICS (Mastercard, Visa) gaat dat op dezelfde manier als het betalen van je maandelijkse rekening. De betaling verloopt via iDeal. Zodra het bedrag op je creditcard staat, kun je het gebruiken.
Naast sparen, kan men door geld te storten op de creditcardrekening ook de bestedingsruimte vergroten. Stel dat je bestedingsruimte 2000 euro is en je 1000 euro op de kaart stort. Dan kun je dus 3000 euro uitgeven met de creditcard. Het gestort bedrag (positieve saldo) wordt als eerste verrekend bij een transactie.
Om geld teruggestort te krijgen op je Visa kaart hoef je in de regel alleen maar een speciaal formulier in te vullen en naar de aanbieder van je kaart terug te sturen. Meestal vind je dergelijke formulieren op de website van de aanbieder, of kun je deze opvragen bij een vestiging bij jou in de buurt.
Bij de meeste creditcards is er ook een optie om gespreid terug te betalen, in plaats van maandelijks volledig. Dit moet u wel apart aanvragen, het is meestal geen standaardoptie. Het minimaal te betalen bedrag is meestal zo'n 5% van het openstaande saldo, met een minimum van 50 euro.
Hoe werkt een creditcard? Met een creditcard betaal je zonder dat het geld direct van je rekening wordt afgeschreven. Je leent als het ware tijdelijk geld van de creditcardverstrekker. Koppel je de creditcard aan je betaalrekening, dan wordt dit bedrag één keer per maand van die betaalrekening afgeschreven.
De bank die uw kaart heeft uitgegeven, probeert namens u het geld terug te krijgen van de bank van de retailer. Chargeback is geen wettelijk recht, maar als u de transactie heeft verricht met Visa, kunt u een terugboeking aanvragen bij de bank die uw kaart heeft uitgegeven, en uw geld misschien terugkrijgen.
Als u niet op tijd terug op nul staat kan de kredietgever extra interesten en kosten aanrekenen voor wanbetaling en uw krediet opschorten en eventueel ook opzeggen. De wet bepaalt een maximale nulstellingstermijn, maar de kredietgever mag dus een kortere bepalen.
De Visa Prepaid Card is een betaalkaart met een positief saldo. Dit betekent: voordat u met de Visa Prepaid Card kunt betalen, moet u hem opladen. U kunt met de Visa Prepaid Card dus maar zoveel geld uitgeven als u er voordien hebt opgezet. Zo behoudt u de volledige controle over uw financiën.
Voor wereldwijde betalingen heb je het rekeningnummer nodig van de ontvanger, met of zonder nationale bankcode. Ook vul je de BIC, Business Identifier Code, van de bank van de ontvanger in. Heb je geen BIC, dan kun je ook de naam- en adresgegevens van de bank van de ontvanger invoeren. In dat geval geldt een toeslag.
Gewone kredietkaarten zoals de Mastercard Classic of de Visa World Card hebben standaard 2.500 euro limiet. Duurdere Gold-, Platinum- of Black-kaarten zijn luxueuzer; die hebben dikwijls limieten van 5.000, 10.000 of zelfs 25.000 euro.
Als u uw bestedingslimiet overschrijdt, betaalt u het overschreden bedrag in één keer terug bij de eerstvolgende maandafsluiting. U betaalt alleen rente over bedragen die u 14 kalender- dagen na de maandafsluiting nog niet heeft terugbetaald.
Maak het bedrag over naar rekening NL83 INGB 0005 0951 97, t.n.v. ING Bank N.V. Creditcards. Vul als omschrijving het volledige 16-cijferige creditcardnummer in (zonder spaties). Het bedrag is in uiterlijk 2 werkdagen bijgeschreven op je creditcard.
Bedrag van je betaalrekening overboeken naar je creditcard
Het geld staat direct op je creditcard. Zo ontstaat er een saldo op je creditcard en heb je de bestedingsruimte vergroot.
Met een Visa-creditcard: door een overboeking te doen van de betaalrekening waaraan je Visa-creditcard is gekoppeld naar bankrekeningnummer NL03RABO0350807000 ten name van Rabobank Creditcard Visa. Denk eraan om je 16-cijferige creditcardnummer (zonder puntjes tussen de cijfers) in de omschrijving op te nemen.
Geld opladen gebeurt via je online banksysteem of aan de hand van een overschrijving. Je kan alleen betalen met de prepaid betaalkaart als er voldoende geld op de kaart opgeladen is en als dat bedrag online kan gecontroleerd worden.
In Nederland kan je een prepaid creditcard in Primera, Albert Heijn en veel meer winkels met contant geld kopen. Winkels zoals Primera bieden prepaid kaarten zoals de Paysafecard en Lebara Online. Ook kun je een prepaid creditcard bij AH kopen; ook dit is vaak de Paysafecard.
Hoelang kun je onder nul gaan? Als je onder nul gaat, heb je exact een maand de tijd om je rekening terug aan te zuiveren. Je kunt altijd opnieuw onder nul gaan, vanaf dat je saldo één dag positief is.
Gereserveerd = Bij een geldopneming of een klassieke betaling: Het bedrag wordt gereserveerd gedurende maximum 5 bankwerkdagen (het equivalent van 7 kalenderdagen). Tijdens deze periode, wordt deze reservering omgezet in een geregistreerde transactie. Een bedrag kan langer gereserveerd worden.
Waar kan ik mijn Visa-kaart op mijn gsm gebruiken? U kunt uw Visa-kaart op uw gsm overal gebruiken waar contactloos betalen wordt aanvaard. Let gewoon op het contactloze logo aan de kassa of op de betaalterminal.
Met de Visa Debit kaart hebt u een betaalmiddel in handen voor uw dagelijkse aankopen: in de winkel, contactloos, via uw smartphone of online. Visa Debit is een debetkaart, wat betekent dat elke betaling onmiddellijk van uw zichtrekening afgetrokken wordt.
Nee, geld overmaken naar een creditcard van iemand anders kan niet. Dat kunnen alleen bedrijven, bijvoorbeeld als ze geld terugbetalen voor een bestelling die je via internet hebt gedaan. Je kunt dus geen geld overschrijven naar een creditcard die niet van jezelf is. Een creditcard is gebonden aan één persoon.