Controleer of er misschien folie of een hoes aanwezig is die de flits kunnen blokkeren. Controleer of de flitser werkt door de zaklamp te activeren in het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad. Werkt de flitser alleen af en toe? Open de Camera-app en tik op de flitsknop om een andere instelling te kiezen.
In sommige instanties kan een (bijna) lege batterij ervoor zorgen dat je zaklamp niet werkt. Opladen is dan de oplossing. Ook kan het zijn dat je zaklamp of flitsfunctie gebruikt wordt door een app.
Van de nieuwe iPhone 14 en iPhone 13 tot oudere modellen als de iPhone SE. En nee, de zaklamp zit nergens achter verstopt en je hebt er niets extra's voor nodig. De flitser van de camera aan de achterkant dient als zaklamp op je iPhone.
Veeg als eerste je rij met sneltoetsen een keer helemaal op zij (1). Staat het Zaklamp icoontje er al tussen? Dan is 'ie zogezegd klaar voor gebruik.
Instellingen > Toegankelijkheid > Geavanceerde instellingen > Flitsmelding.
Het geheim zit in je sluitertijd. Bij het gebruik van de standaard sluitertijd (vaak 1/60) is het zo dat bijna al het licht afkomstig is van je flitser. En aangezien dat licht hard, frontaal en wit is, krijg je een foto met hard, frontaal en wit licht. Het voordeel is wel dat je een onbewogen foto hebt.
Zet de camera in de stand <ON> (Aan). 2. Druk op de knop < > om de ingebouwde flitser uit te klappen. Zorg ervoor dat u bij draadloos flitsen de ingebouwde flitser uitklapt.
De iPad mini 5 krijgt een horizontale camera-opstelling aan de achterkant. Hierdoor is er naast een sensor ook ruimte voor een flitser.
De ledflits naast de cameralens op de achterkant van een iPhone of iPad kan worden ingesteld om te gaan knipperen wanneer het apparaat vergrendeld is en u een melding ontvangt. Dit kan handig zijn voor iedereen die de hoorbare meldingen mogelijk niet kan opmerken.
Met de flitscompensatie breng je de hoeveelheid licht terug, vaak 1, soms wel 2 stops om een uitgebalanceerde belichting te krijgen. Als je de flitser aanzet, stelt de camera vaak automatisch de flitssynchronisatietijd in (1/60 -1/250s). Dat is prima voor het flitslicht, maar soms te kort voor het omgevingslicht.
Externe flitser
Zo'n flitser zet je hoger op je camera en je hebt minder snel last van rode ogen. Bij de meeste modellen is het ook mogelijk om indirect te flitsen dankzij een draaibare kop. Flits bijvoorbeeld tegen een muur of plafond. Hierdoor weerkaatst het licht, waardoor het zachter aankomt.
Tot een sluitertijd van 1/250 kan de camera de flitser nog wel goed aansturen. Als het sneller moet dan 1/250 dan komen er problemen. Dan kan de flitser niet meer de hele foto belichten. De tweede sluiter zal voor problemen gaan zorgen.
Als u uw LED-licht aanpast om u meldingen te tonen terwijl een Whatsapp bericht binnenkomt, begint het te knipperen om u te vertellen dat u een Whatsapp bericht, waarmee je kunt realiseren dat je een Whatsapp bericht wacht zonder uw telefoon te controleren.
Nou, als je op zoek bent naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en heldere zaklamp-app voor je Android-smartphone, dan moet je Flashlight eens proberen. Net als Color Flashlight, kunnen gebruikers met de Flashlight Android-app ook het scherm van de telefoon of de LED-flitser selecteren voor licht.
Color Flashlight
Doe je het echt voor de kleurtjes, dan is Color Flashlight jouw app. Met deze app kun je de zaklamp van je telefoon veranderen in elke kleur waar je aan denkt. Een felroze zaklamp of een diepblauwe zaklamp, het kan allemaal.
Via het bedieningspaneel op de iPad heb je direct toegang tot handige regelaars voor bijvoorbeeld de vliegtuigmodus, 'Niet storen', een zaklamp, het volume, de helderheid van het scherm en apps.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Ga naar Instellingen > Geluiden en meldingen. Tik op Flash-LED voor meldingen. Tik op Altijd. Tik op LED-meldingen beheren.