De makkelijkste oplossing is het maken van een back-up op je via Google One, en die vervolgens inladen op je nieuwe Android-smartphone. Zorg er wel voor dat je hetzelfde Google-profiel op beide toestellen gebruikt. Niet alle belangrijke apps, zoals WhatsApp, worden automatisch overgezet naar je nieuwe telefoon.
Als je overstapt van iPhone naar een Android telefoon, kun je je apps niet een-op-een overzetten. Je moet alle apps opnieuw downloaden in de Play Store op je nieuwe Android telefoon. Wel handig: veel apps werken in de cloud. Dit betekent dat als je inlogt met hetzelfde account, je je gegevens op die manier terughaalt.
Een slimme app om makkelijk foto's over te zetten van de ene naar de andere telefoon is Google Foto's. Hiermee upload je foto's van je oude telefoon naar je persoonlijke Google-cloud. Vervolgens log je op je nieuwe telefoon met hetzelfde account in. Je nieuwe smartphone downloadt dan automatisch je foto's.
Overzetten met USB of wifi
Op nieuwere apparaten vind je de app onder Instellingen> Accounts en back-up> Smart Switch> Gegevens van een oud apparaat halen. Op oudere apparaten moet je de app misschien eerst downloaden in de Play Store. Tik indien gevraagd op 'Akkoord' en 'Sta toe' om Smart Switch te gebruiken.
Je kunt gewoon alles doen met je nieuwe toestel zonder simkaart, behalve gebruik maken van het mobiele netwerk.
Alle data wordt overgezet en de apps worden uit de App Store gedownload. Je moet daarom wel een actieve internetverbinding hebben om het instellen te kunnen voltooien. Het overzetten kan 2 uur of meer duren.
Apps zijn helaas niet direct over te zetten op je nieuwe Android toestel. Aangezien iPhones geen losse SD-kaarten bevatten, kun je hiermee ook geen apps overzetten. Wel kun je met behulp van Google Drive allerlei gegevens overzetten van je oude iPhone naar een nieuw Android toestel.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Simkaart gebruiken in nieuwe telefoon
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen'. Scrol omlaag en tik op 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in'. Tik op 'Aan de slag' onder 'Bereid je voor op je nieuwe [apparaat]'. Als 'iCloud-reservekopie is uitgeschakeld' wordt weergegeven, tik dan op 'Schakel reservekopie in voor overzetten'.
Samsung Smart Switch is een gratis manier om bestanden over te zetten van je oude naar je nieuwe smartphone. Je hebt hiervoor alleen een wifi-verbinding nodig, maar een usb-kabeltje werkt ook.
Zorg dat je inlogt op je nieuwe telefoon met je Samsung account. Open vervolgens samsung pass -> druk op de 3 puntjes rechtsboven-> account en synchroniseren-> synchroniseren met samsung cloud-> nu synchroniseren.
Met Quick Share kun je direct afbeeldingen, video's en bestanden delen met je vrienden. Je kunt bestanden met maximaal 5 personen tegelijk delen zonder de apparaten te hoeven koppelen.
De meeste synchronisatieproblemen zijn tijdelijk. Meestal kan je account binnen enkele minuten weer worden gesynchroniseerd. Als je toch problemen blijft houden met de synchronisatie, probeert je de onderstaande oplossingen. Belangrijk: Je gebruikt een oudere Android-versie.
De optie vind je op de meeste smartphones in de instellingen-app, al kan het zijn dat 'ie een andere plek heeft. Ga naar de Instellingen-app op je Android-smartphone; Scrol naar beneden totdat je onder 'Systeem' het menu 'Back-up' ziet en tik hierop. Het kan zijn dat de optie onder een ander menu staat.