Neem 8 kilo suiker en los dit op in 10 liter kokend water. Dit vult u vervolgens aan tot een totaal van 25 liter. Dit aanvullen doet u gewoon met koud water uit de kraan. Als de temperatuur onder de 30 graden celcius is voegt u een zakje turbogist toe.
Gelukkig is het simpel en goedkoop om alcohol te maken van tafelsuiker (sucrose). Je hebt een fermentatievat nodig, suiker en gist voor het gistproces, en de mogelijkheid om de alcohol die je hebt gemaakt te klaren. Wanneer je de alcohol hebt geproduceerd, kun je het gebruiken om likeur te maken of mixdrankjes.
Maar wil je het alcoholpercentage verhogen, moet de alcohol worden gescheiden van de rest ('distilleren'). Het geheel moet worden verwarmd in een speciale ketel (vandaar ook de term 'stoken') waarbij de alcohol verdampt. De alcoholdamp wordt in een andere ketel afgekoeld en vervolgens opgevangen.
Wodka wordt normaal gemaakt van tarwe, rogge, gerst, mais of aardappels. Je kan ook suiker en melasse gebruiken, zowel als hoofdingrediënt of samen met andere ingrediënten. Er is zelfs een distillateur die een innovatieve wodka maakt van rode Pinot Noir wijn. Wat je ook kiest, er moeten wel suikers of zetmeel inzitten.
Thuis zelf alcohol destilleren is in bijna ieder land bij de wet verboden omdat de staat dan accijns misloopt. In Nederland is het in bezit hebben van een destilleerketel met een inhoud van meer dan 1 liter verboden.
Je mag wel je eigen bier brouwen en wijn maken, maar zelf sterke drank maken is verboden. Het gaat dan over drank waar meer dan 15 procent alcohol in zit. Om sterke drank te maken heb je een distilleerketel nodig en daar is een vergunning voor nodig.
De tweede stap in het proces van zelf vodka stoken, is het maken van een aardappelbrij. Voor een fles vodka is ongeveer 9 kilogram gegelatineerde aardappel nodig. Na dit proces stamp je de aardappels goed fijn en voeg je hier later 19 tot 22 liter water aan toe. Zorg er dus dat je een grote pan tot je beschikking hebt.
Er zijn heel wat verschillende Moonshine recepten, maar een goede basis bestaat uit suiker, water, maïsmeel, gist en mout. Al die ingrediënten mixt u in een pot, laat u rusten en vervolgens gisten. Daarna kunt u het mengsel verhitten en vangt u de drank die verdampt vervolgens op in een andere pot.
Maak 25 liter stookwijn van 20% alcohol
Het fermentatievat is opnieuw te gebruiken als u de gist, kool en klaringsmiddel opnieuw aanschaft. Met deze set heeft u alleen nog 8 kilo normale kristalsuiker uit de supermarkt nodig.
Om zelf likeur te maken, doe je heel eenvoudig alcohol - wodka of gin bijvoorbeeld - met een smaakmaker in een weckpot of glazen fles, die je vervolgens een tijdje laat weken, oftewel macereren. "Aardbeien, ananas, kaneel, gember, vanille, amandel. Je kunt bijna overal likeur van maken", aldus De Koning.
Sinds 2010 is moonshine officieel legaal in Amerika en wordt dit erkend als een heldere, ongerijpte whiskey soort.
Kruidvat 96% Alcohol Ketonatus | Kruidvat NL.
Verschillende soorten drank met alcohol hebben verschillende standaardglazen waar je uit drinkt. In sterke drank zit meer alcohol dan in bier, maar je drinkt er minder van. Op die manier bevatten de standaardglazen allemaal evenveel pure alcohol: ongeveer 10 gram.
Bij alcoholische gisting wordt glucose in een zuurstofloze (anaerobe) omgeving omgezet in alcohol. Dit wordt gedaan door gisten. De meest bekende gist isSaccharomyces cerevisiae, ook wel bekend onder namen als bakkersgist, biergist of wijngist.
Als basis voor onze Eau de Vie nemen we fruit dat lekker rijp is. Daarna wordt het fruit gewassen en gecontroleerd op rot of beschadigingen. Het fruit wordt daarna fijn gemalen tot een pulp. Hierna wordt er een beetje gist aan toegevoegd, waarna de gistcellen de suikers omzetten in alcohol.
Wereldwijd wordt zelfgemaakte sterkedrank, vaak illegaal, door particulieren gestookt. De redenen hiervoor variëren. De prijs van sterkedrank is vaak een reden, vanwege de hoge accijns die gewoonlijk op alcohol wordt geheven.
Vieux wordt niet gemaakt van gedistilleerde wijn, maar van neutrale graan- of melasse alcohol, en water waar, voor de smaak en de kleur, verschillende ingrediënten zoals karamel en diverse geur- en smaakstoffen aan worden toegevoegd.
De Polen noemen het wodka en de Russen zeggen vodka. In Nederland wordt meestal wodka geschreven, maar vodka kan dus ook.
Wodka verlaagt je cholesterolgehalte
Die nare LDL heeft een slechte invloed op je slagaderen, terwijl de HDL juist afgevoerd wordt naar de lever. Daar wordt het vervolgens afgebroken. Precies daar heeft wodka een goede invloed op, het levert namelijk veel HDL aan. Hartstikke goed voor dat goddelijke lijf van je!
Volgens de handleiding duurt het ca. een uur voor de tank is opgewarmd en daarna twee à drie uur voordat het destilleren klaar is. Hoe lager men de temperatuur instelt, hoe langer het duurt. we proeven een beetje, vangen wat druppels op in een glas.
Na een verblijf van enkele jaren in vaten (met de tijd variërend in verschillende landen – Amerika twee jaar, Schotland en Ierland drie jaar), absorbeert whisky verschillende componenten van het hout waardoor de smaak en kleur verandert.
Distilleren van het jonge bier. Het jonge bier - de wort - wordt naar de eerste distilleerketel - de wash still - gevoerd. In deze ketel wordt de wort verwarmd tot ongeveer 79 graden. Bij deze temperatuur verdampt de aanwezige alcohol.