Om de VPN-instellingen te verwijderen die met een configuratieprofiel zijn geïnstalleerd, tik je in Instellingen op 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'.Selecteer het profiel en tik op 'Verwijder profiel'. Hiermee verwijder je ook alle instellingen en accounts die bij het profiel horen.
VPN staat voor Virtual Private Network. Je kunt dit begrip zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar het komt erom neer dat je je internetverkeer via een andere server laat verlopen dan diegene die je nu gebruikt. Gebruik je geen VPN, dan zien websites bijvoorbeeld dat je momenteel in Nederland bent.
Wanneer het over VPN verbindingen gaat hoor je vaak dat een VPN-verbinding alleen nuttig is als je met je een iPhone, iPad of Mac gebruikmaakt van een openbaar wifi-netwerk. Niets is echter minder waar. Ook onderweg op het mobiele netwerk of thuis is een VPN nuttig, want je identiteit wordt verborgen.
Met VPN's kunnen apparaten die geen fysieke verbinding met een netwerk hebben, veilig verbinding maken met het netwerk. Android bevat een ingebouwde VPN-client (PPTP, L2TP/IPSec en IPSec). Apparaten met Android 4.0 en hoger ondersteunen ook VPN-apps.
In het paneel 'VPN' van het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren op de Mac kun je een VPN-verbinding configureren en beheren. Om deze voorkeuren te wijzigen op je Mac, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik je op 'Netwerk' en selecteer je een VPN-voorziening in de lijst aan de linkerkant.
Ik heb een Android-apparaat
Tik in het menu Instellingen op Meer en vervolgens op Applicatiebeheer. Voor Nexus-apparaten tikt u in het menu Instellingen op Apps. Tik op Norton Secure VPN in de lijst met apps. Tik op Verwijderen.
Een VPN werkt als een soort beveiligde tunnel. Als je per ongeluk verbinding maakt met een netwerk van een hacker (omdat je denkt dat je gebruik maakt van openbare wifi in een hotel of restaurant), dan zorgt de VPN ervoor dat de hacker geen gegevens op jouw computer kan inzien of veranderen.
Het gebruik van een VPN komt met veel voordelen. Het verbetert je online vrijheid, veiligheid en privacy. Het bijkomende voordeel is dat je met een gerust hart op het web kunt gaan. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen VPN's aanraden en gebruiken.
ExpressVPN
De provider biedt een breed netwerk aan (met 160 serverlocaties verspreid over 90 landen) dat zeer goede snelheden wist te behalen tijdens onze testen. Onafhankelijk van het platform en de browser, of het nu Android, Windows 10, Mac, Linux, Chrome of Firefox is, leverde deze VPN mooie resultaten op.
Een VPN zorgt voor extra anonimiteit, vrijheid en veiligheid door je internetverkeer te versleutelen en vervolgens naar een externe (VPN-)server te sturen. Dit gebeurt via een beveiligde verbinding. Intussen verbergt de VPN jouw daadwerkelijke IP-adres en neemt jouw internetverkeer het IP-adres van de VPN-server aan.
VPN staat voor “virtual private network” of virtueel privénetwerk, een dienst die jouw internetverbinding versleutelt en je online privacy beschermt.
Een versleutelde VPN-tunnel levert weliswaar enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan; je bent met VPN nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen.
Ongeveer 12% van de mensen in totaal gaf toe VPN-diensten te gebruiken voor toegang tot het Dark Web. Ongeveer 39% van de mensen in dit onderzoek zei dat ze het dark web gebruiken voor anonimiteit, terwijl 26% zei dat ze het gebruiken om beperkingen op inhoud in hun regio te omzeilen.
Klik op 'Start', vervolgens 'Instellingen', “Netwerk en internet', 'Wifi'. Selecteer het netwerk waarmee je bent verbonden. Klik op 'Eigenschappen'. Scrol helemaal omlaag in het venster, je IP-adres wordt weergegeven naast 'IPv4-adres'.
Controleer je IP-adres
Een goeie basistest om te zien of je VPN werkt, is om te controleren of je IP-adres is veranderd nadat je de VPN hebt ingeschakeld. Als de VPN werkt, is het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen niet meer zichtbaar. Check je IP-adres via VPN.nl.
Een virtual private network, beter bekend onder de afkorting VPN, leidt al je internetverkeer langs een server van een VPN-provider. Deze aanbieder zorgt ervoor dat de gegevens die door je netwerkverbindingen gaan, worden versleuteld. De encryptie begint zodra de gegevens je apparaat verlaten.
Een VPN-verbinding opzetten: een stappenplan
Het is erg eenvoudig om een VPN-verbinding op te zetten: Sluit een VPN-abonnement af bij een VPN-provider die voor jou geschikt lijkt. Installeer de VPN-software op het apparaat dat je wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone zijn.
VPN Nederland is een veilige provider die gebruik maakt van 256-bit encryptie. Ook kun je bij deze VPN kiezen uit veilige protocollen zoals Wireguard, OpenVPN, en IKEv2. Daarnaast houdt deze providers geen logs bij die herleidbaar zijn naar individuele gebruikers.
OpenVPN-protocol: absolute online veiligheid en privacy. OpenVPN is op dit moment een van de meest populaire VPN-protocollen. Dit protocol is beschikbaar bij bijna elke VPN-toepassing op de markt, en wordt over het algemeen gezien als een van de beste, een van de veiligste en een van de veelzijdigste VPN-protocollen.
Een VPN is een waardevolle investering als je je online privacy en veiligheid serieus neemt. Het beschermt je tegen privacyschendingen en biedt toegang tot geblokkeerde websites. Een VPN versleutelt ook je verbinding, zodat Google, Facebook of je ISP je online activiteiten niet kunnen volgen.
Ga naar het instellingenpictogram van uw iPhone of iPad en tik op Algemeen >> VPN >> Voeg VPN-configuratie toe. Onder Type kunt u het protocol kiezen dat u wilt configureren (in iOS heet dit weliswaar "L2TP", maar daarvoor wordt nog steeds gebruikgemaakt van IPSec-codering).