Stuur hem een sms of een e-mail voor een ontmoeting op een neutrale locatie. Als je in dezelfde stad woont, is dit de beste manier om een gesprek te hebben over het stopzetten van de vriendschap. Als diegene je vraagt waar je over wilt praten, zeg dan iets vaags.
Wees duidelijk.
Je weet dat je 'nee' wilt zeggen, je weet alleen nog niet hoe. De beste manier is zo duidelijk mogelijk. Draai niet om je antwoord heen en geef zo vroeg mogelijk aan dat je niet mee wilt of kunt werken. Zo kan de ander jouw antwoord maar op één manier opvatten en voorkom je misverstanden.
Bedank hem of haar voor de tijd die jullie gehad hebben. Geef eventueel aan waarom het voor jou nu stopt. Probeer dit te doen zonder verwijten te maken; houd het bij ik-boodschappen en maak liefst je eigen aandeel kenbaar. Blijf steeds respectvol en wens hem/haar oprecht het beste.
Draai er niet omheen.
Zeg stevig en duidelijk 'nee', zodat het duidelijk is dat je niet kunt doen wat je vriend wil. Als je 'afwerende' antwoorden geeft zoals 'ik zal proberen er te zijn' of 'ik zal zien; herinner me er later aan' als je weet dat je er geen zin hebt, dan houd je de ander aan het lijntje.
Niet meedoen of niet meer meedoen. Dat je emotioneel niet meer betrokken wilt zijn in de mate waarin je je betrokken voelde (op iets of iemand) Dat je de relatie met je partner beëindigt en geen contact meer wenst. Dat je je terugtrekt uit de relatie, functie of lidmaatschap van een partij.
Laat hem met rust zo lang als je nog boos over verdrietig bent. Pas wanneer jij voelt dat je het weer aankan om bij hem in de buurt te zijn, zoek je toenadering. Hiervoor heb je minstens 3 maanden nodig, het liefst nog langer. Daarna weet je pas hoe het is om zonder hem te leven en of dat het waard is.
Musselman stelt voor dat je op z'n minst twee of drie maanden een time-out kan nemen voor je relatie. Zo kunnen jullie beiden herstellen. Dit lijkt misschien een lange periode om geen contact te hebben en al helemaal als jullie al jarenlang samen zijn.
Zo wijs je iemand af zonder te kwetsen!
Wees daarbij: Eerlijk: Zeg geen ja op een voorstel voor een date, zonder intenties om ook daadwerkelijk te gaan. Wil je niet meer afspreken of desnoods alleen vriendschappelijk, wees dan ook eerlijk. Stuur bijvoorbeeld: 'Een afspraak lijk me erg gezellig!
Het eerste wat je kunt doen is realiseren wat maakt dat je ze ontgroeit bent. Je kunt verder ontwikkeld zijn, een ander pad ingeslagen zijn. Maar dat is te vaag en niet voldoende. Om je af te vragen wat je ontgroeid bent, moet je jezelf eerst afvragen wat je in eerste instantie verbond met die ander.
Tik linksboven op Facebook op je profielfoto. Scrol omlaag naar je vriendenlijst en tik op Alle vrienden weergeven. Tik rechts naast de persoon die je wilt verwijderen als vriend op Vrienden. Tik op Verwijderen als vriend.
Kort gezegd wordt een vriendschap toxisch als hij eerder een slechte dan een goede invloed op je heeft. Bijvoorbeeld omdat je vriend(in) de volledige conversatie domineert, kritiek heeft op alles wat je doet of omdat hij/zij van alles een competitie maakt.
In plaats van te beginnen met bijvoorbeeld: 'Ik vind je heel aardig en ik vond de date heel leuk', begin je met te schrijven: 'Bedankt voor de date gisteren, maar ik voelde het niet echt klikken. ' Als je directer wilt zijn, kun je de volgende tekst sturen: 'Nee bedankt, ik ben niet geïnteresseerd.
Houd diegene niet aan het lijntje, maar zeg wat je voelt. Wees straight to the point en draai er niet om heen met talloze smoesjes. Daar heeft de ander namelijk niks aan. Het zal meer pijn doen als jij er maar omheen blijft draaien, dan wanneer je meteen eerlijk bent en het ook duidelijk verwoord.
Maar waar is dat dan goed voor, elke dag seks? Omdat seks je hormonen op hol brengt, waardoor je je achteraf nauwer verbonden voelt met je partner. Dat is heel belangrijk bij koppels die van elkaar aan het vervreemden zijn, want dat dichte en intieme gevoel is het begin van een genezingsproces.
Is er nog gevoel? is niet alleen een interessant boek voor partners met relatieproblemen. Ook wanneer je gewoonweg iets meer over relaties of jouw rol als partner zou willen weten is het nuttig. Daarnaast is het ook een informatief boek voor hulpverleners die te maken krijgen met relatieproblemen.
Wetenschappelijk onderzoek is er nooit naar gedaan, maar volgens relatietherapeuten zou ongeveer de helft van de koppels die een pauze inlassen wel degelijk terug bij elkaar komen. Dat een pauze niet altijd het einde van jullie relatie hoeft te betekenen, staat dus vast.