Wie alvast een beetje wil oefenen kan alvast beginnen met het leren uitspreken van 'Hello'. In het Zuid-Koreaans zeg je dan 'Anyong Haseyo' en dat waardeert men enorm als je zegt. Het kan ook zijn dat ze glimlachen uit beleefdheid voor je poging dit goed uit te spreken.
In Zuid-Korea is buigen de traditionele manier om te begroeten. Bij mannen wordt het buigen vaak ook begeleid door een handdruk. Daarbij moet de linkerhand de rechteronderarm ondersteunen. Koreaanse vrouwen schudden elkaar niet altijd de hand en zullen eerder een hoofdknikje geven dan een volle buiging.
De standaard manier om “hallo” in het Koreaans te zeggen is “annyeong haseyo”, maar er zijn nog andere manieren die je zou moeten overwegen afhankelijk van de situatie (of deze formeel of informeel is).
De Koreaanse wetgeving inzake het gebruik en de handel in drugs is uitermate streng en wordt strikt toegepast. Het gebruik van drugs is verboden. Het meenemen van drugs, ook voor eigen gebruik, is verboden. Het in bezit hebben en/of gebruiken van drugs kan leiden tot een hoge gevangenisstraf.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen behalve het grensgebied met Noord-Korea. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland (met uitzondering van het grensgebied met Noord-Korea). Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.
Er is geen betere manier om Koreaans te leren door het elke dag in praktijk te brengen samen met moedertaalsprekers, heel persoonlijk en midden in de cultuur! Je zou wel eens de taalervaring van je leven kunnen krijgen!
De officiële taal van Zuid Korea is het Koreaans, dat veel weg heeft van het Japans en Chinees. Hangul is de officiële naam voor de taal en het Koreaanse alfabet. Over het algemeen kun je in Zuid Korea redelijk goed terecht met Engels.
Play 잘 지내세요? = Hoe gaat het? Dit is een correcte en acceptabele uitdrukking, maar het wordt niet zo vaak gebruikt als in Nederland. Ik zou zeggen dat “잘 지내세요?” een westerse manier is om mensen te begroeten in Korea.
In Korea wordt de mogelijkheid dat de taal verwant is aan het Japans, vaak genegeerd; de gespannen relatie tussen de twee landen zorgt ervoor dat een discussie over de verwantschap van hun talen nogal controversieel is.
Er wonen zo'n 52 miljoen mensen in Zuid-Korea, waarvan bijna 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. De helft van de Koreanen heeft zijn thuis in de zeven grote zeven metropolen ...
Het Koreaans is een van de moeilijkste talen om te leren. Ook is het een van de jongste talen ter wereld. De taal werd in de 15e eeuw ontwikkeld door een lokale koning. Hij wilde ervoor zorgen dat meer mensen konden lezen en schrijven.
Het is gebruikelijk dat je eten verder geheel volgens Koreaanse traditie deelt met je tafelgenoten. Delen wordt echt gezien als een belangrijke vorm van respect en vriendschap. Traditioneel zit je tijdens het eten op de grond. Dit laatste is al jaren niet meer gebruikelijk in de meeste restaurants en eethuisjes.
De naam Korea
De naam die Koreanen zelf aan hun land geven is geheel anders: in het zuiden wordt Korea Han-guk (한국) genoemd, 'land van Han', een afkorting van Dae Han Min Guk (대한민국); Noord-Korea wordt door de Zuid-Koreanen Buk-han (북한) genoemd, 'Noord Han'.
'Het Koreaans is een erg leuke en bijzondere taal. De grammatica is bijvoorbeeld erg uitgebreid en je kunt er zelfs emotie mee uitdragen, zoals we dat in het Nederlands doen met intonatie. Ook heb je in de taal veel klanknabootsingen.
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
Zuid-Korea staat bekend als een rijk land in Azië. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw groeide economie in korte tijd heel snel. Samen met Singapore, Taiwan en Hongkong vormt Zuid-Korea de Aziatische Tijgers.
Het bestaat uit 10 klinkers en 14 medeklinkers die als lettergrepen in een soort vierkantje worden gegroepeerd. Onder leiding van de Koreaanse koning Sejong de Grote (1397–1450) kwam het in 1443 of januari 1444 tot stand en het werd in 1446 voor het eerst gepubliceerd in de Hunmin Jeongeum.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Tickets naar Zuid Korea beginnen al bij €412*. Je hebt dan een tussenstop op bijvoorbeeld Moskou, Helsinki of Frankfurt am Main. Rechtstreekse vluchten kosten tussen de 650 en 900 euro*. Gebruik de handige zoekfuncties van Skyscanner voor het vinden van een voordelige vlucht naar Zuid Korea.
Seoul ligt op ruim 8.569 kilometer vliegafstand van Amsterdam (Schiphol). De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is zonder overstap 10 uur en 30 minuten.
Bezoek je Zuid Korea in de zomer, dan kun je er volop genieten van mooie stranden. Langs de gehele kust zijn er een aantal mooie stranden te vinden en ook Busan beschikt over een langgerekt strand. Verder is Jeju island een absolute must voor strandliefhebbers of je kunt de kleinere eilanden in het zuiden verkennen.