Algemene bedankjes
“Bedankt voor de fijne samenwerking.” “Ik wil je bedanken voor de fijne zakenrelatie en zie uit naar samenwerking in de toekomst.” “Bedankt voor al jouw inzet bij ons bedrijf.” “We zijn je/jullie erg dankbaar voor het advies, service en uitwerking van plannen voor ons bedrijf.”
Je geeft de ander een goed gevoel.
Of je nu iemand bedankt voor het openhouden van de deur of het helpen met het tillen van je boodschappen, hij of zij zal sowieso blij zijn met je bedankje! Jij blij omdat je geholpen bent, de ander blij omdat je daarvoor bedankt.
Wees specifiek – Vermijd algemene zinnen en generaliserende uitspraken in je e-mail. Vertel de ontvanger in plaats daarvan precies wat je leuk vond en waarom je hem of haar bedankt. Wees snel – bedankmails moeten zo snel mogelijk na het betreffende evenement worden verstuurd.
"Ik waardeer de kans die ik hier kreeg om mijzelf te ontwikkelen en onderdeel van het team te zijn. Bedankt daarvoor." "Ik ga de inzet van dit team ontzettend missen. Jullie waren geweldige collega's, bedankt daarvoor."
Wat is dankbaar? Dankbaarheid is een positief gevoel. Je voelt je dankbaar omdat je iets ontvangt wat je niet had verwacht, wat niet vanzelfsprekend is, waarvoor je de ander bijzonder erkentelijk bent of waarvan je vindt dat het jou niet toekomt.
Dankbaarheid wordt gezien als een positieve emotie en deze gaat vaak samen met andere positieve emoties zoals levenstevredenheid en geluksgevoel. Dankbaarheid kan ervoor zorgen dat negatieve ervaringen toch een positieve lading krijgen.
bedankt = bedankt tussenwerpselUitspraak: [bədɑŋkt] <dit zeg je als je iemand wilt bedanken> Voorbeelden: `bedankt voor de bloemen`, `heel hartelijk bedankt`Synoniemen: dankjewel, dankuwe... graag gedaan = •beleefd antwoord nadat je bedankt bent.
Ga naar het bericht of de opmerking waarop je wilt reageren. 2. Tik op Vind ik leuk en blijf dit aanraken en kies vervolgens een reactie. De populairste reacties worden onder het bericht of de opmerking weergegeven als pictogrammen (bijvoorbeeld ).
"Alvast bedankt," of "op voorhand bedankt," blijken dé manier om een antwoord los te krijgen. "Dankjewel," en "bedankt," prijkten op een mooie tweede plaats. Erg formele afsluiters, zoals "hoogachtend," gebruik je dan weer beter niet.
Je vous en prie.
Een stukje dankbaarheid blijkt de sleutel. Door je in te leven in de ander en af en toe 'dankjewel' te zeggen, voelt je partner zich meer gewaardeerd, wat de tevredenheid met de relatie vergroot en beschermt tegen ruzie en stress.
Na een korte inleiding richt je jouw dankwoord in een chronologische volgorde aan alle personen die jou tot steun zijn geweest. Je begint bijvoorbeeld met de mensen die van onschatbare waarde zijn geweest tot hen die een kleine bijdrage hebben geleverd (maar niet minder belangrijk voor jou zijn geweest).
Bedankt voor alles en veel succes in je nieuwe baan.” “Wat heb ik veel van jou geleerd, zowel op werkgebied als persoonlijk. Ik heb genoten van onze samenwerking, en ik hoop je nog eens tegen te komen. Ik wens je veel succes!”
Als je een los dankwoord schrijft, plaats je deze na het voorwoord en voor je samenvatting. Je begint je dankwoord met een korte inleiding van vier tot zeven regels. Je dankwoord is maximaal één pagina lang. Vanwege het persoonlijke karakter, kun je het dankwoord in de ik- of wij-vorm schrijven.