Gebruik voor het zagen van cellenbetonblokken en speciale cellenbetonzaag. Deze heeft een grove vertanding die ook nog eens gehard zijn. Koop voor je reciprozaag speciale cellenbeton zaagbladen. Een oude houtzaag kan ook maar deze slijt zeer snel.
Je kunt de Ytong blokken ook zagen met een cirkelzaag, met een oud zaagblad er op.
Gipsblokken of Ytong blokken lijm je eenvoudig met Soudal Blokkenlijm. Soudal Blokkenlijm is geschikt voor alle kalkzandsteen-, betonblokken en cellenbeton soorten van alle merken. De Blokkenlijm zit kant en klaar in de bus waardoor je direct aan de klus kunt beginnen; enkel even schudden voor gebruik.
Het meest nette resultaat behaal je door gebruik te maken van de speciale Ytong profielen. Deze profielen bevestig je eerst met lijm of spijkers op de vloer. Vervolgens maak je de lijm aan. Dit doet je door water toe te voegen aan de Ytong lijm.
Gebruik voor het zagen van cellenbetonblokken en speciale cellenbetonzaag. Deze heeft een grove vertanding die ook nog eens gehard zijn. Koop voor je reciprozaag speciale cellenbeton zaagbladen. Een oude houtzaag kan ook maar deze slijt zeer snel.
Door de eerste rij Ytong blokken in waterdichte mortel te leggen en de blokken later ook een waterdichte cement finishlaag te geven, zorgt u dat Ytong muren en andere objecten effectief worden beschermd tegen optrekkend en indringend water.
Gasbeton, een oude benaming voor cellenbeton, is een licht bouwmateriaal dat bestaat uit kalk, zand en cement. De basisgrondstoffen worden gemengd, waarna water wordt toegevoerd. Door in het productieproces een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder toe te voegen, komt waterstofgas vrij.
Als u een wand gaat plaatsen moet deze verankerd worden met aangrenzende wanden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht van de Cellenbeton muur. Zonder deze ankers zou de Cellenbeton wand los staan, waardoor de wand kan gaan scheuren of zelfs omvallen. Dit kunt u doen met Veerankers of wandankers dilaterend.
De aankoopprijs van cellenbetonblokken is zeker duurder dan de aankoop van klassieke materialen.
Kalkzandsteen- of betonelementen kunt u zagen of knippen. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om deze elementen te gaan knippen in plaats van te zagen. Het zagen van kalkzandsteen- of betonelementen neemt namelijk de nodige obstakels met zich mee.
Gasbeton blokken wordt veel toegepast bij het plaatsen van binnenwanden of binnenspouwbladen. Maar het is ook goed mogelijk om cellenbeton buiten toe te passen. Het celbeton is namelijk waterbestendig, daarom hebben vocht en vorst geen invloed op gasbeton blokken.
Een luchtig bouwmateriaal met steengoede eigenschappen. Ytong cellenbeton is een licht, natuurlijk, sterk isolerend en multifunctioneel product voor dragende en niet-dragende constructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Een veeranker plaats je per drie lagen cellenbeton of gipsblokken en alleen in het blok dat grenst aan de muur (het eerste blok van de laag). Voor het plaatsen van een veeranker zul je een gat moeten boren in de al bestaande muur.
Cellenbeton is een sterk zuigende ondergrond, waardoor het noodzakelijk is de muur eerst met voorstrijk te behandelen. Voor het voorstrijken van een cellenbeton muur wordt gebruik gemaakt van stuc primer. De stuc primer zort ervoor dat de pleister optimaal hecht aan de ondergrond.
Gasbetonschroeven hebben hun naam te danken aan het feit dat je ze gebruikt voor gasbeton, ook wel bekend als cellenbeton. Deze schroeven kun je zowel met als zonder voorboren monteren. Kies je ervoor om wel voor te boren, dan krijg je een spanningsvrije montage.
Met Cellenbetonnagels 2,3x60mm bevestigt u veerankers die cellenbetonblokken op hun plek houden. Hierdoor maakt u met behulp van de nagels en ankers stevige, vlakke wanden. Wanden die brandwerend zijn en niet gevoelig voor rot, schimmel en vocht. U monteert de Cellenbetonnagels snel en eenvoudig.
Allereerst hebben kalkzandsteenblokken een vele malen hogere constructieve waarde. Cellenbetonblokken hebben het voordeel dat ze een goede thermische isolatie hebben in tegenstelling tot de blokken van kalkzandsteen. Ook zijn kalkzandsteenblokken zwaar in gewicht, moeilijker te verwerking en niet vochtbestendig.
Cellenbetonblokken zijn zeer geschikt om een scheidingswand mee te vervaardigen. De blokken zijn licht, verkrijgbaar in verschillende formaten, thermisch isolerend en handig te verwerken. Bovendien kan je cellenbetonblokken niet alleen aan elkaar metselen, maar ook verlijmen.
Ytong kan niet met gewone mortel worden gemest, wel kan dit met tegellijm. Of eventueel mortel aanmaken met bouwdispersie, niet een scheutje maar 1 deel en max 2 delen water.
Voor gasbeton kun je gewoon een steen-of betonboor gebruiken. Sommige doe-het-zelvers gebruiken metaalboren voor het boren van gaten in gasbeton. Dit werkt op zich wel, maar ik ben er toch geen voorstander van. De snijkanten van metaalboren zullen op den duur bot worden.
Lets bevestigen aan Ytong
Jazeker. Ondanks het lichte gewicht is een wand van Ytong cellenbeton stevig en daarmee prima geschikt voor het bevestigen van voorwerpen. Voor lichte voorwerpen volstaan gewone gegalvaniseerde nagels, voor het bevestigen van zwaardere voorwerpen is een Ytong-nagel of een Hema-nagel ideaal.
De hoogte verschilt, beginnend bij 200 tot 400 millimeter. De diktemaat begint bij 50mm en kan worden gekocht tot een diktemaat van 150 millimeter.
U monteert de Cellenbetonveerankers snel en eenvoudig. U boort een gat in de muur en brengt een plug aan. Vervolgens schroeft u het veeranker met één deel aan de muur vast. Het andere deel slaat u met behulp van cellenbetonnagels in het cellenbetonblok.
Blokkenlijm wordt gebruikt voor het verlijmen van de cellenbetonblokken. per m² voor een muur van 50 mm dikte: gebruik 0,9 kg lijm. per m² voor een muur van 70 mm dikte: gebruik 1,2 kg lijm. per m² voor een muur van 100 mm dikte: gebruik 1,8 kg lijm.