De Zure Matten® worden geproduceerd door middel van een extrusie techniek. Dit is een vormgevingstechniek waarbij de snoepmassa door een soort mal geperst wordt. De mal heeft dus de vorm van een mat (of een veter).
In een zure mat zit citroenzuur en appelzuur. Deze voedingszuren zorgen voor de zure smaak en maken de zure mat dus echt zuur!
De zure smaak van snoepgoed komt meestal van citroenzuur. Dit zuur zit van nature in citroenen en in heel wat andere fruitsoorten.
Als de paarsblauwe rodekoolsap mengt met iets zuurs verandert het van kleur. Dat is een scheikundige reactie! Een zure mat is dus echt zuur! Er zit namelijk citroenzuur en appelzuur in.
De zure smaak van snoepgoed komt meestal van citroenzuur. Dit zuur zit van nature in citroenen en in heel wat andere fruitsoorten.
De zure smaak ontstaat wanneer waterstof zich in de vorm van positief geladen ionen losmaakt uit een zuur; De zuurgraad is een maat voor de hoeveelheid werkzame ionen, en wordt uitgedrukt in de pH. Hoe lager de pH, des te sterker het zuur.
Gaatjes (tandcariës) worden veroorzaakt door bacteriën in de mond. Deze mondbacteriën vormen zuur uit suikers en andere koolhydraten (zoals in bijvoorbeeld pasta, aardappelen en brood).
Afmetingen: de totale lengte van de mat is ongeveer 50 cm.
Toxic waste Candy is volgens kenners de zuurste snoepjes die er bestaan. We dagen je uit voor een toxic challenge met deze Toxic waste sour candy, probeer de zuurste snoepjes die zo sterk zijn dat je ze niet in je mond kan houden, langer dan 60 seconden in je mond te houden.
Zuurtjes bestaan voor het grootste gedeelte uit suiker. Daarbij gaat water en glucose (dat is een soort druivensuiker, je lichaam zet deze stom om in koolhydraten). Alle ingrediënten worden bij elkaar in een grote 'pan' door elkaar geroerd. Dan gaat de pan op het vuur en wordt het goedje gekookt.
Zuurvormende levensmiddelen moet je zoveel mogelijk vermijden, omdat zij afvalstoffen vormen die zuur zijn. Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren.
Een zure mat is snoepgoed, dat vaak rood, groen, geel, oranje, bruin, blauw of regenboogkleur is. Het snoepgoed heeft een zure smaak, gecombineerd met de kleurafhankelijke smaak (aardbei, appel, cola of grapefruit, enz.) en heeft vaak de vorm van een rechthoekige lange mat.
Een zuur is een verbinding die een proton H+-ion af kan staan. H+-ionen worden ook wel protonen genoemd en daarom worden zuren ook wel protondonoren genoemd. Er zal in de molecuulformule van een zuur altijd een proton voorkomen. Voorbeelden van zuren zijn HCl, H2SO4, HSO4-, HCOOH en H2O.
Met kleine stipjes op je tong proef je smaken. Die stipjes heten smaakpapillen. Op elk deel van je tong proef je een andere smaak beter. Het puntje van je tong proeft zoet heel goed, terwijl de zijkant van je tong zuur beter proeft.
Zuur. Zuur bevordert de spijsvertering, bevochtigt en werkt dorstlessend. De smaak zuur is terug te vinden in producten als yoghurt, karnemelk, tomaat, azijn, zuur fruit zoals citroen en bessen.
Suiker smaakt zoet maar is een sterk zuurvor- mend voedingsmiddel. Een zure sinasap- pel geeft echter na de vertering een basische rest.
zuur → sour, acid, tart.
Appelzuur is het zwak organisch zuur dat onder meer in appels voorkomt (het zorgt voor de zure smaak van groene appels). Het maakt, samen met onder andere wijnsteenzuur, deel uit van de tweewaardige hydroxycarbonzuren.
Ook zure matten staan bovenaan de lijst. Volgens tandartsen zijn dit echt de grootste boosdoeners qua gaatjes, aangezien ze zowel zuur als plakkerig zijn. Het zuur kan het glazuur verzwakken of zelfs afbreken, waardoor je tanden vatbaarder worden voor gaatjes.
Met trots presenteren wij Katja roomijs, gebaseerd op de smaak van de populaire snoepjes. Net als het snoep, maken we veggie ijs en ijs gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Het Apekoppen ijs, Biggetjes ijs en Yoghurtgums ijs koop je bij Plus, Coop, Vomar, Hoogvliet, Dirk en Deka.
Basisch vormende voeding is bijvoorbeeld groenten, fruit, pompoen, banaan, komkommer, augurk, tomaat, aardappel, aubergine, selderij.
Zuren in je voeding zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als basen. Het gaat om de balans. Beide heb je nodig om alle lichaamsprocessen uit te kunnen voeren. Het zuur/base evenwicht is een belangrijke voorwaarde om fit en vitaal door het leven gaan.