Aseksueel zijn is niet hetzelfde als geen zin hebben in seks. Je bent niet noodzakelijk aseksueel als je geen zin hebt in seks. Ons libido wordt door heel wat dingen beïnvloed: stress, vermoeidheid en andere lichamelijke een geestelijke oorzaken.
Er worden diverse oorzaken naar voor geschoven maar de voornaamste zijn : een hechtingsstoornis, gebrek aan relaties in jongere jaren, vermijdend temperament, wantrouwen tegenover anderen en het ongemak in de aanwezigheid van anderen.
het kan moeilijk zijn voor een aseksueel. Want hoewel de seksuele aantrekkingskracht er misschien niet is, heeft een aseksueel wel degelijk emotionele behoeften. En dat botst soms. Aseksualiteit wordt, naast heteroseksualiteit, homoseksualiteit en biseksualiteit, ook wel de vierde geaardheid genoemd.
Iemand die aseksueel of 'ace' is, voelt niet of zelden seksuele aantrekking voor iemand. Ze worden zelden seksueel opgewonden, of hebben zelden zin in seks met een partner. Dat betekent niet dat ze geen seks kunnen hebben, of nooit seksuele zaken doen.
Mannen hebben meer kans op erectieproblemen
Als mannen een langere tijd geen seks hebben gehad, kan een gevolg zijn dat ze erectieproblemen krijgen. De onderzoeken richten zich vooral op oudere mannen, maar ze concluderen allemaal dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op de erecties van een man.
', is dus ongeveer een à twee keer in de week. Kortom, je kunt dus niet zomaar conclusies trekken over wat een normale hoeveelheid is. Een gezonde hoeveelheid zou volgens de literatuur 1 á 2 keer per week zijn. Toch zegt dit niet heel veel.
Als je lange tijd opgewonden bent maar niet klaarkomt, dan kan je blauwe ballen krijgen. Dat is een ophoping van spanning en bloed dat daarnaartoe gaat. Daardoor ziet het er wat blauw of paars uit. Maar het is niet zo dramatisch als sommige mannen het doen omschrijven.''
Wie geen seks heeft, zal dus tal van negatieve gevolgen ondervinden. Maar er is wel één voordeel aan verbonden: de infecties nemen af. Dit komt doordat er tijdens een vrijpartij makkelijk bacteriën in je vagina komen. Ga dus zeker altijd plassen na de seks, als je bijvoorbeeld een blaasontsteking wilt vermijden.
'Aseksualiteit is een aandoening'
Volgens hem zijn er wel onderzoeken naar aseksualiteit gedaan waaruit blijkt dat: aseksualiteit is aangeboren, de hormonen van aseksuele mensen niet afwijkend zijn, en seksueel misbruik en/of depressie niet vaker voorkomt onder aseksuele mensen dan onder niet-aseksuele personen.
Aseksuelen hebben geen interesse in seks. Je bent aseksueel als je geen verlangens of lusten herkent wanneer je wordt blootgesteld aan seksuele prikkels. Zowel mannen als vrouwen kunnen aseksueel zijn.
Uit een onderzoek van Psychologie Magazine in 2016 bleek dat één op de vijf Nederlanders mensen het voorgaande half jaar helemaal geen seks heeft gehad en van de mensen met een relatie één op de twintig.
'Weinig seks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen, en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,' zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken.
Het ontbreken van seksuele aantrekkingskracht wordt aseksualiteit genoemd. Ongeveer één procent van de mensen is aseksueel en ook aseksualiteit bestaat in allerlei vormen.
Een Nederlands onderzoek laat zien dat ongeveer 0,5 procent van de mannen en 3 procent van de vrouwen vaak een verminderd seksueel verlangen heeft, wat kan wijzen op aseksualiteit.
Seks is een vorm van intimiteit. Het is belangrijk dat seks een plek krijgt in je relatie, om je verbonden met elkaar te blijven voelen. Seks gaat over ontdekken, spelen, opwinden en bevredigen. Het is een soort unieke, geheime of heilige plek waar je bij elkaar komt en alles met elkaar deelt.
Het is heel normaal om af en toe minder of geen zin te hebben in seks. Bijvoorbeeld in een periode waarin je veel stress hebt. Vaak gaat een verminderd libido vanzelf weer over. Maar als je lange tijd geen zin hebt, kan er iets meer aan de hand zijn.
Ga eens zitten samen en vraag hem zonder verwijten dat je merkt dat hij de laatste tijd wat minder zin in seks heeft… Vraag hem vervolgens hoe dat kan. Het is heel belangrijk dat je niet KWAAD wordt of VERWIJTEND overkomt. Wanneer je met mannen over problemen praat, wil je zo weinig mogelijk emotie laten zien.
Omgaan met aseksualiteit als partner
Het omgaan met de emoties van haar partner is natuurlijk een ander verhaal. Want jij hebt natuurlijk wel die behoefte om op die manier jouw liefde te uiten. Wees daar open over zonder dat jouw vriendin het gevoel krijgt dat ze moet of dat ze iets verkeerd doet!
Wat is seksuele stoornissen? Bij seksuele stoornissen verloopt de erectie (het stijf worden) en/of de zaadlozing niet zoals gewenst. Als de penis niet stijf wordt of niet lang genoeg stijf blijft, spreken we van een erectiestoornis. Er kan ook sprake zijn van minder zin in vrijen.
“Hoewel het in sommige gevallen zeker iets kan zeggen over de relatie, is het niet erg als een koppel weinig of geen seks heeft. Als het voor jou en je partner geen probleem is, dan is het ook écht geen probleem.
Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur. Ook als het op slapen en eten aankomt, zijn mannen sneller afgeleid: mannen denken gemiddeld om de 38 minuten aan eten en om de 33 minuten aan slaap, terwijl vrouwen elke 62 minuten aan eten en elke 72 minuten aan slaap denken.
Op de vraag hoeveel vrouwen over hebben voor betaalde seks, antwoordt 28 procent er 100 euro voor te willen betalen. 26 procent zou er tussen de 100 en 200 euro aan uitgeven en 7 procent telt daar nog eens honderd euro bij op. Slechts 3 procent heeft er tussen de 300 en 400 euro voor over.
Net als in andere leeftijdscategorieën vinden mannen tussen de 55 en 79 jaar seks vaker belangrijker dan vrouwen. Het belang dat mensen aan seks hechten, neemt iets af met het ouder worden, maar neemt na 55 jaar vrijwel niet meer af. Wat is belangrijker: lust of intimiteit?
Een antwoord op de vraag 'hoe lang is te lang? ' is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks.
Dat begint met het versieren -de paringsrituelen - en gaat door tot en met het naspel. Aanraking, opwinding en penetratie zijn universeel. Maar wat er daarnaast, daarvoor en daarna gebeurt, kan nog wel eens verschillen. Het seksuele gedrag van de mens is namelijk voor een groot deel cultureel bepaald.