GOOGLE CHROMEKlik onder Netwerk op Proxy-instellingen wijzigen.Het dialoogvenster Internet-eigenschappen verschijnt.Klik op het tabblad Inhoud.Klik op SSL-status wissen en klik vervolgens op OK.
SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.
U moet handmatig vertrouwen voor SSL/TLS inschakelen wanneer u een profiel installeert dat naar u is verzonden via een e-mail of dat is gedownload van een website. Als u vertrouwen voor SSL/TLS wilt inschakelen voor dat certificaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'.
Uw verbinding is niet privé — Chrome
Dit betekent dat de domeinnaam van het SSL-certificaat niet overeenkomt met de domeinnaam in de adresbalk. Dit betekent dat het SSL-certificaat van de website niet kan worden geverifieerd. Dit betekent dat het SSL-certificaat van de website niet openbaar is geregistreerd.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Uw certificaten weergeven
Klik in het linkerdeelvenster op E-mailbeveiliging. Klik onder Versleutelde e-mail op Instellingen. Klik onder Certificaten en algoritmen op Kiezen. Klik op het beste certificaat en klik vervolgens op Certificaat weergeven.
Geaccrediteerde instellingen die certificaten en keurmerken afgeven. Iedereen kan certificaten en keurmerken afgeven. Maar er zijn ook certificerende instellingen (CI's) die hierin gespecialiseerd zijn. Een CI kan zich laten accrediteren om sommige certificaten en keurmerken af te mogen geven.
Controleer de internetverbinding. Open apple.com/nl in Safari op uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga naar iCloud.com op een Mac of pc om te zien of u e-mails voor uw iCloud-account op een ander apparaat kunt ontvangen. Controleer of 'Mail' is ingeschakeld in Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch.
SSL is voor veel websites verplicht
als je de naam van een contactpersoon opvraagt). Als websitehouder ben je dan verplicht het verzenden van die persoonsgegevens te beveiligen. Webshops en websites met een SSL-certificaat dragen bij aan de privacy van hun bezoekers.
Als jouw website geen SSL -certificaat gebruikt, dan worden alle gegevens onbeveiligd over het internet verstuurd. Als gevolg van het onderscheppen van deze data, kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden. Zodoende dient wettelijk gezien je website te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.
De beste manier om een gratis SSL-certificaat aan te vragen is via SSLForFree.com. Op die website kun je een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt krijgen. Let's Encrypt is een gratis dienst van de Internet Security Research Group (ISRG).
SSL: Secure Sockets Layer
SSL is de standaardtechnologie voor het beveiligen van een internetverbinding. Die beveiliging bestaat uit het versleutelen van de gegevens die worden verzonden tussen een website en een browser, of tussen twee servers.
Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → ' SSL -certificaten' en klik op 'CA-rootcertificaat'.
Als je een certificaat laat verlopen, wordt het ongeldig en kunnen transacties op je website niet langer veilig worden uitgevoerd. Vóór de verloopdatum van je SSL-certificaat krijg je van de certificeringsinstantie een melding om je SSL-certificaat te verlengen.
Klik op Start en typ Standaard-apps.Klik op Open.Schuif naar Webbrowser en klik op de browser die momenteel in de lijst staat. Er verschijnt een lijst met andere browseropties.
Als je een melding krijgt die aangeeft “deze site is niet bereikbaar” of “…kan de server niet vinden”, dan kan het zijn dat het adres niet correct is. Wat kan je in dit geval doen? Als de webpagina nergens getoond wordt, controleer dan of je internetverbinding eruit ligt. Dit kan soms een kortdurend probleem zijn.
Open een webpagina in Chrome. Bekijk het beveiligingsstatussymbool links van het webadres om de beveiliging van de site te checken: Beveiligd.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.