Met Google Wallet kunnen Android-gebruikers hun creditcards aansluiten en in winkels gewoon op hun toestel tikken om voor producten te betalen.
Google Pay kan je gebruiken met smartphones die werken op Android 5.0 (lollypop) en hoger. Verder werkt de betaling net als bij de andere betaal apps met een contactloze pinautomaat. Google Pay is vanaf 2021 beschikbaar in Nederland.
Wie in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje woont en een Galaxy-telefoon met Android 9 of nieuwer heeft, krijgt nu toegang tot Samsung Wallet. Gebruikers in deze landen kunnen Samsung Pay of Samsung Pass openen om een prompt te krijgen en de data naar de nieuwe dienst over te hevelen.
Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren. Met Google Pay betaalt u uw aankopen eenvoudig online, in apps en met tikken om te betalen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.
Stocard is de ideale app voor alle koopjesjagers onder ons. Hierin sla je alle klantenkaarten en spaarkaarten op van je favoriete winkels.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
In de app Wallet kan je digitale toegangskaartjes, tickets, bonnen en pasjes opslaan. Dit doe je door de code die erop staat te scannen vanuit de Wallet-app, of door het kaartje, ticket, bon of pasje toe te voegen aan Wallet vanuit een andere ondersteunende app.
Betalen met je Android-toestel gaat via de bankieren-app van de bank waar jij een betaalrekening hebt. Die app moet uiteraard op je smartphone geïnstalleerd en ingesteld zijn voor je een winkel binnenstapt om te betalen. Omdat nfc geen internetverbinding nodig heeft, werken mobiele betaal-apps ook offline.
Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app 'Do I Have NFC' downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
NFC op Samsung en andere Android telefoons
Zie je bij 'Verbonden apparaten' NFC staan? Dan heb je de optie op je smartphone. Je kunt hier ook kiezen of je het aan of uit wilt zetten. Hierna kun je de technologie gebruiken om contactloos te betalen en andere NFC-tags te lezen.
Je betaalt met Google Pay door je telefoon dicht bij de betaalautomaat te houden, net als met een betaalpas. Je hoeft de app daarvoor niet te openen en je hebt ook geen internetverbinding nodig. Bij bedragen onder de limiet voor contactloos betalen (op dit moment €50) kun je betalen zonder je telefoon te ontgrendelen.
Download de app en stel deze in om aan de slag te gaan met Google Wallet. opent, kan die worden weergegeven als Google Wallet of krijgt u de vraag om naar de Play Store te gaan en de app te updaten. Na de update wordt de app weergegeven als Google Wallet.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Dit komt omdat de meeste Nederlandse banken hun eigen contactloze betalingsapps aanbieden en om deze reden niet samen werken met Samsung Pay. Als de bank geen partner is van Samsung Pay, kun je je betaalpas niet koppelen.
Met de Wallet-app kunt u toegangspassen, instapkaarten, bioscooptickets, coupons, klantenkaarten en meer toevoegen en gebruiken. U kunt bepaalde kaarten en tickets ook delen.
Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd. Vanwege beveiligingsrisico's werkt Google Wallet niet op deze telefoons.
Een wallet is een plek waar u uw digitale valuta kunt bewaren. Je hebt een wallet nodig als je bijvoorbeeld je eerste hebt gekocht Bitcoin of Ethereum en wil het ergens opbergen. De aankoop gebeurt via een handelsplatform, ook wel an 'exchange' (of makelaar).
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.