Het vergif roeit de muizen binnen korte tijd uit en voorkomt een muizenplaag. Muizengif werkt op basis van anticoagulantia, een antistollingsmiddel waardoor de muizen een inwendige bloeding krijgen en dood gaan. De muis droogt vervolgens snel op en je muizenprobleem is verleden tijd.
Muizen eten gif meestal niet vanwege de geur
Muizen hebben een geweldig reukvermogen en dat is meestal de reden waarom ze van gif afblijven: er is iets aan de geur dat ze niet helemaal vertrouwen! Deze extreem goede reukvermogen helpt hen in leven te blijven, vooral als het om muizenvallen of gif gaat.
Door de stof Brodifacoum zal de muis als het ware opdrogen, het is een zeer sterk gif wat echt bij elke dierstof de dood teweeg brengt. Zo is het ook geschikt om ratten mee dood te krijgen.
Houd er rekening mee dat muizen 3 tot 18 dagen muizenkorrels moeten eten voordat ze sterven.
Hoe lang het duurt voordat muizengif werkt ligt aan de grootte en leeftijd van de muis. Soms sterft de muis al na 1 dag, maar gemiddeld is dit na 3 tot 5 dagen. Een muis moet meerdere keren eten van het gif voordat hij dood gaat.
Nee, want muizen willen voedsel, warmte en beschutting. Vinden ze dit allemaal in jouw woning of bedrijf en voelen ze zich daar niet bedreigd, dan is de kans zeer klein tot niet bestaand dat ze uit vrije wil vertrekken.
Het beste muizengif wat op dit moment op de markt is BSI Block tegen muizen 5x20g. Het kan op alle plekken binnenshuis gebruikt worden. Het is zelfs geschikt voor gebruik op vochtige plekken zoals bijvoorbeeld de schuur of garage. De werkzame stof in dit bestrijdingsmiddel is Difethialon.
Er zijn verschillende oorzaken waarom muizen naar binnen komen. Een belangrijke reden is dat uw woning warmte en beschutting biedt. Ook muizen die zoeken naar voedsel kruipen vaak naar binnen. Zij komen af op etensresten of bijvoorbeeld het eten van uw huisdieren.
Muizen zijn nachtdieren. U zult muizen in huis dus niet snel zien. Hoort u 's avonds krassende geluiden, zijn verpakkingen van voedsel vaak beschadigd, hangt er een vreemde geur in afgesloten kamers of ruimtes? Dan heeft u waarschijnlijk last van muizen.
Muizen en ratten zijn dag en nacht actief, maar overdag houden ze zich vrij koest omdat er dan vaak mensen of huisdieren in de tuin rondlopen. Is er niemand meer in zicht? Dan komen ze uit hun schuilplaatsen en gaan ze op zoek naar voedsel en nestmateriaal.
De muis wordt na zes tot twaalf weken geslachtsrijp. Huismuizen worden maximaal een jaar oud. Bosmuizen ook. Veldmuizen leven wat langer: tot zelfs anderhalf jaar.
Dat hangt ervan af welk soort muizengif je gebruikt. Sommige soorten muizengif zorgen voor problemen in de bloedstolling, terwijl muizen bij ander vergif sterven in hun slaap. Een muis sterft overigens niet altijd direct wanneer hij vergif binnenkrijgt. Het kan tot veertien dagen duren voor een muis overlijdt.
Hoe werkt Muizengif
Muizengif is een multidosis middel waarvan muizen meerdere keren moeten eten om dood te gaan. Muizengif is op basis van anticoagulantia. Het vergiftigt lokaas moet aangeboden blijven worden totdat alle muizen bestreden zijn.
Kinderen kunnen niet vergiftigd raken door een mierenlokdoos in de mond te steken of door hun handen af te likken na het aanraken van een de doos. In het uitzonderlijk geval waar een kind de volledige inhoud van een mierenlokdoos opeet, neem je het best contact op met het Antigifcentrum (070 245 245).
De intense geur ruikt u wanneer er ergens onder de vloer, op het plafond of tussen de vloeren een dode muis ligt. Deze geur houdt meestal zo'n twee tot drie weken aan, tot dat het lijkt in zijn geheel ontbonden is.
Muizen zijn naast slim ook erg nieuwsgierig. Zo gaan ze graag op ontdekkingstocht uit. Muizen zijn daarnaast erg slim omdat ze allerlei signalen goed kunnen interpreteren. Zo hebben muizen een zeer goed ontwikkeld reukvermogen.
Het meest gebruikte muizengif werkt op basis van anticoagulantia. Dit is de stof die verboden wordt in 2023. Anticoagulantia is een biocide dat werking heeft op de bloedstolling van de muis.
1. Nooit één muis. Het komt bijna nooit voor dat er 1 muis in huis is, Je muizenvriendje krijgt 6 kleintjes per worp en 6 weken later zijn die kleintjes ook weer geslachtsrijp en de vrouwtjes daarvan krijgen ook weer ieder een worp van 6 jongen. Voordat je het weet heb je in 3 maanden tijd een ware plaag!
Als je 's nachts ligt te slapen en muizen kruipen in bed kun je in aanraking komen muizen. Het komt weliswaar zeer zelden voor, maar de kans is aanwezig. Bij een grote muizenplaag zijn er soms uitwerpselen van muizen te vinden in bed, onder het bed of op het nachtkastje.
Muizen zullen mensen niet snel bijten of aanvallen. Ze kunnen wel ziektes overbrengen zoals De ziekte van Weill, Salmonella of het Hanta virus. Dat overbrengen gebeurt niet alleen via direct contact met de muis maar ook door hun uitwerpselen of het inademen van de besmette lucht die muizen verspreiden.
Muizen houden niet van chloor, peper, thee, munt, eucalyptus, ammoniak en waarschijnlijk een heleboel andere, ook chemische geuren. Ze zullen de plekken mijden waar ze iets vies ruiken, maar waarschijnlijk doen ze net als mensen: ze nemen gewoon een omweg om daar te komen waar ze willen zijn.
In veel gevallen bevinden muizen zich overdag op de schuilplaatsen, bij voorkeur op warme plaatsen zoals in plafonds, op zolder of onder koelkasten. 's Nachts komen muizen in de zoektocht naar voedsel te voorschijn. Omdat muizen bang zijn voor mensen zul je niet snel levende muizen zien lopen.
'Als je muizen hebt, heb je geen ratten'. Dit lijkt wel op een uitspraak van wijlen Johan Cruijff, maar dat is het zeker niet. Het is ook geen onlogische gedachte, want beide soorten knaagdieren zijn erg territoriaal en vermijden elkaar liever.