De Australian Gold Spraygel Sunscreen with Instant Bonzer beschermt tegen UVA en UVB. De spraygel trekt snel in de huid. De natuurlijke caramelbronzers stimuleren het bruiningsprocces waardoor de huid sneller en dieper bruin wordt.
Wanneer je bruiningsversneller gebruikt start je na circa 3 minuten met je bruiningsproces. Als je geen bruiningsversneller producten gebruikt gebeurt dat pas na circa 8 minuten. Bronzers daarentegen werken op de bovenste huidlaag. Het zorgt er voor dat de intensieve bruiningsresultaat langer aanhoud.
Het kan 24 uur duren voordat je de rode huid van verbranding ziet. Als je in de zon zit en je ziet dat je een beetje rood wordt, word er geadviseerd om meteen uit de zon te gaan en jezelf goed in te smeren. Na een dag in de zon is het ook handig om Aftersun te gebruiken om je huid goed te hydrateren.
Hoe werkt zelfbruiner? In iedere zelfbruiner vind je een stof met de naam dihydroxyaceton (DHA), een kunstmatige suiker dat reageert op de aminozuren van de (dode) huidcellen in de bovenste huidlaag. Door een chemische reactie krijgen die cellen een bruine kleur waardoor de huid bruiner wordt.
Bronzers zijn ingrediënten die aan een zonnebankcrème worden toegevoegd om de bruining tijdens het zonnen onder een zonnebank te stimuleren. De bruining werkt ook ná jouw zonnebank bezoek nog enkele uren door. Hierdoor is het bruiningsresultaat gemiddeld 40% beter en blijft de bruining langer zitten.
Maak je gebruik van diverse zonproducten met een bronzer? Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Na het smeren moet je je zelfbruiner even laten drogen.
Trek dus even zo min mogelijk kleding aan en kies voor donkere kleuren. Met sporten of douchen moet je ook even wachten, want water veroorzaakt geheid vlekken. Te veel wrijving trouwens ook, dus doe een beetje rustig aan tot je huid niet meer plakkerig aanvoelt.
Gemiddeld vervaagt de spray tan na 5 – 7 dagen, de oorzaak hiervan is de natuurlijke afschilfering van de huid. Door de huid goed voor te bereiden en tussendoor te blijven verzorgen, maak je optimaal gebruik van de duur van de zelfbruiner spray.
Nee, zelfbruiner is niet slecht voor je gezondheid. Zelfbruiner reageert namelijk alleen met dode huidcellen. Deze dode huidcellen vallen naar verloop van tijd langzaam van je huid af. Zelfbruiner richt daarom geen schade aan in de onderliggende huid, in tegenstelling tot UV-straling.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Eet kilo's wortelen. In de oranje stengels van wortelen zit bètacaroteen: een stof die er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. Maar ook abrikozen, meloenen, paprika's, pompoen, spinazie, broccoli… zitten boordevol carotenoïden die zich ophopen in je huid, waardoor ze de kleur iets kunnen beïnvloeden.
Bronzer is een poeder die een paar tinten donkerder is dan jouw foundation. Bronzer brengt een natuurlijke, gezonde kleur terug in jouw gezicht. Na het egaliseren van de huid met de minerale concealer en foundation kun je wel wat extra kleur gebruiken voor een gezonde en stralende look.
Waar moet je op letten? De kleur van een bronzer is natuurlijk heel belangrijk! De kleur is altijd donkerder dan jouw eigen huid en meestal bevat een bronzer ook een beetje oranje of roze om wat kleur te geven, maar kies wel altijd een kleur die niet te donker is, het contrast moet ook weer niet te groot worden.
Bronzers werken op de opperhuid, de bovenste dode huidlaag. Ze gaan daar een verbinding aan met de eiwitten van de huid en geven een extra bruining van buitenaf. De sterkste, snelst werkende bronzer, die zorgt voor een verlenging van de kleur van gemiddeld 2 tot 7 dagen.
Als je een instant zelfbruiner hebt, kun je die de dag van tevoren of zelfs op de dag zelf aanbrengen. Hoppa, in één keer een bruine teint. Aan de andere kant heb je ook 'gradual bronzers' oftewel de zelfbruiners die geleidelijk bruinen.
'DHA is een chemische afgeleide van suiker. Totaal onschadelijk, maar de DHA-molecule heeft wel een specifieke geur. Reageert het DHA met de eiwitten in de hoornlaag van de huid, dan vindt er een oxidatie plaats. Dat chemische proces resulteert in een bruine kleur, maar versterkt eveneens de penetrante DHA-geur.
Wat je wel moet doen bij zelfbruiner:
Aan te raden is om de spray aan te brengen na het douchen en voor het slapen gaan. De meeste spray tans en mousse tans zijn na 20 minuten droog, je kan er dus gerust mee slapen zonder dat het afgeeft.
Ja, je kunt met zelfbruiner op zonnen. Zelfbruiner hecht zich namelijk aan de bovenste laag van je huid (de dode huidcellen). Terwijl het natuurlijke bruiningsproces door de zon zich in een diepere huidlaag afspeelt.
Was je handen goed na het aanbrengen van zelfbruiner. Vergeet ook niet tussen je vingers goed te wassen én je vingersnagels te schrobben. Omdat je hierdoor ook de zelfbruiner van de rug van je huid wast, kan je daarna met een watje een beetje zelfbruiner op de rug van je handen aanbrengen.
UV-straling en zelfbruiner
Als je zelfbruiner gebruikt, kun je gewoon de zon in. De zelfbruiner hecht zich namelijk alleen aan de bovenliggende huidcellen. Deze teint verdwijnt normaal gesproken na een aantal dagen.
De gemiddelde temperatuur die een mobiele telefoon kan hebben is tussen de 0 en 35 graden. Als je onder de zonnebank gaat is er een kans dat je telefoon oververhit kan raken. Als de telefoon oververhit raakt, dan kun je je telefoon een aantal minuten niet meer gebruiken.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Is de zonnebank echt zo slecht? Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht.