De dobbelsteen geeft aan of je een vork, mes of lepel draaien mag. Goed kijken en snel reageren, daar draait het om. Wie slim het bestek draait, laat de kakkerlakken in de val lopen. Voor iedere kakkerlak die je vangt, krijg je een fiche en wie als eerste 5 fiches in de wacht gesleept heeft, wint de kakkerlakkenjacht.
In het Ravensburger kaartspel Wie heeft het gedaan gaan de spelers samen op zoek naar de dief van de magische ring. Ze moeten goed kijken naar de aanwijzingen van de dieren. Probeer de dief te vinden voor het spookuur is! Wie heeft het gedaan is een coöperatief spel waarin de spelers samenwerken.
La Cucaracha (De Kakkerlak) is een bekend Spaanstalig lied, dat vooral populair is in Mexico.
Ravensburger Wat doe je met je zakgeld? - leerspel
Maar als je een beetje geld spaart, kun je misschien wel een droomwens vervullen. Want wie zijn zakgeld slim inzet, wint. De kinderen beslissen zelfstandig, of en waarvoor zij hun geld uitgeven. Zo wordt het bewustzijn voor prijzen en rekenen met geld geoefend.
Baby Poen heeft de laagste kaartwaarde, Grootvader Poen de hoogste. Al het geld gaat naar degene die al zijn kaarten kwijt is, en de volgende ronde kan van start. Het spel eindigt wanneer iemand zijn kaartwaarden niet meer kan uitbetalen. Degene met het meeste geld wint natuurlijk!
Geen ingewikkeld spel. Leuk dat je een soort van tijdslimiet er bij hebt zitten. Gooi je het verkeerde getal met de dubbelsteen dan kost je dat kostbare tijd en moet je zorgvuldig zijn met de keuze wie de dader is. Hou je van een Cluedo achtig spel dan is dit zeker een aanrader.
Aanbevolen maximum leeftijd: 8 jaar. Doelgroep: Kinderen.
Ravensburger Wie heeft het gedaan? - pocketspel
Waarschuwing. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden.
Elke beurt begint met het gooien van de dobbelsteen en daarna het uitvoeren van een actie. Wanneer je het spook gooit verplaats je het spook 1 kamer in de aangegeven richting. Wanneer je een aantal gooit mag je jouw speelfiguur maximaal het aantal kamers verzetten zoveel als op de dobbelsteen staat.
Wie is het? is een gezelschapsspel van spellenfabrikant MB. Het spel wordt gespeeld met twee spelers. Iedere speler heeft een bord met 24 plaatjes (bij reisversies 20 plaatjes) van portretten van personen die naar beneden geklapt kunnen worden. De personen op de kaartjes hebben uiteenlopende kenmerken.
Noor de Groot is een succesvolle, Nederlandse influencer. Noor is bekent onder de naam Queen of Jetlags, heeft ruim 600.000 volgers op Instagram en vliegt de hele wereld over om de mooiste plekken te bezoeken. Samen met influencer Monica Geuze heeft ze haar eigen kledinglijn opgezet.
Een van de meest populaire spellen aller tijden is 'Wie is het? '. De deelnemers moeten raden welk gezicht de tegenstander verborgen probeert te houden. En het raden kan best moeilijk zijn, de truc is om slimme vragen te stellen en op die manier de identiteit te achterhalen.
1. The Witcher III: Wild Hunt. Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt.
In het hilarische spel Hoe Heet Ik? weet je nooit wie je bent! Stel vragen en kom steeds dichterbij om te ontdekken wie je bent! Weet jij het als eerste?
Voordat je begint met het spelen van dit spel moet het speelgeld verdeeld worden. Iedere speler krijgt: 1 x 50. 1 x 20.
Het is de bedoeling dat men om beurt x kaarten gedekt op het familielid legt die aan de beurt is. De speler zegt luidop hoeveel kaarten van wie hij neerlegt. Hierbij mag men bluffen en kaarten neerleggen van andere familieleden of van Tante Kaat. Als een andere medespeler dit niet geloofd, mag deze "bedrog" zeggen.
Familie Poen is een heel eenvoudig spel en al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Voordat je begint hoef je enkel het speelgeld te verdelen en iedere speler 5 speelkaarten te geven. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten kwijt te raken en munten te verdienen! Hoe doe je dat?
Het Verdrag inzake de rechten van het kind omschrijft kinderen als 'iedereen onder de 18 jaar' (vaak overeenkomend met het begrip minderjarige en/of persoon die geen volwassene is). In het alledaagse spraakgebruik spreekt men tot een leeftijd van 12 à 14 jaar van 'kinderen' en daarna van 'jongere', 'tiener' of 'puber'.
Sommigen vinden dertigers zelfs nog jong. “Je bent jong tot je 30 bent” is hier de eindconclusie. Voor “ouderen” is het net het dubbele. Vanaf 60 ben je oud, volgens de ondervraagden.