Als je een setje van vier kaarten hebt, roep je 'Kwartet! ' en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kwartetten compleet zijn.
Spelregels kwartet
Het is de bedoeling door slim te spelen en te vragen zoveel mogelijk setjes van vier kaarten te verzamelen, de kwartetten. Door goed op te letten bij andere beurten kun je achterhalen wie welke kwartetkaarten heeft. Degene met de meeste kwartetten wint. Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld.
Als het spel met twee spelers gespeeld wordt, is een pot nodig. Beide spelers krijgen een aantal kaarten en de rest gaat in de pot. Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, mag hij een kaart uit de pot halen (en is de ander aan de beurt).
Elke kaart maakt deel uit van een kwartet (4 kaarten). Je kunt alles uitdelen of een pot maken. Een speler vraagt aan één van de medespelers een kaart van een kwartet waar hij zelf al een kaart van heeft. Iedereen probeert op deze manier zoveel mogelijk kwartetten bij elkaar te krijgen.
Kwartet is een kaartspel waarin getracht moet worden zo veel mogelijk kwartetten (vier bij elkaar horende kaarten) te verzamelen. Een kwartetspel bestaat dan ook uit een veelvoud van vier kaarten (kwartetten). Het aantal kwartetten in een spel varieert van 8 tot 20 kwartetten.
Voor een aantal van n kwartetten in het spel, en met opnieuw 3 spelers en 3 kaarten per kwartet zal een spel gemiddeld 2,0ФШn beurten duren. Een andere interessante vraag is, in hoeverre het redeneren over kennis van andere spelers in dit kwartetspel zin heeft.
Heb je een kwartet? Pak dan snel de ezel, want mocht je te laat zijn krijg je een ezel kaart! Het voordeel van dit spelletje is dat het niet te lang duurt, zo kan je het gemakkelijk even tussendoor spelen. Een potje duurt meestal maar 10 tot 15 minuten!
Als je een setje van vier kaarten hebt, roep je 'Kwartet! ' en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kwartetten compleet zijn.
Kaarten verzamelen en afgeven
Als een speler een kwartet kaarten heeft kunnen verzamelen moet hij deze open voor zich op tafel leggen. Wanneer een speler geen kaarten meer heeft ligt hij uit het spel. De speler die op het eind de meeste kwartetten heeft is de winnaar.
Een kwartet is een groep van vier muzikanten of zangers. Ook werken voor deze bezetting worden kwartet genoemd.
Speelkaarten zijn de bekende 52 kaarten met bijvoorbeeld de boer, koning en koningin.
Klaverjassen, de algemene spelregels.
Samen moet je meer punten/ slagen halen dan de tegenpartij. Het stok bestaat uit 32 kaarten in vier kleuren: klaver, harten, schoppen en ruiten. De kaarten onder de 7 en de joker spelen niet mee. Om de beurt worden door de spelers alle kaarten opgedeeld als 3- 2- 3 per worp.
Het doel is om setjes te maken van twee identieke kaarten. Er liggen op de speeltafel een x-aantal kaarten en de spelers moeten deze omkeren. Je mag per beurt twee kaarten omdraaien. Alle deelnemers kunnen natuurlijk zien welke kaartjes dat zijn.
Elk kwartetspel wordt in een stevige, kleurig bedrukte speldoos verpakt. Wat is het formaat van de kwartetkaarten? Elke kaart is 7,6 x 9,8 cm (b x h). Het formaat is groter dan een standaard speelkaart.
maXimaal is niet zomaar een spel. Je kan het met iedereen spelen: (jonge) kinderen of volwassenen die de tafels beter of slechter kennen dan jij. Je moet de tafels spelenderwijs oplossen, maar maXimaal zit zo in elkaar dat je vooral wint op basis van geluk.
Deze zogenaamde troefplicht kent drie regels: Als er troef gevraagd wordt moet men overtroeven (een troef bijspelen die hoger is dan de hoogste troef op tafel) als men kan. Men moet als men niet meer kan 'volgen in de kleur die gevraagd wordt',bekennen en introeven, dan wel overtroeven.
Een vierkaart waarin het stuk zit, bijvoorbeeld Aas, Heer, Vrouw, Boer van troef levert dus 50 roem + 20 punten = 70 punten op.
Rangen worden in oplopende volgorde aangeduid als A (aas), de cijfers 2 tot en met 9 , T (tien), J (boer, jack), Q (dame, queen) en K (heer, king).
Antwoord: De kaart wordt ook wel zot of jantje genoemd. En jantje lijkt wel heel erg op Jack.
Een cel is de bouwsteen waaruit we bestaan. Miljarden cellen vormen samen 1 mens. Een cel bestaat uit een soort gel (het cytoplasma) dat afgesloten wordt door een membraan. Binnenin de cel ligt de celkern, die bevat het genetische materiaal van elk individu, opgeslagen in de vorm van 23 paar chromosomen.
Bij de celdeling heet de cel die deelt de 'moedercel'. De moedercel deelt in twee 'dochtercellen'. Dit proces herhaalt zich vervolgens in wat we de celcyclus noemen. Cellen regelen hun celdeling door met elkaar te communiceren.
Gemiddeld duurt in een celcultuur een celdeling bij cellen van zoogdieren 12 tot 24 uur. Twee belangrijke fases tijdens de celcyclus zijn de S-fase en de M-fase. Tijdens de M-fase wordt de kern gedeeld, mitose, en splitst de cel zich: cytokinese. De M-fase van een zoogdiercel is relatief kort en duurt ongeveer één uur.