Hoe werkt de TWO? Met de bijgeleverde houders kies jij de ideale plek om de TWO te bevestigen. Na het koppelen met de app zal Flitsmeister automatisch opstarten, zodra je in de auto stapt. Door middel van geluid én beeld waarschuwt de TWO je voor situaties op de weg.
Je plakt het bluetooth-apparaatje eenvoudig in je auto. Daarna verbind je het apparaatje eenmalig met je telefoon. En dan iedere keer als je telefoon in de buurt komt van de Flitsmeister Two, start Flitsmeister automatisch voor je op.
Door hem via bluetooth met de telefoonapp te verbinden, gaat het apparaat automatisch aan wanneer de auto gestart wordt. Waar de ONE enkel werkte met geluid en een ledlichtje, bevat de TWO een schermpje waarop flitsinformatie komt te staan, evenals waarschuwingen voor andere wegobstakels.
Wij raden aan om de TWO thuis op te laden zodra hij leeg is. De Flitsmeister TWO is namelijk minder goed in zicht zodra je hem uit de houder haalt en oplaadt. Leg de TWO dan goed weg zodat die niet continu verbindt met je telefoon. Opladen is mogelijk met een micro-usb kabel.
De Flitsmeister ONE is voorzien van een speaker en ledje. Zodra in de Flitsmeister app een waarschuwing binnenkomt stuurt de app dit door naar jouw Flitsmeister ONE. Via geluid en licht waarschuwt de ONE je tijdig voor situaties zodat jij je aandacht op de weg kan houden.
Vervolgens kan je de Flitsmeister TWO een vaste plek geven door hem met behulp van de twee bijgeleverde houders en een 3M sticker te bevestigen op het dashboard, de middenconsole of de voorruit van je auto!
De TWO gaat 5 minuten na je rit automatisch in 'low-power mode' waardoor je hem niet zelf hoeft uit te zetten. Is de TWO legaal? Ja, net als onze app zijn de Flitsmeister ONE en TWO legaal.
Wie een auto heeft die compatibel is met Android Auto, kan Flitsmeister op het dashboard tonen door de Android-telefoon waar de app op staat aan te sluiten via USB of Bluetooth.
Hoe verdienen zij hun geld? Het kortst samengevat: door de handel in informatie. Door de gebruikersgegevens van ruim een miljoen automobilisten met deze app weet Flitsmeister niet alleen waar flitscontroles staan, maar ook hoe druk het waar op de weg is of waar bijvoorbeeld een ongeval is gebeurd.
Instellingen van je telefoon -> apps -> flitsmeister -> batterij -> Achtergrondactiviteiten toestaan aan. Dit is een nieuwe instelling en zeer belangrijk om FM goed te laten werken.
Volgens de wet (dd 20-02-2020) blijft het app-verbod alleen van toepassing op bestuurders. Passagiers kunnen nog steeds in het algemeen flitsapps gebruiken en de bestuurder vertellen waar de flitsers zich bevinden. Verder is het onduidelijk hoe de politie moet bewijzen dat je een flitsapp gebruikt.
Zwitserland, Turkije, Ierland, Slowakije: hier is het het niet alleen verboden, je mag een radarmelder zelfs niet in je bezit hebben of vervoeren. Dat betekent dat je de app dus eigenlijk niet op je smartphone mag hebben staan. Spanje: Gebruik en bezit van een radarmelder is toegestaan.
Bij snelheidscontroles knippert de Flitsmeister One blauw, bij gevaarlijke situaties rood, bij vertragingen geel en bij hulpvoertuigen blauw en rood. Daarna kunt op zelf op het plusje of kruisje drukken om de beoordelen of de situatie nog steeds klopt of dat deze inmiddels voorbij is.
Flitsmeister PRO is vernieuwd. Met het vernieuwde PRO-abonnement krijg je meer extra functies, zoals een nieuwe Focus Mode. Het vernieuwde Flitsmeister-abonnement heeft wel een hoger prijskaartje. Flitsmeister is een populaire gratis app die je waarschuwt voor flitsers, files, ongelukken en meer.
Na het downloaden van de update kun je de Android Auto-feature gebruiken, mits je auto ondersteuning biedt voor Android Auto. Dat kan via een usb-kabel of draadloos, waarna je Android Auto activeert op het infotainmentsysteem van je auto. Vervolgens kies je Flitsmeister in het app-overzicht.
Dan kun je een abonnement op Flitsmeister Pro (€1,49 per maand) overwegen. Daar krijg je een aantal voordelen voor terug. Zo kun je advertenties in de app uitzetten, zelf een foto uploaden voor je dashboard en meedoen aan acties die het bedrijf organiseert.
Flitsmeister maakt melden van mobiele flitsers op alle wegen mogelijk. Vanaf 17 mei is het mogelijk om mobiele flitsers te melden op alle wegen in Nederland. Dit was tot nu toe alleen mogelijk op A- en N-wegen. Veel gebruikers hebben hierom gevraagd en Flitsmeister heeft dit nu mogelijk gemaakt.
Ja, raad u zeer zeker aan bezwaar te maken tegen de boete, daar de flitser in mijn perceptie niet op de voorgeschreven afstand na het verkeersbord is geplaatst. Ezelsbruggetje hierbij is (bij benadering) snelheid x 3. Bij een maximumsnelheid van 50 km dient minimaal 140 meter afstand worden bewaard qua flitser.
Beide kan inderdaad, maar in Nederland is het gebruikelijk om met het verkeer mee te flitsen; de achterzijde dus..
Als je jezelf ervan wilt overtuigen dat jij het echt was op de tijd en plaats die is aangegeven, kun je op de website van het CJIB de flitsfoto bekijken. Als je met je eigen auto of motorfiets bent geflitst, kun je met je DigID de foto inzien.
Via Geavanceerde instellingen van Flitsmeister bepaal je zelf welk geluidje er klinkt bij verschillende soorten waarschuwingen. Ook stel je in hoe ver van tevoren je gewaarschuwd wordt. Voor trajectcontroles kun je bijvoorbeeld een geluidje instellen zodra je te hard rijdt.
Waze laat je in vrijwel alle situaties de juiste maximum snelheid zien. Je kan vertrouwen op de informatie die Waze geeft. Flitsmeister daarentegen geeft veel verkeerde maximum snelheden aan in de app. Ook hier wint Waze met een enorme voorsprong.
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem. Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden.
Populaire apps die waarschuwen voor flitsers zoals Waze en Flitsmeister mogen conform de Duitse verkeerswet evenmin worden gebruikt. Je hoeft deze niet van je telefoon te verwijderen, maar word je betrapt op het gebruik ervan, dan volgt een boete.
Flitsmeister geeft in Frankrijk niet de locatie van flitspalen aan, maar werkt met gevarenzones.