Een transferpers zorgt er met hitte, een exacte tijd en druk voor dat de lijmlaag van de flexfolie smelt en in de vezels van het textiel wordt gedrukt. Wanneer de flexfolie weer afkoelt zit de transfer muurvast in het textiel en zal deze niet meer loskomen. Ook niet na het wassen.
Wat heb je hiervoor nodig:
Transferpers. Sublimatie printer. Sublimatie inkt. Sublimatie papier.
De eerste parameter is de druk, wij raden aan om deze tussen 3-4 bar te zetten. De tweede parameter is de temperatuur, de meeste kwaliteiten transfers moeten geperst worden aan 145°C, de kookwasbestendige kwaliteiten aan 180°C.
Een goede transferpers heeft een gietijzeren onderplaat en moet je met moeite kunnen verplaatsen omdat hij zo zwaar is. Op de onderplaat komt veel druk te staan en moet lang mee kunnen gaan. Hierom moet deze gemaakt zijn van zware kwaliteit gietijzer.
De pers kan door zijn gebogen oppervlak petten persen, heeft een hoge druk (zelf in te stellen) en geeft een gelijkmatige temperatuur voor een mooi resultaat. Tevens is de pers erg stabiel door de zware kwaliteit. Een ongelijkmatige ondergrond kunnen door de pootjes worden opvangen door ze te verstellen.
Een transferpers, ofwel hittepers, is heel simpel gezegd; een pers waarmee je allerlei producten kunt bedrukken met jouw eigen ontwerp door middel van warmte. Zo zijn hittepersen ideaal voor het bedrukken van kleding, maar ook tal van andere producten waaronder petten en zelfs mokken.
Een transferpers zorgt er met hitte, een exacte tijd en druk voor dat de lijmlaag van de flexfolie smelt en in de vezels van het textiel wordt gedrukt. Wanneer de flexfolie weer afkoelt zit de transfer muurvast in het textiel en zal deze niet meer loskomen. Ook niet na het wassen.
Dit verschilt per printer model en kan door het grote aantal printers op de markt niet door de fabrikant van het papier getest worden. Wij raden altijd aan om met een aantal vellen te testen voordat je een productie start. Wij adviseren onze transferpapieren te printen en een van onze OKI Laser Printers.
Wanneer u kleding gaat bedrukken met een snijplotter maakt u eerst een ontwerp in de bijbehorende snijsoftware. Dit kan een logo, tekst of afbeelding zijn. Snijdt vervolgens uw ontwerp uit een textielfolie (flexfolie en flock) en bedruk dit op een shirt of ander textielstuk door gebruik te maken van een transferpers.
Wij raden altijd aan om kleding 3 seconden voor te persen zonder folie. Zo weet je zeker dat het kledingstuk vrij is van kreukels en vocht. Na de hoofdpers kan je de kleding ook nog 3 seconden napersen. Zo zorg je ervoor dat het design strak op het shirt zit.
Om de flexfolie bedrukking mooi af te werken en eventuele plekken die omhoog zijn gekomen tijdens het verwijderen van de backing, raden wij aan om je werk altijd na te persen (3-5 seconden).
100% polyester / sublimatie stof bedrukken
Blockout flex is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van 100% polyester en gesublimeerde stoffen. Bij het bedrukken van deze stoffen kan het namelijk gebeuren dat de kleuren gaan migreren en dat de kleur van de stof doorslaat op de bedrukking, ook wel doorbloeden genoemd.
Sublimatiedruk is een techniek die gebruikt kan worden om een print als het ware in het oppervlakte van het product te bakken. Wanneer de speciale sublimatie-inkt wordt verhit tot 200 ℃, laat deze los van het printpapier en hecht deze in de coating van bijvoorbeeld de kleding, mok of aluminium plaat.
Na het wassen eerst even goed strijken. Dan de afbeelding op de plek neerleggen waar je hem wilt hebben en even goed met het midden van het strijkijzer er overheen. Natuurlijk zonder stoom. Stevig aandrukken zodat hij goed overgenomen wordt.
Gebruik flexfolie verwijderaar
De meest effective manier om flexfolie (maar ook flockfolie en transfers) te verwijderen is door flexfolie verwijderaar te gebruiken. Wij raden zelf AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar aan.
Transferpapier | Action.com.
Werk met een White Toner printer
White toner laser printers, zoals de OKI White Toner Pro741WT en Pro8432WT, printen naast CMYK kleuren ook wit. Zo kan je met laser transferpapier ook eenvoudig zwart textiel bedrukken. De white toner geeft een uitstekende ondergrond voor de overige kleuren.
Zeefdruk is een sjablonen-drukproces. In tegenstelling tot conventionele sjablonen (bv. gemaakt van papier) kan deze druktechniek ook worden gebruikt om zeer gedetailleerde, vrijstaande afbeeldingen te reproduceren. Dit wordt bereikt tijdens het drukproces waarbij de inkt door de zeef wordt geperst met de rakel.
Het bedrukken van bedrijfskleding geeft een erg professionele uitstraling voor het bedrijf. Een logo of tekst van het bedrijf op kleding gedrukt ziet er goed uit en het valt op bij mensen. Daarnaast worden de werknemers goed herkend door klanten, wat ook erg professioneel is.
Een t-shirt laten bedrukken bij Drukland? Dat betekent dat jouw shirt digitaal wordt voorzien van jouw eigen ontwerp. Dit houdt in dat we een digitale druktechniek gebruiken en wij elke kleur (inclusief wit) in het ontwerp dat jij aanlevert kunnen drukken.
Welke applicatietape of transferfolie het meest geschikt is, is afhankelijk van het type stickerfolie en de voorkeuren van de signmaker. Zo is een transparante applicatietape erg handig voor het uitlijnen van de sticker en kan een papieren applicatietape gebruikt worden om "nat" te plakken.