Wanneer de telegrafist op zijn morse – of seinsleutel drukt (kort = punt, lang = streep) stuurt hij volgens dit ritme een elektrische stroomstoot door de lijn. De elektromagneet in de ontvanger zorgt voor een overeenkomstige afdruk op de papierband.
Radiotelegrafie of draadloze telegrafie is het verzenden van morse-berichten via radiogolven. Deze morse-berichten worden ook wel telegrammen genoemd. Guglielmo Marconi gebruikte morsecode bij zijn experimenten met radiogolven. Hiermee werd hij de uitvinder van de radiotelegrafie.
Het principe is eenvoudig. Een elektrische stroom wordt in een bepaald patroon onderbroken en weer ingeschakeld. Een tekst wordt in code overgeseind en aan de ontvangstkant weer ontcijferd en eventueel op schrift gesteld en als telegram bezorgd aan de geadresseerde.
De telegraaf was het eerste toestel waarmee direct korte berichten over lange afstand kon worden verzonden. O.a. berichten per trein (geen post) en de optische telegraaf waren hierdoor overbodig. De telegraaf werkte vrij eenvoudig.
Een telegram is een geschreven bericht dat over een openbaar telecommunicatienetwerk wordt verstuurd. Aanvankelijk was dat per telegraaf (verreschrijver), maar naarmate de techniek vorderde ook per telex, of ander geschikt telecommunicatiemiddel.
Al rond 1800 wordt er geprobeerd om met elektriciteit seintjes te maken. De bekendste uitvinder van de morse telegraaf (1837) is de Amerikaan Samuel Morse.
(m.) Verbuigingen: telegrafen 1) toestel dat het mogelijk maakt berichten (telegrammen) over een lange afstand te versturen 2) elektromechanisch toestel uitgevonden rond 1835 waarmee men tekens omzet in een elektrisch aan/uit sign...
De digitale krant is ook beschikbaar via De Telegraaf App voor abonnees met een combi of digitaal abonnement op De Telegraaf. De Telegraaf app is gratis beschikbaar voor Apple en Android smartphones en tablets in de App Store en Google Play Store. In de app vindt u ook PREMIUM-artikelen.
Download nu de gratis nieuwsapp van De Telegraaf en krijg altijd en overal toegang tot het spraakmakende en laatste nieuws van De Telegraaf. Met deze app mis je niets. Of het gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sportnieuws, entertainment of financieel, De Telegraaf houdt je op de hoogte!
Compleet abonnement: 24,50 per maand. Weekendabonnement: 17,50 per maand. Digitaal abonnement: 8,60 per maand. PREMIUM abonnement: 4,30 per maand.
De in 1893 opgerichte krant, die landelijk zes dagen per week verschijnt, bevat onder andere binnen- en buitenlands nieuws en heeft een dagelijkse financiële sectie, 'De Financiële Telegraaf', en een dagelijkse sportsectie, 'Telesport'.
Het eerste telegram ooit werd in 1844 door Samuel Morse in Washington verzonden - over een afstand van 20 kilometer.
Een telegram is een geschreven bericht dat over een openbaar communicatienetwerk wordt verstuurd. Vroeger ging dat per telegraaf. Via een draadsysteem tussen zender en ontvanger werd elektrische stroom in een bepaald patroon onderbroken en weer werd ingeschakeld. Zo ontstond een code die werd overgeseind, zoals morse.
Morse is een communicatiecode bestaande uit signalen. Bij deze morsecode worden 2 mogelijke signalen gebruikt, namelijk lange en korte signalen. De combinaties die gevormd worden met deze lange en korte signalen vormen letters, cijfers en leestekens die het morse alfabet voorstellen.
Mediahuis is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven met sterke merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie, Regionale Dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander) en digitale merken zoals Dumpert, Culy, NSMBL, J/M Ouders, Jaap, Metro en ...
De semafoor of optische telegraaf was het eerste bruikbare middel voor optische telecommunicatie. Het woord semafoor is een samenstelling van de Griekse woorden σημα (teken) en φορεω (dragen).
Een uiterst eenvoudige en ongecompliceerde manier om toegang te krijgen tot nieuwssites met een betaalmuur, is door de site te gebruiken 12ft.io. Wanneer u de site bezoekt, ziet u een spatie om de link naar het artikel dat u wilt lezen in te voegen.
Incognito-modus
De beste manier om snel toch een artikel te lezen. Ga naar de URL, zucht als de paywall popup opduikt, kopieer de url, open Incognito Modus in Chrome, Privénavigatie in Firefox, Privémodus in Safari of InPrivate Browsing in Internet Explorer, en plak de link in het nieuwe venster. Voila.
Het NRC Handelsblad was veruit de beste voor de hoogopgeleide lezer. Ze hebben namelijk een neutrale houding én géén politieke voorkeur. Alles wat je leest is dus objectief, zodat je zelf je eigen mening kan vormen.
AD Digitale krant
U kunt artikelen delen en bewaren en eenmaal gedownload is de krant ook zonder internetverbinding te lezen. Download de app op uw tablet of smartphone via de de App Store of Google Play en log direct in met uw account!
Bij de 'jongeren' onder de 50 ligt het bereik van landelijke kranten nog boven de 20 % bij de 35- tot 49-jarigen, bij de andere categorieën bereiken landelijke en regionale kranten minder dan 20 % van de potentiële lezers. Bij gratis kranten is het bereik in alle leeftijdsgroepen meer dan gehalveerd binnen vijf jaar.
1. Telegraaf. Het dagblad met het grootste landelijke bereik is de Telegraaf. Deze krant bereikt op zaterdag 1.558.200 lezers en op doordeweekse dagen is het bereik van deze titel 1.151.800 lezers.
Hier betaal je 3,6 procent meer voor, namelijk 3,99 euro. Bij TMG stijgt de prijs van een Telegraaf op weekdagen met 13,2 procent. Van 2,20 euro naar 2,49. De zaterdagkrant kostte in 2018 3,30 en per 1 januari is dat 3,49 euro geworden, een stijging 5,7 procent.
Een krant (vroeger: courant; ook wel: nieuwsblad of gazet) is een regelmatig verschijnende publicatie, meestal op papier gedrukt, waarin nieuws wordt opgenomen.