Kies de startdatum en geldigheidsduur en vul het rijksregisternummer in van de abonnee(s) waarvoor je een abonnement wil kopen. We verrekenen automatisch gezins- en gemeentekortingen*. Betaal met Visa, Mastercard of Bancontact. Zodra we je betaling ontvangen, krijg je een bevestigingsmail.
De tarieven voor een Omnipas voor een jaar en 3 maand worden geïndexeerd en kosten vanaf 1 februari 2021 respectievelijk 339 euro en 132 euro. De prijs van een Buzzy Pazz (12- tot en met 24-jarigen) volle prijs blijft onveranderd.
Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je recht hebben op korting of reis je zelfs gratis. Kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis maar moeten steeds vergezeld worden door een betalende reiziger van minstens 12 jaar. Een betalende reiziger mag maximaal 4 kinderen jonger dan 6 jaar gratis meenemen.
Op bus of tram
Druk op de blauwe infotoets. Houd je MOBIB-kaart voor de blauwe cirkel. Op het scherm zie je nu het geldige abonnement met vermelding van de einddatum.
De einddatum van je huidige contract kan je gemakkelijk vinden in MijnKPN. Zodra je bent ingelogd kan je dit vinden onder het kopje contract.
Scan bij elke op- en overstap: houd je kaart voor de blauwe cirkel onderaan de scanner. Gebruik je de kaart de eerste keer? Houd de kaart dan iets langer (5 tot 10 seconden) voor de scanner. Zodra de MOBIB-scanner je kaart herkent, verschijnt er een vinkje op het scherm.
In onze webshop bieden we verschillende abonnementen aan voor op de persoonlijke OV-chipkaart. Hiermee reis je in heel Nederland of in een bepaalde regio geheel vrij of met korting. Soms geldt het abonnement alleen voor onze bussen en soms reis je er ook mee in de bussen, trams of metro van andere vervoerders.
Tot en met 3 jaar kun je je kind gratis meenemen in bus, metro en tram. Elk kind van vier jaar en ouder heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig om op saldo met korting te kunnen reizen. Is je kind 3 jaar en 6 maanden oud, dan kun je deze kaart al voor hem of haar aanvragen.
Hoeveel kost een persoonlijke MOBIB-kaart? Bij de aanmaak kost deze kaart € 5,00. De kaart is vijf jaar geldig. Na 5 jaar moet je de kaart hernieuwen.
Een 10-rittenkaart kost 17 euro. Sommige steden en gemeenten geven korting bij aankoop, waarmee je binnen een bepaald gebied kan reizen. Je kan ook terecht aan een ticketautomaat of in een Lijnwinkel of ander verkooppunt in je buurt. Vanaf 150 euro is de verzending gratis.
Per MOBIB-kaart betaal je vijf euro administratiekost. Deze administratiekost dekt de aankoop, personalisatie en distributie van de MOBIB-kaart. Je kaart blijft 5 jaar geldig.
Een krant of tijdschrift mag uw abonnement stilzwijgend met maximaal 3 maanden verlengen. Zegt u binnen die periode uw abonnement op, dan geldt een opzegtermijn van maximaal 1 maand. U moet dan wel het stilzwijgend verlengde abonnement 'uitzitten'.
Als je niet verlengt of overstapt blijft je huidige abonnement doorlopen. Het kan zijn dat na de einddatum je maandelijkse kosten hoger worden, indien een tijdelijke korting van je provider komt te vervallen. Bovendien geven providers vaak korting als je klant bij ze wordt, of juist blijft.
Als het mobiele abonnement afloopt dan wordt het automatisch verlengd. Je betaalt dan hetzelfde tarief en er verandert niets. Je kunt blijven bellen, sms'en en internetten zoals je gewend bent. Het enige verschil is dat je vanaf dit moment het contract op ieder ogenblik op kunt zeggen.
Het goedkoopste ticket om een enkele rit te maken met openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt vanaf 1 april 25 procent duurder. De prijs van het m-ticket gaat van 2 naar 2,5 euro. Ook sommige andere tarieven zullen stijgen. De regering trekt de ritprijs over de verschillende ticketsoorten gelijk.
Af en toe met de bus, tram of metro? Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.
Geldig bij alle maatschappijen
Blinden en slechtzienden reizen gratis met het openbaar vervoer (NMBS, De Lijn, MIVB en TEC) met de nationale verminderingskaart van de FOD Sociale Zekerheid.
Je kan je kaart gebruiken zolang er ritten op staan en/of de geldigheidsduur niet verstreken is. Herladen is niet mogelijk. Bij het scannen van je de kaart worden datum en tijd opgeslagen. Er wordt niets op de kaart geprint.