Door op het knopje van de bel te drukken gaat er elektriciteit stromen en die elektriciteit zorgt ervoor dat die elektromagneet magnetisch wordt en het armpje aantrekt. Maar de meeste deurbellen, tingen niet 1x maar die tingen heel vaak, die rinkelen.
Dit heet de beldrukker. Deze staat in verbinding met een stroomkabel. Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
Omdat een draadloze deurbel op batterijen werkt heb je geen kabels nodig. Plaats de ontvanger binnen zendbereik ergens in huis. De ontvanger en beldrukker communiceren via DECT of wifi. DECT-verbinding is beveiligd en storingsvrij.
De deurdrukker van een bedrade deurbel werkt op stroom, dus is er een stroompunt bij de deurpost nodig. Heb je geen aansluiting? Dan moet je zelf een kabel inclusief transformator installeren.
Door op het knopje van de bel te drukken gaat er elektriciteit stromen en die elektriciteit zorgt ervoor dat die elektromagneet magnetisch wordt en het armpje aantrekt. Maar de meeste deurbellen, tingen niet 1x maar die tingen heel vaak, die rinkelen.
In de meeste gevallen heb je bij een deurbel of gong 8, 12 of 24 volt nodig. Sommige beltransformatoren hebben verschillende voltage aansluitingen. Zo kun je er verschillende voltages op aansluiten. Een beltransformator als deze kan bijvoorbeeld zowel 8, 12 of 24 volt bellen of gongen aansturen.
Een normale elektrische deurbel verbruikt gemiddeld ongeveer 26 kWh stroom. Dit komt omdat een adapter 220V energie omzet in lage spanning om de deurbel van stroom te voorzien.
Voeding : Batterij / Bedraad
Standaard is dit 8 Volt met 1 Amp. De meeste deurbellen werken hier probleemloos mee. Voor optimaal gebruiks resultaat adviseren we om de 8 Volt te vervangen door 12 Volt.
De batterij voor in de deurbel: 23A 12V batterij
De meeste draadloze deurbellen hebben namelijk een 23A 12 batterij. Naast draadloze deurbellen vind je hem ook in, afstandsbedieningen van audio- en beeldapparatuur, inbraakalarmen en autosleutels.
De 5 beste draadloze deurbellen in een oogopslag
Ring Video Deurbel 3 - Deze deurbel biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hombli Slimme Video Deurbel - Dit is de beste slimme deurbel met camera. Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Eufycam 2 - Deze draadloze deurbel is het compleetst bij aankoop.
Gelukkig is er nu een draadloze deurbel ZONDER batterij. Die werkt op kinetische energie: het indrukken van de deurbel levert de energie om de bel (de zender) voor altijd te laten werken. Je hoeft er nooit meer nieuwe batterijen in te doen.
Controleer het geluid.
Wanneer je hebt geconcludeerd dat de transformator werkt en de deurbel nog steeds niet, is de bel waarschijnlijk kapot. Schakel de stroom uit en zorg ervoor dat de kabels die zijn aangesloten goed in de klemmen zijn gestoken. Koppel de kabels los en sluit ze opnieuw aan.
Zet de deurbel transformator uit
Een dergelijke deurbel transformator wordt vaak aangeduid met de term 'beltrafo'. De beltrafo bevindt zich meestal ergens in de meterkast maar soms ook direct naast de groepenkast.
De meeste oudere gongen werken op 8 volt in Nederland, maar een Nest, Ring of Unifi deurbel heeft meer vermogen nodig. Bijna alle getest deurbellen vragen minimaal 12volt en kunnen tot circa 24volt aan zonder problemen.
Hoe werkt een beltrafo? De beltransformator is in staat om een netspanning van 230 volt om te zetten in een lagere spanning zodat deze geschikt is voor je deurbel. De beltrafo sluit je aan in de groepenkast en zorgt er vervolgens voor dat de netspanning naar zwakstroom transformeert.
2 minuten per jaar is redelijk, 120 keer een seconde lang. Standaard verbruikt de transformator dan het dubbele, zeg 6 Watt, maar in combinatie met de aansturing van het relais is dat 7 Watt. Dat is 4 Watt extra. Kosten per jaar is 0,000233 kWh * 0.25 euro = 0,000058 euro per jaar!
De Ring Video Deurbel heeft een ingebouwde batterij, die je doorlopend oplaadt via de bedrading van je oude deurbel. Voordat je de deurbel installeert, zorg je eerst dat de batterij voldoende stroom heeft. Gebruik hiervoor de meegeleverde oplaadkabel.
De deurbellen van Ring maken gebruik van wifi. Je koppelt de deurbel aan het wifi-netwerk in huis en downloadt de gratis Ring-app op je smartphone of tablet. Als iemand aanbelt of wanneer de bewegingsdetector beweging vaststelt, ontvang je een pushbericht.
Bedraad (op netstroom)
Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.
Hoewel de accu in Ring-apparaten bij normaal gebruik tot zes maanden kan meegaan zonder op te laden, is dit afhankelijk van een aantal factoren.
Alle Ring-deurbellen met batterijvoeding worden opgeladen met een gewone micro-USB-kabel (inbegrepen in de doos). De micro-USB-kabel kan op elke USB-stroombron worden aangesloten, bijvoorbeeld een computer of een oplaadblok. Afhankelijk van hoeveel voeding de batterij nodig heeft, kan dit 6 tot 8 uur duren.
Mocht je geen abonnement hebben, dan krijg je gewoon een melding wanneer er iemand voor je deur staat en aanbelt. Vervolgens krijg je pushmelding op je device en kun je net zoals een telefoongesprek opnemen en een gesprek voeren met de persoon bij de deurbel.