Een Bluetooth Tracker heeft 'beperkt' bereik tot 120 meter want dan valt de verbinding weg. Een GPS Tracker maakt gebruik van het Global, Pointing System, kort gezegd GPS. Deze technologie zorgt ervoor dat de tracker verbonden is aan een netwerk van satellieten die via radiogolven informatie zoals: locatie en beweging.
Een Bluetooth tracker is een kleine gadget die je gemakkelijk en snel helpt dagelijkse spullen terug te vinden. Het wordt ook vaak een key finder of lekker op z'n Nederlands een sleutelvinder genoemd. Deze trackers of “vinders”, werken met Bluetooth en hebben daardoor een bereik tot 120 meter.
De gps-satellieten zijn een groep van 24 nauwkeurig gepositioneerde satellieten die continu in een baan om de aarde draaien. Elke satelliet zendt straalverbinding signalen uit, die informatie bevatten over de positie van de satellieten en de het tijdstip waarop het signaal werd verzonden.
Een keyfinder of slimme sleutelhanger hang je aan je sleutelbos, vervolgens kun je vanaf je mobiele telefoon of tablet signalen sturen naar de keyfinder aan de sleutelbos. Als jij je sleutel dus kwijt bent kun je gemakkelijk via je telefoon zien waar de sleutelbos zich bevindt.
De Reptrek Voyage sleutelhanger met tracker is waterdicht en is heel gemakkelijk aan je fiets vast te maken. Met een druk op de knop hoor je een geluid en weet je precies waar jouw fiets zich bevindt. Dankzij de app op jouw telefoon kun je de locatie van jouw bezittingen, waaronder je fiets, gemakkelijk zien.
U kunt de tracker ergens neerleggen of op, onder of tegen metalen oppervlakken plaatsen. De GPS tracker met magneet is zeer krachtig. U hoeft niet bang te zijn dat de tracker loslaat bij drempels of wild rijgedrag.
Gemiddeld over een maand zal de GPS tracker ongeveer tussen de 4-5MB aan data verbruiken.
De beste Android Bluetooth tracker is de Samsung Galaxy SmartTag. Met een bereik van 120meter en het afspelen van een geluidje, kun je jouw tracker en product waar hij aan zit makkelijk terugvinden. Via een luide ring kun je bij benadering de track vinden en andersom ook je telefoon vinden door de tracker te gebruiken.
iTrack Easy keyfinder
En je weet in hemelsnaam niet waar je die verdomde sleutelbos hebt achtergelaten? Dan kan je nu beroep doen op een keyfinder, ook wel sleutelzoeker genoemd. Bluetooth trackers zoals de ITrack Easy helpen je het acuut probleem op te lossen.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
De app voor Android-gebruikers
Dit doe je door in de app het telefoonnummer van je partner in te voeren. Vervolgens check je gemakkelijk de locatie waar hij of zij zich bevindt. De Find My Boyfriend Locator zorgt ervoor dat je niet ongezien de telefoon van je partner hoeft te bemachtigen.
Voor iedereen met een Android-smartphone is er de app 'Zoek mijn vrienden'. Deze app werkt vrijwel hetzelfde als Life360.
De Invoxia is de beste GPS tracker voor je kat als je een tracker zoekt met een zeer lange batterijduur. De batterij van de Invoxia GPS tracker gaat namelijk tot een maand lang mee, waardoor je hem niet dagelijks hoeft op te laten.
De Tile Slim is specifiek geschikt voor je portemonnee of voor platte apparaten. Voor het terugvinden van je sleutelbos of handtas gebruik je de Tile Mate. Wanneer je een tracker zoekt met meer bereik, bijvoorbeeld voor op reis, kies je voor de Tile Pro.
Hoe werkt een sleutelvinder? De ontvanger, bijvoorbeeld een sleutelhanger die reageert op geluid, maakt u vast aan een voorwerp. Als u dat voorwerp, zoals een sleutelbos of portemonnee, niet kunt vinden, fluit u waarop de ontvanger reageert met een geluid of een lichtsignaal.
Hoe werkt een sleutelzoeker? De meeste sleutelzoekers bestaan uit een ontvanger en één of meerdere zenders met sleutelring. De zenders bevestigd u met de sleutelring aan uw sleutels of andere voorwerpen, waarmee u de sleutelzoeker wilt gebruiken.
Een GPS tracker hoeft alleen voor het versturen van data verbonden te zijn met het mobiele netwerk. Hiervoor heeft u alleen een pre-paid simkaart nodig met een tegoed erop. U bepaalt dan zelf hoeveel tegoed u erop zet. Alleen als u via de mobiele App gegevens opvraagt, gaat dat ten kosten van het tegoed.
In de meeste gevallen worden locatiegegevens van de GPS-tracker naar een apparaat met internetverbinding verstuurd via het mobiele netwerk (GSM/LTE), radiogolven of een satellietmodem. Als een GPS-tracker locatiegegevens via een mobiel netwerk verstuurt, dan vereist deze mobiele dekking en een simkaart.
Bij gps worden er geen gegevens via internet verstuurd. Het gebruik van gps kost op zichzelf dus niets. Maar navigatie-apps die gps gebruiken, kunnen wel extra's aanbieden die via het internet op de telefoon binnenkomen. Denk aan file-informatie.
Het gebruik van een GPS tracker om objecten te volgen waarvan jij de eigenaar bent en/of welke op jouw naam staan is volledig legaal. Voorbeelden hiervan zijn: het volgen van je auto, motor, fiets, boot maar ook je (rug)tas en koffer.
Het eenvoudigste is om uw auto op te sporen via Google Maps. Noteer de parkeerplek gewoon handmatig in Goolge Maps. Dat gaat als volgt: Tik op de app Google Maps.
Er spelen veel factoren mee. Zo kunnen gebouwen jouw gps-signaal verstoren, maar kan een signaal ook minder zijn op een erg oude of goedkope telefoon. In dat eerste geval helpt het om buiten een open ruimte op te zoeken.
Als je een Android toestel hebt, kun je Life360 gebruiken. Deze werkt precies hetzelfde, als zoek mijn iPhone. Ook via Google kun je gemakkelijk iemand zijn/haar locatievoorzieningen opvragen, mits diegene een Google-account heeft. Om de locatie te achterhalen, moet je toegang tot het account van diegene hebben.