Met een creditcard betaal je zonder dat het geld direct van je rekening wordt afgeschreven. Je leent als het ware tijdelijk geld van de creditcardverstrekker. Koppel je de creditcard aan je betaalrekening, dan wordt dit bedrag één keer per maand van die betaalrekening afgeschreven.
Een creditcard is een betaalpas waarbij je op het moment van betalen niet over het geld hoeft te beschikken op je ING Betaalrekening. Na een betaling wordt het bedrag eerst van je creditcard afgeschreven.De betalingen met je creditcard schrijven we vervolgens één keer per maand van je ING Betaalrekening af.
Voor bedragen tot 50 euro per keer is geen pincode nodig. Als je verschillende betalingen hebt gedaan die in totaal boven de 150 euro uitkomen, moet je wel je pincode invoeren. Wil of moet je betalen met je pincode, dan steek je de creditcard op dezelfde manier in de betaalautomaat als een bankpasje.
Meestal tussen de 25e en 30e dag van de kalendermaand ontvang je per post en/of digitaal een rekeningoverzicht met daarop je recente creditcarduitgaven. Hierna heb je 2 tot 4 weken de tijd om deze rekening te betalen, afhankelijk van de aanbieder.
Wellicht wilt of kunt u de creditcardnota niet in één keer betalen. Veel creditcards bieden daarvoor de mogelijkheid van gespreid betalen. Deze faciliteit moet u wel vooraf met uw creditcardmaatschappij hebben afgesproken.
Met een creditcard heeft u vaak tussen de 20 en 30 dagen uitstel van betaling. Dit betekent dat u met uw creditcard kunt betalen en 20 à 30 dagen de tijd heeft om het bedrag terug te betalen. Zolang u dit doet, is er niets aan de hand.
Deze code vind je achterop de creditcard. Een pincode zal je online nooit hoeven invullen, maar sommige bedrijven kunnen wel vragen om het bij de creditcard behorende adres of een extra wachtwoord.
Kun je met elke creditcard geld pinnen? Ja, je kunt met iedere creditcard geld opnemen via een geldautomaat. Dit kan zowel in Nederland als in elk ander land. Op de meeste geldautomaten staan logo's van de verschillende creditcardnetwerken, zoals Visa en Mastercard.
Je creditcard kan geweigerd worden door drie mogelijke redenen: de instellingen voor je rekening en kaart, onvoldoende saldo, of onjuiste informatie. Het kan zijn dat je creditcard niet ingesteld is voor online betalingen. Controleer je bank om te bevestigen of dit kan.
Je pincode moet bestaan uit 4 cijfers. Uit veiligheidsoverwegingen zijn bepaalde cijfercombinaties niet toegestaan. Bijvoorbeeld op- of aflopende reeksen (zoals 1234 of 4321).
Openstaand. Dit is het totale bedrag van creditcardbetalingen dat nog afgeschreven wordt van je betaalrekening. Als je een creditcardbetaling doet, wordt dit bedrag meestal binnen een dag opgeteld bij je openstaande saldo.
Betalen met je creditcard
Je kunt ook pinnen met je creditcard. Dit kan bij betaalautomaten in bijvoorbeeld winkels of restaurants. Je kunt met je creditcard ook geld opnemen bij een betaalautomaat. Let op: dit kost € 4,50 per keer.
Met een reguliere Nederlandse bankpas van de ING Bank, ABN AMRO of Rabobank kun je doorgaans tot 500 euro per dag pinnen. Bij veel creditcards ligt dit bedrag op meer dan 1.000 euro.
Als je geld opneemt met je creditcard moet je rekening houden met de volgende kosten: Je betaalt 4% van een door jouw opgenomen bedrag aan de creditcardmaatschappij voor alle geldopnames uit het bestedingslimiet van je creditcard.
De makkelijkste manier om geld te storten is via een creditcard-app. Bij creditcards van uitgever ICS (Mastercard, Visa) gaat dat op dezelfde manier als het betalen van je maandelijkse rekening. De betaling verloopt via iDeal. Zodra het bedrag op je creditcard staat, kun je het gebruiken.
Met een overboeking ontstaat er saldo op je Rabo BusinessCard. Op het moment van de maandelijkse afschrijving verrekenen we het saldo met het bedrag van de afschrijving. Is er daarna nog saldo over, dan maken we dat gelijk automatisch over naar je zakelijke betaalrekening.
Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. De meeste banken rekenen bij de creditcard gemiddeld zo'n 2% koersopslag, dus gemiddeld 1% meer dan bij de betaalpas. Buiten de eurolanden komt het weleens voor dat een winkelier zelf nog een bedrag rekent voor een betaling.
Na het 3 keer intoetsen van een verkeerde pincode, heb je je creditcard geblokkeerd. Je deblokkeert je creditcard in de meeste gevallen zelf. Hoe je dat doet, hangt af van waar de pincode is ingetoetst.
De verschillen tussen Visa Card en MasterCard zijn erg klein. Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid. De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders.
Een creditcard is vandaag de dag het veiligste betaalmiddel voor online aankopen. Je vult eenvoudig je creditcardgegevens in en de betaling is voltooid. Maar ook in restaurants, winkels, hotels, bij tolwegen en benzinestations kun je wereldwijd snel en veilig betalen met een creditcard.