Met actieve ruisonderdrukking detecteert een naar buiten gerichte microfoon externe geluiden, die uw AirPods Pro of AirPods Max vervolgens met antigeluid tegenwerken. Hierdoor onderdrukken ze externe geluiden voordat u ze hoort.
Hoe werkt een noise cancelling koptelefoon? Noise cancelling doet meer dan alleen ruis onderdrukken: het filtert en dempt namelijk alle omgevingsgeluiden door middel van een antigeluid. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen, dat wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon.
Het effect van een actieve geluiddemping is in veel gevallen beter dan dat van een passieve. Een noise cancelling koptelefoon zonder muziek maakt eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een passieve noise cancelling. Op deze manier hoeft de koptelefoon geen accu te hebben om te kunnen functioneren.
De draadloze koptelefoons hebben ook een batterij nodig om het bluetooth signaal te kunnen ontvangen. Wij vinden dat een goede koptelefoon met noise cancelling minstens 20 uur moet meegaan en bij voorkeur 25 uur. Op die manier moet je je tijdens een lange vlucht geen zorgen.
Daarnaast kun je de functie noise-cancelling bij sommige hoofdtelefoons zelfs aan- en uitzetten wanneer je wilt. Daarbij reduceert de ene headphone het omgevingsgeluid met 60% en de ander met 95%.
Schakelen tussen de functie Wireless Noise Cancelling en Omgevingsgeluidsmodus. De functie Wireless Noise Cancelling wordt automatisch ingeschakeld wanneer u de headset inschakelt. Druk herhaaldelijk op de knop NC/AMBIENT of NC. Telkens wanneer u op de knop drukt, wordt de functie als volgt geschakeld.
Oorkappen dempen ongeveer van 25 tot 37 dB.
Sony WH-1000XM4 - De beste noise-cancelling koptelefoon van dit moment. Sennheiser HD 450BT - Een uitblinker op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Marshall Monitor II A.N.C - Een koptelefoon waarmee je gezien mag worden. Beats Studio3 Wireless - Voor fanatieke sporters is dit de beste optie.
Veel koptelefoons hebben nu dan ook een zogenaamd 'adaptive' noise cancelling knopje. In dit geval checkt de hoofdtelefoon precies wat je hoort en past daar de noise cancelling nog extra op aan. Hierdoor wordt het geluid nog een keer langs het filter geleid waardoor de ruisonderdrukking zich aanpast op de situatie.
Deze modus activeert noise cancelling, zodat de AirPods het omgevingsgeluid wegfilteren. Hierdoor valt bijvoorbeeld het geroezemoes in een luidruchtige coupé weg en kun je beter naar muziek luisteren zonder het volume op maximum te zetten.
Op de rechteroorschelp zijn vervolgens fysieke knoppen aanwezig. Hiermee kan je het volume aanpassen, muziek pauzeren, verder- en terugspoelen, noise-cancelling in- en uitschakelen, en de hoofdtelefoon aan- en uitzetten.
Actieve noise-cancelling filtert geheel omgevingsgeluid weg, bij passieve ruisonderdrukking zullen harde geluiden nog hoorbaar zijn.
Noise cancelling-hoofdtelefoons detecteren het omgevingsgeluid en voorkomen dat ongewenst geluid je oren bereikt. Miniatuurmicrofoons in de oorschelpen of oordopjes meten het omgevingslawaai en zenden precies het tegenovergestelde signaal uit. Beide geluidssignalen elimineren elkaar dan zodra ze elkaar tegenkomen.
Dat betekent dat Ambient Sound (Omgevingsgeluid) AAN staat en uw hoofdtelefoon tot op zekere hoogte omgevingsgeluiden doorlaat. Hierbij wordt echter het niveau van ruisonderdrukking automatisch verlaagd.
Conclusie. Als je wilt genieten van geluid van hoge kwaliteit zijn koptelefoons de beste keuze. Als je op de sportschool bent of onderweg bent, zijn oordopjes waarschijnlijk beter, vanwege hun lichte gewicht en draagbaarheid.
Het voordeel van earbud oortelefoons is dat je contact kan houden met je omgeving, je hoort nog wat er om je heen gebeurd. In-ear oortjes plaats je niet alleen in je oor maar gaan ook echt je gehoorgang in.
Pak met de linker hand de bovenkant van uw oorschelp en trek deze omhoog en naar achteren. Druk de gehoorbeschermer (voorzichtig) met de rechter hand zo diep als mogelijk in de gehoorgang. Laat de oorschelp los en druk nogmaals na.
“Schuimrubberen oordoppen zorgen voor een algehele demping. Dat betekent dat ze alle geluid dat je oren binnenkomt wegfilteren. Ze dempen ook meer decibel dan oordopjes met een filter. Oordopjes met een filter worden vaak gebruikt om alleen het storende achtergrondgeluid te dempen.
Antigeluid is een geluid dat een ander geluid opheft door een tegengestelde fase. De tegenfase kan ontstaan door reflectie, maar ook met elektronica en een luidspreker bewust gegenereerd worden.
Heb je last van haperende ruisonderdrukking, dan raadt Apple opnieuw aan om de software te updaten. Ook krijg je het advies om het gaas van de AirPod Pro's schoon te maken met een droog wattenstaafje. De ruisonderdrukking kan suboptimaal werken als er oorsmeer of ander vuil op zit.
Geen ruisonderdrukking dus voor de AirPods 3, maar misschien wel een paar andere functies die op dit moment nog exclusief voor de Pro zijn. Enkele voorbeelden: Spatial audio. Met spatial audio (ook wel surrond sound genoemd) lijkt het alsof het geluid om je heen beweegt.