Alle bruiswatermakers werken met aparte CO2-cilinders om het water bruisend te maken. Die koop je online of in jouw favoriete elektrozaak en de lege cilinders kan je daar ook terug brengen. Bij de Aarke werd 1 fles CO2 van 425 gram meegeleverd. Volgens de verpakking kan je daarmee tot 60 liter bruiswater maken.
Hoewel de Carbonator 3 wordt geleverd met één Aarke Fles, raden we je aan om 2 of 3 extra waterflessen te kopen om het bruiswater eenvoudig te serveren en in de koelkast te bewaren. Gebruik om veiligheidsredenen geen andere flessen van glas of plastic met de Aarke Carbonator.
Om je Aarke Carbonator of je ION waterkoeler (in de versie met bruiswater) te kunnen gebruiken heb je een CO2-cilinder nodig. Met één cilinder maak je tot 60 liter bruiswater. De exacte hoeveelheid wordt bepaald door hoeveel CO2 je toevoegt bij het carboniseren.
Mysoda Co2 cilinder- 425G/60L - geschikt voor alle bruiswatertoestellen incl Sodastream & Aarke voor 60 liter bruisend water.
Conclusie. Voor frisdranken is een SodaStream zeker niet goedkoper, voor bruiswater scheelt het maar een klein beetje. Daarnaast duurt het een flinke tijd voor je het apparaat hebt terugverdient. Er zijn vast heel goede redenen om een SodaStream aan te schaffen, het financiële voordeel is daar echter niet een van.
Antwoord. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn spuitwater, bruisend water en bruiswater. Deze aanduidingen worden vaker in België dan in Nederland gebruikt. Spa rood is standaardtaal in Nederland voor koolzuurhoudend water uit een fles; spa bruis is standaardtaal in België.
Aan de balie of kassa ruil je deze om voor een nieuwe cilinder tegen een betaling voor het koolzuurgas (adviesprijs 12,99 euro). We raden je aan om altijd een Reservecilinder erbij te kopen, zo kom je nooit zonder bruis te zitten.
De Carbonator is de eerste bruiswatermaker in zijn soort met een strakke, minimalistische roestvrijstalen behuizing.
Mysoda is momenteel al verkrijgbaar bij Selexion, Expert, Exellent, Intermarché, Molecule, Multi Bazar, Europoint en onafhankelijke elektro, huishoud- en voedingswinkels. Ruil je lege cilinder in voor een gevulde. U betaalt alleen voor de bubbels, niet voor de fles.
Deze lege koolzuurcilinder kan je vervolgens omruilen in een AH, Media Markt, Blokker of BCC in de buurt. Tegen betaling van het koolzuurgas ontvang jij weer een volle cilinder waarmee je opnieuw kunt genieten van een bruisend glas water.
De glazen flessen van SodaStream zijn speciaal ontworpen en geschikt voor het Penguin- en CRYSTALtoestel. De fles van 750 ml is af te sluiten met de bijbehorende zwarte dop, waardoor het koolzuur langer in de fles blijft.
Aarke is compatibel met de Sodastream gasflessen. Deze gasflessen koop je in één van onze winkels.
De SodaStream Crystal is volgens ons de beste sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding. De beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding komt inclusief twee glazen flessen. Dankzij de verschillende standen kies je zelf hoe sterk de beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding je water moet carboneren.
bij de meeste albert heijn winkels, kan je deze lege koolzuurcilinder omruilen voor een volle cilinder, je betaalt dan maar €12,99.
Koolzuur maak je door natriumcarbonaat of natriumwaterstofcarbonaat (ook bicarbonaat genoemd) te nemen en daar zuur (azijn, citroensap, ...) aan toe te voegen.
Sodastream-water is ook aanzienlijk duurder dan kraanwater. Een apparaat kost 75 tot 100 euro en de gasflessen voor de prik zijn 25 euro per stuk. Rietveld vindt het toch de moeite waard. “Een liter zelfgemaakt bruisend water kost 30 tot 40 cent.
CO2 flessen moeten voorzien zijn van een keuringsdatum. Deze datum staat, vaak in de buurt van de hals van de fles, ingeslagen met slagletters. Vanaf deze datum is de CO2 fles 10 jaar gekeurd. Als deze periode verlopen is, mag de fles niet opnieuw gevuld worden.
De druk in een CO2-fles hangt uitsluitend af van de temperatuur. De druk bedraagt bij 20°C ca. 57 bar.
Heel lang heeft men gemeend dat plat water (bronwater) gezonder zou zijn dan bruiswater, maar dat is niet zo. Er werd zelfs beweerd dat bruiswater ongezond zou zijn omdat het koolzuur bevat. Velen dachten dat koolzuur verzurend zou werken. Dit is onzin want dit heeft niets met het zuur-base evenwicht te maken.
"Bruiswater kan je tanden flink beschadigen omdat het koolzuur en de vaak toegevoegde smaakjes erin de zuurtegraad van het water de hoogte injagen, wat slecht is voor je tandglazuur en op termijn kan leiden tot overgevoelige tanden en een gaatje meer", aldus The Washington Post .
Er is namelijk een verschil in de voedingswaarde. Spa rood beschikt over meer metalen en meer mineraalzouten (droogrest). Spa blauw is dus gezonder.
€ 0,22. Prijs en voorwaarden zoals vermeld in de folder zijn leidend.