Dit doe je door de fles te draaien. Door de fles naar stand 1 onder de neus van je baby te draaien krijg je een langzame doorstroming van de voeding, bij stand 2 is de doorstroming medium en bij stand 3 is de doorstroming snel. Zo ontdek je welke stand het beste bij je baby en de voeding past.
De flessenspeen heeft een zachte ronde tepelvormige speen die lijkt op de moederborst. Om van stand te veranderen, draai je de doseerring iets los van de S-fles. Daarna draai je de speen zó dat de gewenste stand op de speen (I,II of III) onder het neusje komt te staan.
Geschikt voor dunne voeding, zoals borstvoeding of flesvoeding. De Difrax babyflessen hebben standaard een maat S flessenspeen. Beschikbaar als Dental, Natural en Wide variant.
Spenen in verschillende maten
Deze speen heeft één klein gaatje waar de melk niet te snel door stroomt. De baby zal zich minder snel verslikken. Als de baby groter wordt en meer gaat drinken, kun je overgaan op een grotere maat. Meestal is dat rond een maand of drie.
Te snel drinken kan leiden tot krampjes. Bovendien leert je baby niet meer om goed naar zijn/haar eigen verzadigingssignalen te luisteren en kan je baby wellicht minder goed aanvoelen wanneer hij/zij vol zit. Ook kan het zijn dat de zuigbehoefte na zo'n korte voeding nog niet bevredigd is.
Stand 1 laat minder voeding door dan stand 3. Begin bij 1 als je kindje nog dorstig is en hard zuigt en eindig bij 3 als het moe is. Draai het gewenste cijfer onder het neusje van je kind. Gebruik de speciaal ontwikkelde 1-2-3 ring om gemakkelijk de stand te bepalen en van stand te wisselen.
Welke fase speen heb je nodig bij het geven van dikkere voeding? De Dr. Brown's fles is in principe ontwikkeld voor het geven van melk en gladde papsoorten. Bij het toevoegen van rijstebloem adviseren wij één of twee fases hogere speen te gebruiken.
De Philips Avent Anti-Colic voedingsfles is ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. Het unieke Airfree ventiel zorgt voor minder luchttoevoer tijdens het drinken. De speen blijft vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, zodat de baby op een natuurlijke manier rechtop gevoed kan worden.
De driestandenspeen waarover dit babyflesjes beschikt is een tepelvormige speen met een zachte afwerking. De drie verschillende standen geven u de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid en snelheid van het voeden te bepalen.
Naast de maat heb je de keuze uit twee speenvormen: een smalle speen of een bredere vorm, die lijkt op het tepelhof. Dit is vaak afhankelijk van het flessenmerk dat je gebruikt. Welke speen geschikt is hangt dus af van de leeftijd van de baby, de zuigkracht van de baby en de soort voeding, namelijk melk of pap.
Door het ventiel kan de fles niet vacuüm zuigen en hoeft je baby niet telkens te stoppen met drinken om lucht toe te laten. Hierdoor kan je kleintje rustig doordrinken en komt er minder lucht in zijn darmpjes. Het 'drinken' van lucht tijdens de flesvoeding is de nummer 1 reden van darmkrampjes van je kleintje.
Maat 1 is voor baby's van 0-6 maanden. Deze speen is wat dikker en kleiner dan maat 2. Maat 2 is voor baby's vanaf 6 -18 maanden.
De spenen van Dr. Brown's zijn gemaakt van zeer zachte, klinisch geteste siliconen. Door de zeer zachte textuur en speciale vorm liggen ze perfect in je baby's mond. Vervang spenen elke zes weken, of eerder als ze tekenen van slijtage vertonen.
Als je een speen hebt gevonden die je kleintje prettig vindt, kun je de speen het beste elke 3 maanden vervangen om er zeker van te zijn dat het in goede staat is. Als je ergens een scheurtje ziet dan moet je de speen onmiddellijk vervangen.
Een papfles is een makkelijke en comfortabele manier om vaste voeding te introduceren bij je baby. De papfles lijkt op zijn vertrouwde flesje melk. Met een papfles kan het spijsverteringskanaal van je baby wennen aan vezels, andere voedingsstoffen en dikkere voeding.
De beste babyfles van Difrax voorkomt darmkrampjes vanwege de Anti-colic werking. Er zit een ventiel op de bodem van de S-fles. Door het ventiel in de babyfles wordt er constant lucht toegevoerd via de achterkant van de babyfles. Er komen zo geen belletjes bij de speen of lucht in het flesje.
Dr. Brown's heeft diverse soorten spenen. Het verschil zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. Fase 2 vloeit sneller door dan fase 1, fase 3 sneller dan fase 2, etc.
De meeste kinderen stoppen vanzelf met een speen tussen hun tweede en vierde jaar. Er kan vanaf 9 maanden al geprobeerd worden met afbouwen, omdat in die periode de zuigbehoefte afneemt.
Breng het water aan de kook. Doe de flessen, spenen en andere onderdelen in de pan water. Haal na 3 minuten kooktijd de spenen en accessoires uit het water met een schone tang of vork en leg ze op de theedoek. Giet na 5 minuten kooktijd het water af en haal de flessen uit de pan.
Het voornaamste is de grootte van het schildje. Naar mate je kindje groter wordt wordt de mond groter en zou van de kleinste speen het schildje relatief zo klein kunnen worden dat hij/zij het in de mond kan stoppen (helemaal). De leeftijdsindicatie is natuurlijk ongeveer.
Het is een misverstand te denken dat een kleiner speentje de gebitsontwikkeling minder zal verstoren. Het tegendeel is waar: doordat een kleine speen ondiep in het mondje zit, zal je baby geneigd zijn op een foute en gespannen manier te zuigen. Bij borstvoeding kan hierdoor nòg sneller tepel-speenverwarring optreden.
Doorgaans kom je wel toe met een 5-tal fopspenen. Kies per locatie een andere kleur of print, zo kan je in het bedje een effen bamboe fopspeen gebruiken, terwijl een fopspeenketting met mooie print dan weer leuk is om mee op stap te nemen.
De BornFree babyfles is speciaal ontworpen om darmkrampjes en spugen te verminderen. De babyfles is voorzien van een ventielsysteem dat alleen melk doorlaat wanneer de baby zuigt, zodat de baby rustiger drinkt en naar behoefte kan drinken. Net als bij borstvoeding.
Maar als je baby bij de standaardtechnieken zoals voeden, verschonen, inbakeren en wiegen nog niet stopt met huilen, heeft hij of zij misschien last van koliek. 'Kolieken' zijn krampen van het gladde spierweefsel van de wand van de holle organen zoals je slokdarm, maag, darmen.