Om te weten en te bepalen welk huidtype je hebt moet je naar de huidspecialist, de schoonheidsspecialist is bij uitstek diegene die jouw precies kan vertellen wek huidtype je hebt. Middels een huiddiagnose en een huidmeting wordt je huidtype en je huidconditie bepaald.
Donkerblond tot bruin haar en (donker) bruine ogen? Dan heb je huidtype 3. Je huid is waarschijnlijk (licht) getint en je wordt makkelijker bruin, maar verbrandt minder snel. Tip: Gebruik een goede creme om je huid goed te verzorgen.
Huidtype 1: Verbrandt snel en wordt (bijna) niet bruin. Lichte huid, vaak sproeten, haar rossig of lichtblond haar, lichte kleur ogen. Huidtype 2: Verbrandt snel, wordt langzaam bruin. Lichte huid, blond haar, lichte ogen.
Een algemene richtlijn bij het kiezen van een geschikte textuur voor jouw huidtype: bij een normale tot droge huid kies je voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert, bij een vette huid kies je voor producten met een lichte textuur of een gel die je poriën niet verstoppen, als je een gecombineerde ...
Wat is een normale huid? 'Normaal' is een term die wordt gebruikt om een huid aan te duiden die goed in evenwicht is. De T-zone (voorhoofd, kin en neus) kan een beetje vet zijn, maar over het algemeen zijn talg en vocht goed in evenwicht en is de huid niet te vet en niet te droog.
Het verschil zit 'm vooral in de grootte van de moleculen. Een crème is opgebouwd uit grovere moleculen en heeft daardoor meer moeite om dieper op de huid in te werken. De moleculen van een serum zijn veel kleiner, waardoor deze makkelijker in de diepere huidlagen doordringen om daar hun werk te doen.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Huidtype 3
Je huid is licht getint, je verbrandt soms en je bruint soms. Het kan goed zijn dat je donkerblond tot bruin haar hebt en vrij donkere ogen. Ook al verbrand je minder snel, het is aan te raden je huid te beschermen tegen de zon.
Huidtype 4: Deze huid verbrandt bijna nooit en bruint goed
Dit type wordt ook wel de Mediterrane type genoemd, omdat vooral mensen in subtropische landen en mensen die rond de Middellandse zee wonen dit huidtype hebben. De huid is meer getint. De mensen hebben donker haar en donkere ogen.
Als je huidtype 2 hebt, verbrandt je al minder snel dan iemand met huidtype 1 en wordt je iets sneller bruin. Mensen met huidtype 2 hebben vaak een lichte huid met blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Je huid wordt langzaam bruin en je verbrandt nog best snel.
Je huidtype is genetisch bepaald en kun je niet veranderen maar wel in balans brengen. Volgens dermatologen zijn er vijf verschillende. Vind de jouwe, kies de beste verzorging en haal zo het maximale uit je huid.
Mensen met dit huidtype hebben rood of lichtblond haar en een lichte kleur ogen. De huid is licht van kleur met meestal sproeten. Personen met dit huidtype verbranden heel snel in de zon en worden nauwelijks bruin. Meestal neemt het aantal sproeten juist toe na expositie aan zonlicht.
Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het goed om een droge huid tijdig te herkennen en te behandelen.
Mensen met een donkere huidskleur kunnen wel degelijk verbranden. Het duurt langer alvorens ze verbranden, maar ze zijn ook gevoelig voor de eerste zomerzon. Daarna wennen ze er sneller en gemakkelijker aan dan mensen met een lichte huid. Een donkere huid bevat meer pigmentcellen en meer melanine.
Helaas waar: als je een lichte huid hebt, en niet snel verkleurt, word je niet binnen twee dagen bruin. Je kan alle zon gebruiken en daarom is het slim om zo vaak mogelijk wat zon te pakken. Ga bijvoorbeeld in je pauze even naar buiten en pak wat vaker de fiets. Voor je het weet heb jij een mooie bruine huid!
Voor de meeste mensen met een lichte huid is 15-30 minuten onbeschermd in de zon met handen en gezicht voldoende. Mensen met een donkere huid hebben 20-40 minuten onbeschermd zonnen nodig.
Lichte huid krijgt zijn kleur voornamelijk door het blauwachtig witte bindweefsel onder de dermis en door de hemoglobine in de bloedvaten van de dermis. Iemands huidskleur is niet overal op het lichaam gelijk. Zo is de huid op de handpalmen en voetzolen doorgaans lichter en van de genitaliën donkerder van kleur.
Bij zonkracht 7-8 verbrandt de onbeschermde huid al na 10-15 minuten. Spanje: Hier is de zonkracht vaak 10. Een onbeschermde huid verbrandt dan in minder dan 10 minuten. Australië: De zonkracht is down under zeer sterk, maar liefst 14 -15.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Houd een stuk wit papier bij je gezicht.
Als je huid gelig of vaal lijkt naast het witte papier, dan heb je een warme ondertoon. Als je huid roze, rooskleurig of blauwachtig rood lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid grijzig lijkt, dan is je huid waarschijnlijk olijfkleurig met een neutrale ondertoon.
Alles kan natuurlijk, maar het is niet verstandig om alleen een serum te gebruiken en daarnaast niets. Het serum breng je na je cleanser aan en wel 's ochtends voor je dagcrème en 's avonds voor je nachtcrème.
Heb je bijvoorbeeld last van pigmentvlekken? Dan kan een serum een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging van je huid vormen. Een serum wordt meestal gebruikt voor je gezicht, maar is ook geschikt voor huidproblemen op de rest van je lichaam.