Je houdt het meetlint ter hoogte van je borsten, zo ongeveer gelijk aan je tepels. Daarna meet je jouw taille omtrek door het meetlint rondom het smalste gedeelte van je taille te leggen. Als laatste moet je jouw heupomvang nog opmeten. Dit doe je door het meetlint rondom het breedste gedeelte van je heupen te leggen.
De taillemaat: de taillemaat meet je op precies over de navel in het midden van de buik. Let op: trek het meetlint niet te strak, zorg ervoor dat je ongeveer een vinger tussen tussen je lichaam en het meetlint houdt.
Confectiemaat 38 komt overeen met maat M.
Handig om te weten: Vrouwen met een lengte tussen de 165cm en 172cm hebben over het algemeen broeklengte 32. Ben je langer dan 172cm, dan is je broeklengte 34. Ben je kleiner dan 165cm dan is je broeklengte 30.
1.75, 71 kg en maat 40 voor broeken. Shirts een M. 1.75, 71 kg en maat 40 voor broeken.
Gemiddeld is een baby die maat 44 past ongeveer 2-2,5 kg zwaar. Als een kindje zwaarder is, past hij meestal geen kleding in maat 44 voor baby's. Dan is maat 50 over het algemeen ook redelijk passend, al kan het wel iets te lang zijn.
De labelmaat geeft de maximale lengte aan waarbij het kledingstuk gedragen kan worden. Kies daarom als je kind tussen twee maten invalt de eerstvolgende maat boven de lengte van je kind. Is je kind bijvoorbeeld 93 cm lang, dan is maat 92 waarschijnlijk al te klein en kun je beter maat 98 kiezen.
Het is niet percies goed mogelijk om een genummerde maat (bijv 164) om te zetten naar een lettermaat (S,M etc.). Dit komt vooral omdat de lettermaten verschillen per kledingstuk.
maat 176 is de grootste kindermaat, daarna komt maat S, dus omgerekent kun je XS ook als ongeveer maat 176 beschouwen. maat M is medium dus veel groter.