Accreditatie: toetsen van keurmerken Met een accreditatie door de Raad voor Accreditatie bewijst een gespecialiseerde toetsende instantie dat zij ook echt onafhankelijk en deskundig te werk gaat bij het afgeven van keurmerken. De Raad voor Accreditatie biedt een overzicht van deze toetsende instanties.
Als u een nieuw ritregistratiesysteem koopt, dan ontvangt u van uw leverancier het keurmerkcertificaat. Dit certificaat heeft een uniek nummer. Op deze pagina kunt u het certificaat op echtheid controleren en kunt u uw gegevens aanpassen.
Iedereen kan certificaten en keurmerken afgeven. Maar er zijn ook toetsende instanties die hierin gespecialiseerd zijn. Een toetsende instantie kan zich laten accrediteren om sommige certificaten en keurmerken af te mogen geven.
De termen keurmerk en certificaat worden regelmatig door elkaar gebruikt. In principe is het zo dat een certificaat het schriftelijk bewijs is waarop de instantie die het keurmerk verleent verklaart dat een product of dienst aan bepaalde eisen voldoet.
CO-keur, zelf gecertificeerd door een Certificerende Instelling, regelt vervolgens de interne audits en het kwaliteitshandboek. Als aangesloten bedrijf krijg je dan de certificering in licentie.
Een certificatie-instelling geeft een certificaat af wanneer zij het vertrouwen heeft dat een organisatie aan de norm voldoet en daaraan kan blijven voldoen. Minstens eenmaal per jaar wordt gecontroleerd of de organisatie nog steeds aan de norm voldoet. Zo niet, dan kan het certificaat worden ingetrokken.
Definitie. Het certificaat is in feite een soort diploma, maar dan voor een of meer vakken die samen niet voldoende zijn om een diploma te verwerven. Het vermeldt het vak of de vakken waarvoor de kandidaat een eindcijfer van 6 of meer heeft behaald (zie artikel 2.58 WVO 2020).
De werkelijke waarde van een certificaat ligt daarom enerzijds in de naamsbekendheid en betrouwbaarheid van de certificerende partij en anderzijds in de certificeringen, accreditaties en erkenningen die deze partij zelf heeft ontvangen.
Het grote verschil tussen een certificaat en diploma is de geldigheidsduur van de kwaliteitsmeting. Bij een certificaat is de meting voor dit moment en moet u, als persoon of bedrijf, dus telkenmale opnieuw aantonen dat u (nog steeds) bekwaam bent. Bij een diploma staat het resultaat voor altijd vast.
Met de Diplomahulp van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kunt u controleren of uw diploma in Mijn diploma's staat. U kunt uw diplomagegevens bekijken door in te loggen op Mijn DUO. U heeft hiervoor DigiD nodig.
Een certificaat is vanaf het moment dat u het installeert twee jaar geldig.
Op de website Mijn diploma's kunt u van veel opleidingen diplomagegevens bekijken. U kunt een digitaal overzicht (uittreksel) van uw diplomagegevens downloaden. Bijvoorbeeld als u het origineel kwijt bent door brand of diefstal.
Een licentie is een juridische overeenkomst die een partij het recht geeft eigendom van een ander te gebruiken. Dat kan intellectueel eigendom zijn, zoals een idee, uitvinding, handelsmerk of auteursrecht. Een licentie kan ook toestemming geven aan een ander om iets te doen, zoals commercialiseren.
U kan uw COVID-certificaat digitaal downloaden. Dit kan via mijnburgerprofiel.be(opent in nieuw venster) (u vindt het terug onder de tab 'Uw Gegevens', en daar kiest u voor de categorie 'Welzijn en Zorg' of in de Covid Safe app.) Om aan te melden maakt u gebruik van uw eID of andere geactiveerde digitale sleutels.
Een certificaat is een computerbestand dat fungeert als een digitaal paspoort voor de eigenaar van dat bestand en wordt gebruikt binnen de Public key infrastructure. Een digitaal certificaat is een combinatie van identiteit en openbare sleutel die gewaarmerkt is door de uitgever c.q. certificaatautoriteit (CA).
Certificaten van aandelen kunnen via een notariële akte worden overgedragen of, indien dit in de akte is opgenomen, kunnen de certificaten onderhands worden overgedragen. In het laatste geval dus zonder tussenkomst van de notaris.
Vanaf 5 % worden de certificaten belast in box 2 tegen 25%.Daaronder wordt het in box 3 belast tegen 1,2%. De Belastingdienst kan echter ook bepalen dat de werknemer een “lucratief belang” heeft.
Nee, het certificaat is niet de enige eis die wordt gesteld om op hoogte te mogen werken. De wet is niet heel specifiek over wat je precies moet doen. De wet eist wel dat je inspanningen verricht om veilig te kunnen werken.
De algemene aanduiding van het bewijs dat men een bepaalde cursus of opleiding heeft gevolgd. Een getuigschrift of een certificaat kan het karakter hebben van een bewijs van deelneming. Er kan ook op worden vermeld in welke mate men het succes de cursus heeft gevolgd.
Wil je checken of iemand zijn diploma heeft behaald, dan kun je de sollicitant vragen om een digitaal uittreksel met zijn gegevens uit het landelijke diplomaregister. Dit document is voorzien van een certificaat. De sollicitant kan dit document aanvragen bij de overheidsinstantie Dienst Uitvoering Onderwijs.
Als u uw diploma, certificaat of cijferlijst kwijt bent, kunt u een uittreksel aanvragen van uw diplomagegevens. Dit kan digitaal of op papier. U vraagt het document aan bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit kan ook als u een andere naam hebt gekregen of van geslacht bent veranderd.
Certificeren is een procedure waarbij een onafhankelijke partij, de zogenaamde Certificerende instelling (CI) schriftelijk verklaart dat een product, proces of dienst voldoet aan bepaalde eisen. En dat het bedrijf die dit product, proces of dienst levert, dit onder certificaat aan haar klanten mag leveren.
In PUR-schuim zitten diisocyanaten; gevaarlijke stoffen die onder andere allergieën kunnen veroorzaken. Daarom is het vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 23 augustus 2023 verboden om met producten te werken die diisocyanaten bevatten zonder daar een speciale training voor gevolgd te hebben.