Het hebben van een warm en opgetogen gevoel wanneer je aan de persoon denkt waar je verliefd op bent. Het voelen van vlinders in je buik en een licht gevoel in je hoofd wanneer je in de buurt bent van de persoon. Het hebben van een verlangen om tijd door te brengen met de persoon en het plannen van activiteiten samen.
Je kunt vaak merken of je partner zin heeft in vrijen: aan de opwinding, de ademhaling, aan de manier waarop de ander aan je zit. Wees ook bewust van je eigen lichaamstaal. Je kunt met je hand iemand wegduwen. Maar je kunt met je hand ook laten voelen wat je wilt.
Liefde is samen zijn, liefde is voor altijd, liefde is elkaar de ruimte geven, elkaar accepteren, respecteren en er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden. Een mix van hard werken en dingen vanzelf laten gaan, dat is echt liefde! Maar ook voor iemand anders dan je partner kun je onvoorwaardelijke liefde voelen.
Een liefdesgevoel verdwijnt niet ineens, zoals woede of seksuele opwinding plotseling over kunnen gaan. Het is ook niet hetzelfde als verliefdheid. Verliefdheid gaat op zeker moment vanzelf over. En dat geldt zeker niet voor een liefdesgevoel.
Het meest voorkomende antwoord op de vraag waarom ik aan hem denk, zijn vaak onopgeloste gevoelens of de gevoelens die je voor die persoon hebt. Of het nu gaat om aanhoudende romantische gevoelens of onopgeloste conflicten, deze gevoelens kunnen iemand levend houden in je geest.
Je kan over niets anders meer praten dan de persoon waarop je verliefd bent. Je verwaarloost je vrienden, je hobby's, je school of werk. Je vindt alles wat de ander doet of zegt fantastisch. Je valt moeilijk in slaap, hebt moeite om te eten, je krijgt soms hartkloppingen of je moet soms erg zweten.
Je geest voelt je naam uit de mond van iemand anders komen. Hij probeert je te waarschuwen om je ogen te openen en om je heen te kijken. Als iemand slecht over je praat, zal je geest je een fysiek signaal sturen. Het zal de spanning opnieuw creëren die zich zal manifesteren door een fysieke reactie – blozen.
Recent onderzoek wijst uit dat we tijdens onze levensloop slechts drie keer verliefd worden, en telkens ook op een andere manier. Waar bevinden jij en eventueel je partner zich? Een kleine nuance: de studie werd uitgevoerd onder 3.000 Britse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar.
Als je chemie hebt met iemand, kun je eindeloos naar elkaar staren. Er is vaak sprake van langer oogcontact en je krijgt vlinders in je buik als jullie naar elkaar kijken. Ook je glimlach is een enorm bewijs van chemie. Als je deze ene persoon ziet, zul je vaak direct moeten glimlachen.
Wanneer je naar je eigen relatie kijkt, en het ene uiterste is verliefdheid: gericht zijn op jezelf, nemen, halen of willen hebben wat je zelf nodig hebt. De ander moet jouw tekort opvullen. En het andere uiterste liefde: gericht op de ander, geven wat de ander nodig heeft, er voor de ander zijn.
"Fysieke aantrekkingskracht is er of niet. Maar het ontwikkelen door elkaar beter te leren kennen kun je dat niet. Het is een chemie die van zoveel factoren afhankelijk is (biologisch, sociaal, je verleden, maar ook genetisch) dat je dit dus niet kunt sturen of forceren, ook al zou je het graag willen.
Een gevolg van de zelfbeschermingsmodus of het persoonlijke afweermechanisme is dat je niet meer het contact met jouw omgeving maakt. Je sluit jouw gevoelens en emoties af voor de buitenwacht en daardoor krijg je geen verbinding met anderen. Dat kan bij jou gevoelens van eenzaamheid oproepen en bij de ander onbegrip.
3. De ruzie, leren en groeien fase. Dit is de moeilijkste fase in jullie relatie en het zit voor het eerst tegen. Sommige relaties overleven deze periode niet.
Echte liefde betekent dat je je in elke situatie comfortabel voelt bij je partner. Je geniet van het gezelschap van je partner omdat je van hem of haar houdt. Om het leuk te hebben hoeft hij of zij niet continu grappen te maken of iets speciaals te doen. Als het even stil is, dan is dat ook gewoon prima.
affectie, amor, genegenheid, hartstocht, inclinatie, min, passie. liefde (zn) : belangstelling, interesse, zwak.
Liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp. Eveneens kan liefde gevoeld worden voor handelingen, zoals een ambacht, vak, sport en bezigheid.
Uit internationaal onderzoek is al gebleken dat mannen inderdaad slechts een beperkt arsenaal aan emoties uiten. Ze onderdrukken vooral kwetsbare gevoelens als angst, verdriet en schaamte en tonen alleen de 'sterke' en positieve gevoelens.
Mannen willen graag voelen dat ze weten waar ze het over hebben. Een vrouw die het beter weet wordt niet aantrekkelijk gevonden. Een man voelt zich graag een expert en kan zich in zijn eer aangetast voelen als dit wordt aangevallen. Een man vindt een vrouw onweerstaanbaar als hij in zijn waarde wordt gelaten.