Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.
❶ Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, Hetelucht: 200°C, Gas: 4. ❷ Folie Verwijderen. ❸ Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de PIZZIES uit de vriezer en verwijder de folie.
Je kunt de voorgebakken pizza afbakken in een voorverwarmde oven op 250 °C. Bak de (bevroren) pizza in 8-12 minuten af.
Diepvriespizza's zijn meestal gaar nadat ze tussen de 10 en 15 minuten in de oven hebben gebakken. Het exacte aantal minuten staat hierbij op de verpakking aangegeven, net als de temperatuur waarop je de pizza het beste kunt bakken.
Zet de heteluchtoven op de juiste temperatuur, namelijk 220°C. Bak de pizza niet te lang (of te kort) en houd het bij 10 tot 11 minuten. Leg je pizza niet op bakpapier. Deze houdt namelijk vocht tegen, waardoor het vocht in je pizzadeeg niet makkelijk kan verdampen.
Er zijn wel keukenovens te vinden met een speciale 'pizzastand'. Dan gaat de temperatuur tot 280 graden en soms zelfs 300 graden Celsius. Haalt je oven de 280 tot 300 graden, dan is je pizza in ongeveer 4 tot 5 minuten klaar. Ter vergelijking: in een houtoven bakt de pizza in ongeveer 90 seconden op 400/450 graden.
Zoals hierboven al gemeld kan je in een pizzaoven een hoge temperatuur creëren. De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is tussen de 300 en 350 graden. Met deze temperatuur wordt de pizza lekker knapperig. Een echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op een temperatuur van 500 graden gebakken.
Schuif je pizzapunten onderin de oven en zet 'm aan. Het verschilt per oven welke temperatuur het beste werkt, maar rond de 180 graden is meestal goed. Laat je pizza in ongeveer 25 minuten opwarmen.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap. Een pizza kan eventueel 24 uur in de koelkast bewaard worden, maar wij raden het af.
3. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 10-12 min.
Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 13-15 min. Zorg ervoor dat het product door en door gaar is voor consumptie.
Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: Bewaar bevroren tot klaar om te bakken. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 10-12 min.
Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 9-11 min. goudgeel en gaar.
Wel of geen bakpapier op een pizzasteen? Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
De Pizza bak je in een gemiddelde keukenoven ongeveer in 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk dus van de temperatuur. In een Crosti Pizzaoven duurt het bakproces ongeveer 5 minuten en in een Clementi Family bij de opstart (na opwarming van ongeveer 25 minuten) ongeveer 5 minuten.
Airfryer. De XXL Airfryer kan je in een record tijd ook pizza's in. bereiden op het pizza accessoire.
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Eten blijft maanden tot wel een jaar goed in de diepvries. Door eten in de diepvries te doen, verleng je de houdbaarheid. Invriezen kan helpen om voedselverspilling te voorkomen.
Niet consumeren na TGT-datum vanwege kans op uitgroei ziekmakende bacteriën.
Zelfs al één dag na de TGT-datum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën op de producten zitten. Heb je thuis een product dat bijna over de TGT-datum is, maar geen tijd om het ervoor nog op te eten? Geen probleem. Steek het in de diepvries en ontdooi en verwerk het wanneer je wél tijd hebt.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Aluminiumfolie en bakpapier
,,Je maaltijd wordt alleen gelijkmatig gaar en knapperig als de lucht goed door de mand kan stromen. Als je de bodem van de mand bedekt, neemt de luchtstroom in de mand af, waardoor de gerechten in de Airfryer minder krokant en smakelijk worden bereid'', wordt er op de website beschreven.
De klassieke manier: de oven
Bedek een bakplaat met een laagje bakpapier en leg daar je pizzapunten op. Bedek de plaat daarna met aluminiumfolie: zo droogt je pizza niet uit. Schuif de bakplaat onderaan in de oven. De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C.
Reken ongeveer 1 pizza per persoon en voor de echt grote eters misschien 1½. Tip: strooi wat semolina op de plank waarmee je de pizza in de oven schuift om te voorkomen dat hij aan de plank blijft plakken.