Pittenzak opwarmen: alternatieven Er zijn een aantal manieren om de hittepit te verwarmen. Allereerst kun je een pittenkussen ook verwarmen aan een radiator. Plaats het kussen op de verwarming of andere – veilige – warmtebron en wacht. Het hangt af van hoe hoog de verwarming staat hoe snel het pittenkussen warm is.
Oven: Maximaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden Celsius. Zorg ook dat uw oven vrij is van etensresten. Verwarming: Leg de Pittenzak gedurende de dag op de verwarming/kachel en pak deze eraf wanneer je hem wilt gebruiken.
Een kersenpitkussen opwarmen, doe je best in de magnetron. Bevochtig de pittenzak lichtjes op voorhand met je handen of plantenspuit, zodat de pitten niet uitdrogen. Leg het vervolgens op een proper bord, zonder etensresten: rechtstreeks in de magnetrol leggen kan de hittepit beschadigen of schroeiplekken creëren.
Een pittenzak of warmtekussen kun je snel en gemakkelijk opwarmen door deze even in de magnetron te leggen. Zo'n dertig seconden op 900 watt is genoeg om te genieten van een half uur warmte. Je kunt het warmtekussen ook even op de verwarming leggen: daar warmt deze ook goed op. Goed nieuws!
Het kersenpitkussen is te gebruiken als warmte- of koudekompres. Gemakkelijk op te warmen in de magnetron en oven of te koelen in de vriezer.
Het is een goed idee om het kersenpitkussen lichtjes te vernevelen of te besprenkelen met water. Dit zorgt er namelijk voor dat de pitten niet uitdrogen. Het is beter dat het kussen iets te vochtig aanvoelt dan iets te droog. Bij extreme oververhitting is het immers mogelijk dat het kussen verschroeit.
"Je hebt altijd voldoende vocht nodig in producten die je in de microgolfoven opwarmt. Als je producten opwarmt die geen of weinig vocht bevatten, zoals een kersenpitkussen, kan dat tot oververhitting van de oven leiden en brand veroorzaken.
Maar belangrijker nog: het is voorgekomen dat kersenpitten spontaan ontvlammen! Dit is alleen voorgekomen bij kersenpitten, niet bij andere pittenzakken. Je kunt hem wel gebruiken om het bedje mee op te warmen, maar als je baby in bed gaat adviseren we om hem niet naast je baby laten liggen.
Controleer de instructies en stel de opwarmtijd in (meestal 1-3 minuten). Start de magnetron en houd het proces in de gaten om oververhitting te voorkomen. Haal de pittenzak uit de magnetron en test de temperatuur voordat je hem op je lichaam legt. Let op: volg de veiligheidsinstructies en vermijd oververhitting.
De pittenzak met tarwe blijft heerlijk warm.
Voor het warmtekussen gebruik je rijst en een oude sok. Rijst is lekker goedkoop en overal verkrijgbaar. Door de rijst vormt de sok zich naar je lichaam en blijft hij perfect liggen. Daarnaast neemt rijst in de magnetron snel de warmte op en houdt deze ook lang vast.
Waar is een kersenpitkussen goed voor? Je kunt een kersenpitkussen goed gebruiken bij spanningen in de spieren, en bij rugpijn, pijn in je nek of schouders.Door de warmte zetten de bloedvaten wat uit en daardoor stroomt het bloed beter door.
Warm het kussentje op in de magnetron op 600W. Voor een (mini)kussen van 10 cm op 10 cm heb je 80 gram kersenpitjes nodig en verwarm je gedurende 30 seconden. Voor een standaard formaat kussen van 27 op 25 cm heb je gemiddeld 1.150 g nodig aan pitjes en verwarm je op 600W gedurende 1-3 minuten.
De voordelen van een kersenpitkussen
Toch blijven de meeste warmtekussens in ons aanbod gevuld met de klassieker der klassiekers: kersenpitten. Deze pit warmt nu eenmaal gemakkelijk op en geeft zijn warmte traag af. Ze zijn wasbaar, gaan jaren mee en kunnen tegen vocht.
Kersenpitkussen wassen
Doe je kussen in de wasmachine. Gebruik géén wasmiddel of wasverzachter: de wasbeurt moet zo neutraal mogelijk zijn. Kies voor een programma op 30 graden en gebruik voor alle zekerheid een wasnetje: als er dan toch een scheurtje ontstaat, ligt je wasmachine niet onder de pitten.
Warmtekussens met kleine pitten: koolzaad, lijnzaad, druivenpitten,… De laatste tijd zien we het gebruik van kleinere pitten zoals koolzaad en lijnzaad om warmtekussens op te vullen, toenemen. Ook druivenpitten zitten steeds vaker in warmtekussens. Deze druivenpitjes zijn van grootte vergelijkbaar met koolzaad.
[expand title=”Mijn Pittenzak ruikt bij de eerste keer een beetje muf, hoe kan dat? “]Bij de eerste keer kan de Pittenzak wat vochtig aanvoelen en een beetje muf ruiken.Dit is enkel de eerste keer omdat de vocht uit de korrel is getrokken.
Een pittenzak is veiliger dan een waterkruik voor baby's om verschillende redenen: Geen risico op lekken: In tegenstelling tot een waterkruik kan een pittenzak niet lekken, waardoor het risico op brandwonden of letsel wordt verminderd.
Een pittenzak is een product dat ondersteunend dient voor het verlichten van pijn. Het helpt bijvoorbeeld om gewrichtsklachten en pijn aan je gestel te verminderen. Veel voorkomende klachten die mensen hebben zijn nekpijn, rugpijn, hoofdpijn, buikpijn en pijnlijke gewrichten zoals de knie, schouder, heup of ellenboog.
Je kunt 'm het beste in een plastic tas in de vriezer leggen, zodat de zak niet in aanraking komt met eten of ijs. De korrels in de pittenzak blijven droog en flexibel, waardoor het ook goed z'n werk doet als koelelement. Ideaal dus om mee te nemen bed tijdens deze hittegolf.
De pitten van appels, peren en steenvruchten (abrikozen, perziken, pruimen, nectarines en kersen) kun je beter niet doorslikken. In deze pitten zitten plantengifstoffen die in je lichaam kunnen worden omgezet in cyanide.
Je moet het namelijk wassen zonder wasmiddel of wasverzachter. Gewoon neutraal, en best ook niet hoger dan 30°. Pak het slim aan en stop het kersenpitkussen ook in een waszak. Mocht er een gaatje ontstaan, dan zit je hele wasmachine niet vol pitten.
In de magnetron: 2 -3 minuten op 600 Watt, zorg dat de magnetron vrij is van etensresten. Deze kunnen schroeiplekken veroorzaken in de stof en dat is jammer van het mooie stofje! LET OP: Gepersonaliseerd!
Een kersenpitkussen mag namelijk niet met wasmiddel of wasverzachter gewassen worden. De wasbeurt moet volledig neutraal zijn. Ook kun je het wasprogramma beter niet op hoger dan 30 graden zetten.
Voor een kersenpit kiemkrachtig is moet deze eerst worden gestratificeerd. Je laat er zo een koude periode overheen gaan. Dit doe je bijvoorbeeld in een koelkast, in een vochtig zakje voor ongeveer twee maanden. De kersenpit wordt actief wanneer deze weer op kamertemperatuur komt.