In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur zo'n 20°C, maar hartje winter dalen de temperaturen tot rond het vriespunt. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus, de koudste maand is februari.
Denemarken heeft een gemiddelde zomertemperatuur rond de 20˚C en een gemiddelde temperatuur (jaarrond) van 11˚C. Statistisch gezien zijn januari en februari de koudste maanden met een gemiddelde temperatuur van 2˚C en juli en augustus zijn de warmste maanden, met 20.5˚C.
Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat met niet al te warme zomers en vrij milde winters. De invloed van het zeewater is hier minder sterk dan in Nederland, waardoor in de zomermaanden het oostelijke deel van Denemarken kouder wordt dan het westen en de zomers over het algemeen weer wat warmer zijn aan de oostzijde.
Gemiddeld is de temperatuur in de zomer zo'n 20 graden. De temperatuur kan in het zuiden van Jutland oplopen tot zo'n 30 graden, maar dit is uitzonderlijk. Als de wind in de zomer vanuit het oosten komt, kan de temperatuur wel oplopen tot 30 graden of zelfs hoger.
Mei, juni, juli, augustus en september
Dit is de beste tijd om naar Denemarken te reizen. Het weer in Denemarken kan in de lente- en zomermaanden net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland: u kunt prachtig zonnig warm weer hebben, maar het kan ook regenen en de temperaturen kunnen laag zijn.
Denemarken is veel duurder dan andere Europese landen, maar wel minder duur dan Noorwegen of Zweden. Het prijsniveau van levensmiddelen ligt in Denemarken namelijk tussen de 5 en 7 procent hoger dan in Nederland en België. Kopenhagen is daarbij de duurste locatie in dit land.
Het kraanwater is veilig te drinken.
De warmste maand van Denemarken is juli, met een gemiddelde temperatuur van 15-16,5°C. In de zomer kunnen de nachten warm zijn door de aanwezigheid van de zee. De warmste streken zijn Bornholm, Falster, Lolland en Viborg.
Het Deense zonne-eiland Bornholm, gelegen in de Oostzee, heeft ook deze zomer tot dusver opnieuw de meeste zonuren van het land geboekt.
Mallorca, Kreta, Sicilië, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Malta en Cyprus zijn populaire en relatief goedkope eilanden voor een zonvakantie in juli. Maar ook naar andere bestemmingen, zoals Turkije, Kroatië, Italië, Frankrijk en Portugal zijn er in juli goede koopjes te vinden.
Denemarken is een ideaal vakantieland: het is lekker dichtbij, prachtige natuurgebieden, mooie stranden en ruime vakantiehuizen. Maar ook veel kindvriendelijke attracties, gezellige stadjes, interessante bezienswaardigheden voor stellen en heerlijke ijsjes!
De gemiddelde temperatuur in Denemarken in juni is 18° / 13° graden. Hoe groot is de kans op regen in Denemarken in juni? Er zijn gemiddeld 3 dagen met regen in Denemarken in juni.
Denemarken heeft een koel zeeklimaat (type Cfb volgens het Köppensysteem), met neerslag in alle jaargetijden. De winters zijn aan de koele kant en de zomers vrij gematigd, hoewel het kwik in de maanden juli en augustus vrij gemakkelijk oploopt tot waardes ruim boven de twintig graden.
Weer Kopenhagen
Het weer voor Kopenhagen wordt de komende 14 dagen 10°C tot 16°C met meerdere dagen kans op lichte regenbuien of aardig wat regen. De watertemperatuur is 16°C.
Zweden is een gigantisch groot en langgerekt land en kent daardoor meerdere klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is.
Zweden heeft in augustus temperaturen tussen de 14°C graden en 20°C graden. Het is zeker iets milder in augustus, maar het is wel een goed idee om een extra laag kleding mee te nemen, voor het geval dat. Je kunt in augustus ongeveer 3 tot 8 dagen regen verwachten in Zweden.
In Denemarken betaal je niet met Euro's, maar met Deense Kronen. Onze Euro's worden meestal niet geaccepteerd, of tegen een ongunstige wisselkoers. Je kunt dus het beste met Deense Kronen betalen. Wil je Deense Kronen meenemen uit Nederland, bestel ze dan ruim op tijd bij je bank.
In Denemarken worden stopcontacttypes F en K gebruikt. Voor deze types heb je geen reisstekker nodig. De netspanning is met 230 volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland en de frequentie is met 50 hertz ook gelijk.
De taal in Denemarken is Deens, een Noord-Germaanse taal met een aantal duidelijk onderscheiden dialecten. Duits wordt door een minderheid in Zuid-Jutland (Noord-Sleeswijk) gesproken, evenals Nedersaksisch.