KIP VAN DE GRILL Opwarmen doe je in 3-5 minuten met de magnetron, of verwarm de oven voor op 175°C, leg je kip erin en haal 'm er zo'n 15-20 minuten later weer uit. Enjoy!
Erg gemakkelijk en het vlees droogt niet uit. En dan een uur op 180 graden. Een gare kip opwarmen kan op een relatief lage temperatuur : 80-100 graden is genoeg, en de kip gewoon goed afdekken (in een braadzak of ovenschaal), afhankelijk van de grootte in voorverwarmde oven een kwartier tot 20-30 minuten.
Leg de kip op een bakplaat of bakvorm. Voeg 1/2 tot 1 kopje water of kippenbouillon toe om de bodem van de pan te bedekken. Dek af met aluminiumfolie. Bak tot de kip is opgewarmd, 20 tot 25 minuten.
Voeg een beetje water of kippenbouillon toe aan een middelgrote of grote koekenpan, voeg de kipfilets toe en verwarm op middelhoog tot middelhoog vuur. Doe een deksel op de pan en verwarm tot ze helemaal warm zijn, draai ze om tot een thermometer die in het dikste deel van de borst wordt gestoken 165˚F aangeeft, ongeveer 10 minuten.
Een andere goede tip is om je kip de eerste 30 minuten ondersteboven te koken , zodat het borstvlees mooi sappig en mals blijft. Haal de kip uit de oven als hij helemaal gaar is en laat hem 15 minuten rusten voordat je hem serveert. Vergeet niet om alle sappen van de geruste kip in je jus te gebruiken.
Leg de kip in een ovenvaste schaal en voeg een scheutje bouillon of water (ongeveer 2-3 eetlepels) toe om uitdroging te voorkomen. Dek af met folie om vocht vast te houden. Verwarm gedurende 15-20 minuten, of tot de interne temperatuur 75°C (165°F) bereikt. Voor een knapperig vel, verwijder de folie de laatste 5 minuten.
Om te zorgen dat de kip mals blijft bij het bakken, is het belangrijk om de pan eerst goed heet te laten worden.Voeg als de pan heet is olie of bakboter toe.Laat dit ook goed warm worden voor je de kip toevoegt. Hierdoor krijgt het vlees een krokant korstje waardoor de sappen in de kipfilet niet verloren gaan.
Verwarm de oven voor op 350F. Bedek de bodem van een ovenschaal met water of kippenbouillon en leg de kip erbovenop. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 15 minuten, halverwege omdraaien.
Een andere manier om de warmte van uw rotisserie-kip te behouden, is door uw oven te gebruiken . Stel de oven in op een lage temperatuur, ongeveer 200F, en plaats de kip erin. Zorg ervoor dat de oven is voorverwarmd. Deze methode is vooral handig als u de kip meerdere uren warm wilt houden.
Naast het feit dat je kip altijd goed moet bakken en nooit rauw moet eten, kun je het beter ook niet voor een tweede keer verwarmen. Als je afgekoelde kip namelijk opnieuw opwarmt, verandert de eiwitsamenstelling, wat kan leiden tot vervelende spijsverteringsproblemen.
Voeg vocht toe indien nodig: Als de kip droog lijkt tijdens het opwarmen; kun je een beetje kippenbouillon, water of wat vloeistof of saus toevoegen aan de mand van de airfryer . Dit helpt om de kip sappig en vochtig te houden. Laat het rusten: Laat de opgewarmde kip een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Een hele kip moet ongeveer 1 uur tot 1 uur en 15 minuten in de oven (200 graden boven- en onderwarmte, 180 graden heteluchtoven). Controleer de kip na 1 uur en pas de oventijd daarna naar wens aan. Smeer de kip rondom goed in met olie en kruiden (deze Kippetje Kruidenmix is echt een aanrader!)
Warm de ovenschaal in ongeveer 15 minuten op in een voorverwarmde oven van 175°C.
Om de kip op te warmen, leg je hem op een met aluminiumfolie beklede bakplaaten bak je hem op 375 tot hij warm en knapperig is, ongeveer 10 tot 15 minuten . Je kunt de stukken ook opwarmen in de magnetron, in intervallen van 32 seconden, tot hij warm is.
Gelijkmatig opwarmen
Het is dus moeilijk om bijvoorbeeld een dikke kipfilet gelijkmatig op te warmen zonder dat het uitdroogt of overgaar is. Om een koude hap te voorkomen, kan je overschotjes dus beter in kleine stukken verdelen. Hou daarbij ook rekening met de koude en warme plekken in de microgolfoven.
Gebruik een rek: Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat de huid van je kip krokant wordt? Bak je kip op een ovenvast rooster . Hierdoor kan de warmte volledig rond de kip circuleren, wat werkt als een oversized braadrek. Bovendien druppelt overtollig vet en vocht eraf in plaats van dat je kip zompig wordt.
Vaak wordt de kip kort geblancheerd voordat 'ie in de wok gaat. Dit maakt het vlees nóg zachter en helpt om die zijdezachte textuur te krijgen waar de afhaalchinees om bekendstaat.
Giet een kleine hoeveelheid kippenbouillon op de bodem van de braadslede. Dek de braadslede goed af met aluminiumfolie. Verwarm opnieuw in de oven op 180°C gedurende 15 minuten of totdat de kip erg heet is en een kerntemperatuur van ten minste 70°C heeft bereikt gedurende 2 minuten .
KIP VAN DE GRILL
Opwarmen doe je in 3-5 minuten met de magnetron, of verwarm de oven voor op 175°C, leg je kip erin en haal 'm er zo'n 15-20 minuten later weer uit. Enjoy!
Gefrituurd voedsel zoals fried chicken, oliebollen en bitterballen worden weer krokant als je ze even opwarmt in de oven. Spetter ze van tevoren nat met een klein beetje water voor het beste resultaat.
Boter: Boter houdt vocht vast en geeft de kruiden iets om aan te hechten . Selderij: Vul de kipholte met selderij voor een subtiele plantaardige smaak. Bovendien zal de selderij nog meer vocht vrijgeven als de kip gaart.
Heropwarmen: Wanneer je de gebakken kip opnieuw wilt opwarmen, moet je ervoor zorgen dat de interne temperatuur van de kip minstens 75°C bereikt. Dit doodt eventuele bacteriën die tijdens de opslag zouden kunnen zijn gegroeid. Gebruik een voedselthermometer om de temperatuur te controleren.
De rol van temperatuur en kooktijd
Wanneer u kip op een hoge temperatuur kookt, trekken de spiervezels van de kip snel samen, waardoor vocht verloren gaat . Als u uw kip echter te langzaam en op een lage temperatuur kookt, zullen de vezels afbreken, wat resulteert in een papperige, droge textuur.