Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill).Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen. Met dit trucje doe je wat ze in goede pizzeria's ook doen: de pizza kort afbakken in een loeihete oven.
Om de pizza effectief op te warmen, zet u de oven op ongeveer 175 graden Celsius. Om de pizza boven- en onderkant gelijkmatig te laten garen, kunt u hem in aluminiumfolie wikkelen en op het ovenrek leggen .
Een logische optie: warm de pizza op in de oven. Daar is 'ie immers ook in gemaakt. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden en warm de pizza net zolang op tot 'ie warm en knapperig is.
Het opwarmen van pizza in een convectiemagnetron vereist hetzelfde proces als een traditionele magnetron: een kopje water gebruiken en 30 seconden verwarmen om te voorkomen dat de pizza's slap worden . Convectiemagnetrons gebruiken echter een ventilator om de warmte gelijkmatig in uw magnetron te verspreiden, wat u kan helpen uw pizza snel op te warmen en knapperig te maken.
Zorg ervoor dat uw magnetron op de ontdooistand staat en laat hem tweeënhalve minuut draaien. Deze tijd zal uw deeg niet volledig ontdooien, dus laat het, zodra het uit de magnetron is, 30 minuten op kamertemperatuur staan. Als u het deeg langer in de magnetron opwarmt, kan het gaan koken.
Bereiding. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6].
Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.
De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C. Zet de oven zeker niet te heet, want dan loop je de kans dat de buitenkant verbrandt voor de pizzapunt door en door warm is. Je hoeft voor één keer niet te wachten tot de oven voorverwarmd is. Hoe geleidelijker je de pizza opwarmt, hoe beter.
Overgebleven pizza (of pizza die te koud is geleverd om lekker te zijn) kun je het beste opwarmen in een antiaanbakpan op middelhoog vuur.Draai de plak(ken) elke minuut of zo om tot ze heet zijn . De onderste korst wordt knapperig en de vleestoppings sissen.
Voor een knapperige korst met perfect opgewarmde toppings, pak je een pan met deksel. Zet je fornuis laag, smelt een beetje boter in de pan, gooi je pizzastukken erin, doe het deksel op de pan en binnen 10-15 minuten is je pizza weer "net gekocht" of "net bezorgd"!
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig.De bodem blijft vrij slap.
Voorbereiden op invriezen: Als u niet van plan bent om uw overgebleven pizza binnen een paar dagen op te eten, is invriezen uw beste optie . Om een pizza voor te bereiden op invriezen, wikkelt u elke pizzapunt in plasticfolie of aluminiumfolie. Dit voorkomt dat de punten aan elkaar plakken en behoudt de smaak.
Boven- en onderwarmte: 250°C, 8 - 9 minuten. Hetelucht: 220°C, 10 - 11 minuten.
1. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Leg de pizza op de folie.Bak vijf minuten op 450 graden.Voor een zachtere korst, probeer tien minuten op 350 graden.Voor een zachtere korst, verwarm de pizza opnieuw gedurende tien minuten op 350 graden .
Als je de zelfgemaakte pizza wilt gebruiken en op wilt eten, laat je hem gewoon 20 minuten op kamertemperatuur ontdooien en bak je hem vervolgens 8-10 minuten op 210 graden in het midden van de oven.
Gebruik een ovenwant om uw pizza uit de oven te halen .
Verwijder bakpapier of karton onder de pizza voordat u deze eruit haalt, indien gebruikt. Schuif een spatel onder de randen van de korst om deze los te maken als deze vastzit. Controleer of de kaas volledig gesmolten is en de korst goudbruin is.
Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest. Denk dan eraan om het verwarmingselement onderin tezamen met de hete lucht stand aan te zetten. De hitte vanaf de onderkant zorgt dat de Pizza een bodem krijgt die krokant is.
Het is cruciaal om de oven minstens 20-30 minuten voor te verwarmen voordat u de pizza bakt. Dit is om de oven de gewenste temperatuur te laten bereiken voordat het pizzadeeg erin wordt geplaatst - zodat het pizzadeeg direct begint te bakken, wat resulteert in een betere korsttextuur.
Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 11-14 min. Zorg ervoor dat het product door en door gaar is voor consumptie.